keskiviikko 17. syyskuuta 2008

Kotikaupunkini

Tänään selvisi että pääsen kun pääsenkin syksyn lomamatkalle Pananman kanaali risteilylle, olen niin iloinen :)
Mutta koska mitään muuta kamalan jännittävää ei ole tapahtunut, ajattelin vähän esitellä teille uutta kotikaupunkiani.

Eli asun siis Kingstonissa, Ontarion provinssissa Kanadassa. Kingston sijaitsee Lake Ontario järven rannalla, toisella puolella järveä sijaitsee Yhdysvallat. Kingston on Toronton,Montrealin ja Ottawan risteyskohdassa, Ottawan sijaitsevan kaikista lähimpänä. Syracusan kaupunki New Yorkin osavaltiossa sijaitsee vaan 134 kilometrin päässä Kingstonista. Kova hinku olisi siis päästä myös käymään Nykissä, kun täällä päin kerran ollaan :)

Kingston on aika pieni kaupunki, 117 207 asukasta pitää kotiaan Kingstonissa.
Niille jotka eivät tätä tieneet: Kingston oli Kanadan ensimmäinen pääkaupunki vuodesta 1841 vuoteen 1844. Ei se pitkään se kausi kestänyt, mut kestipähän kummiskin ;)

Kingstonissa on kaksi yliopistoa, Queen's University sekä Royal Military College of Canada, joka on Kanadan ainoa maanpuolustuskorkeakoulu.

Hmm..olisikohan tässä jo tarpeeksi pelkkää yleistietoa? Seuraavaksi voisin nimittäin kertoa oman näkemykseni kaupungista :)

Okei, eli muistan kun Anskun kanssa saavuttiin tossa 3 viikkoa (?) sitten ekan kerran tänne. Ja lähdetiin kävelee pääkatua eli Princess Streetiä pitkin. Takana oli 24 h tuntia matkustamista joten kaupunki vaikutti hieman pieneltä..ja ahdistavalta. Ja sillon aattelin et ei hätää, kyllä nyt 8 kk kestää missä vain. Noh, onneksi se oli vain sen illan tunne. Nyt nimittäin pidän Kingstonista oikein paljon. Näytti heti seuraavana päivänä päivänvalossa paljon paremmalta :)
Suloinen pikku kaupunki :) Jos olette katsoneet Everwoodia, niin vähän samat vibat tulee Kingstonista. Ihmiset ovat huippu ystävällisiä. Tämä on oikea opiskelijakaupunki. Ja jos pienuus rupee ahdistaa, ni voi tehdä viikonloppuretken Torontoon, Montrealiin tai Ottawaan.

Sunnuntaisin on aina torimarkkinat. Ihmiset istuu penkeillä ja nauttii viimeisistä kesänrippeistä. Lautalla pääse yli Wolfe Islandille. Pieniä pubeja ja ravintoloita löytyy joka kulmasta. Satama on kaunis ja eloisa. Kesällä siellä soittaa bändejä. Maailman paras jätskipaikka jossa mielikuvitus on rajana, White Mountain, on järven rannalla. Aina uskollinen Ben & Jerry's löytyy myös Kingstonista. Talot ovat pieniä ja söpöjä. Yliopiston kulmilla on Student Ghetto, eli opiskelijoiden asuntoja jossa viihtyvät myös ghetto ratsit, eli massiivisen pulleat oravat (btw, ne on mustia täällä). Kaupungin leffateatteri on suoraan kuin elokuvista (tiedättekö silleen et sen edessä on se valkonen taulu, jossa on leffan nimet..ja semmonen hauska valaistu sisäänkäynti)
Kaikein kaikkiaan, idyllinen on täydellinen sana kuvaamaan Kingstonia. Luulen että tulen viihtymään oikein hyvin 8 kk täällä!!

Lake OntarioThe City HallSatama-aluePrincess Street

Student GhettoKingston at night

1 kommentti:

  1. En edes muistanut tota pääkaupunki-juttua! :) mutta muistuu mieleen, että joku sen mainitsi jossain vaiheessa.. :P en voi uskoa, että tänään tulee 3 vkoa täyteen! :O

    VastaaPoista

Kiva kun kommentoit!