lauantai 11. syyskuuta 2010

Rakastan asua maalla koska..

Aamulla ensimmäinen asia jonka näen oven avatessani on kaunis syysruska ja täydellinen aamurauha..

Näen golfkentälle ajaessani tutun vanhan miehen ajavan traktoria, 2 suomenhevosta sidottuna kiinni molemmille puolille, menossa takaisin talliin..

Paikallinen kyläkauppias tietää sinut nimeltä, etkä ikinä tarvitse mukaasi Postin pakettilappuja todistaaksesi että olet oikea henkilö..

Aamulla herätessäni tai myöhään illalla kotiin tullessani nään kaurisperheen viereisellä pellolla, jotka ovat niin tuttuja asukkeja että niitä ei kiinnosta vaikka ajat autonrotiskollasi pihaan - heillä on ruokahetki kesken..

Kylän grillijuhlissa on ihmisiä jotka oikeasti tuntevat kaikki asukkaat, peleinä toimii ainoastaan ampuminen ja saappaanheitto ja mikään ei yritä olla hienoa - se vaan on..

Vaikka en ole koti-ihminen ja osaa laittaa ruokaa (tai pitää taloa siistinä) osaan kuitenkin käyttää moottorisahaa, ajaa mönkkärillä ja keskustella kuinka ruiskutin homesuojaa lautoihin tänään..

Ja mikään ei voita sitä tunnetta kun talvella lillut huljussa kaikessa hiljaisuudessa, valkoisen lumen ympäröimänä, katsellen kirkasta tähtitaivasta.

Vaikka joskus ärsyttää pitkä ajomatka ja ötökät, maalle on aina mukava palata <3


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiva kun kommentoit!