sunnuntai 5. helmikuuta 2012

Hakuna Matata

Ah, miten mulla on aina semmonen tunne että aloitan nämä sunnuntaipostaukset sillä tyypillisellä lauseella "ah, onpa ihana viikonloppu takana". Mutta mitäpä sitä muuttamaan, viikonloput ihanassa seurassa on aina mahtavia.

Koko viikonloppua leimasi itseasiassa yhden proggiksen teko jota varten kierreltiin Lontoon tunnetuimpia nähtävyyksiä ja minä tärisin mallina kuvissa. Ehdittiin me tehdä kuitenkin kaikkea muutakin. Plus, että ei toi Lontoon kiertely nähtävyyksien perässä mitään tuskaa ole. Lauantai-aamu aloitettiin kuitenkin perinteiseen tapaan aamupalalla Borough Marketilla. Siellä kohtaa aina valinnanvaikeus: haluanko aamupalaksi herkullisen smoothien, marjoja, piirakan, pastan vai burgerin? Kaikki noi olisi kelvannut aamupalaksi, koska ollaan aina vasta puolenpäivän aikaan liikkeellä jolloin onkin jo lounasaika.




























Kun oltiin saatu mahamme täytettyä, suunnattiin kohti uusia kulmia, meidän oli nimittäin tarkoitus käydä Science Museumissa, mutta piipahdettiin siinä samalla ihastelemaan Albert Hallia ja sen kulmia (joista muuten tykkäsin kovin paljon!). Tätä nimenomaan Lontoossa rakastan, aina löytyy jotain uutta nähtävää ja ihailtavaa. Vaikka olinkin käynyt tällä alueella aikaisemmin, olin nähnyt vaan pienen osan siitä, ja aina löytyy uusia ulottuvuuksia!


Science Museumissa haahuiltiin reilu 3 h ja silti vaan nähtiin osa museosta. Siellä oli järkyttävä määrä populaa ja vielä enemmän lapsia, mutta jotenkin selvittiin. Olin vähän pettynyt suoraan sanottuna, tykästyin aikoinaan Glasgown omaan science museoon, mutta tämä Lontoon oli jotenkin...hmm, vaan pettymys. Paljonhan siellä oli arvokasta tietoa ja tavaraa, mutta silti. Keskityin siis ottamaan kuvia aina välillä.


Natural History Museum oli myös kauniin näköinen iltavalaistuksessa:


Sitten päästiinkin koko viikonlopun kohokohtaan jonka saattaakin arvata otsikosta! Nimittäin oli aika mennä katsomaan Leijonakuningas-musikaali! Olen halunnut nähdä sen jo pidemmän aikaa, ja kun opiskelupaikka Lontoossa varmistui, yksi ensimmäisistä jutuista oli se päätös että kyseistä musikaalia on pakko mennä katsomaan! Noh, sainkin liput sitten joululahjaksi ja tänä viikonloppuna ne lunastin. 
Ja voih että.
Se oli ihan mieletön.
Olin niin taivaissa koko esityksen ajan, ja vielä sen jälkeenkin. Ihan mielettömät lavastukset, puvustukset ja kaikki oli aivan viimeisen päälle. Fiilis oli katossa ja yleisö niin mukana. En edes tiedä miten tarkemmin kuvailla, muuta kun että vaikka liput hieman arvokkaampia ovatkin, niin oli se ehdottomasti sen arvoista. Lisäarvoa toi tietysti se, että Leijonakuningas on mun yksi kaikkien aikojen lemppari piirretyistä!

Musikaalin loputtuessa tuli pieni spiikki Zazua näyttelevältä tyypiltä, joka kertoi tärkeää asiaa maailman syöpäpäivästä ja siihen liittyvästä keräyksestä, mutta myös ulkona satavasta lumesta. "Be careful, there's lot of snow, and it's slippery". Joo, alright, mä ajattelin että ei siellä mitään lunta ole, mutta kappas vain..



En jaksa sen kummemmin alkaa vouhottamaan kuinka Briteissä ei selviydytä talvesta, koska olen sen kokenut ennenkin. Olen nimittäin kerran istunut 1 cm lumikerroksen takia bussissa 13 h. Se vasta hauskaa oli. Meidän kotimatka hieman veny todella kun liikenne oli hieman jumissa. Hauskinta kuitenkin oli, että osa metrolinjoista lakkasi toimimasta. Olin sentään laskenut sen varaan, että systeemi joka toimii pääasiallisesti maan alla olisi toiminut lumesta huolimatta. Niin tai näin, kyllähän se lumi suli jo sunnuntaiksi. 

Piipahdettiin musikaalin jälkeen drinkeillä Covent Gardenissä, ja ihmisillä oli ainakin hauskaa. Lumipallot lenteli ja naurui raikui. Tosin siinä vaiheessa kun yksin niistä lumipalloista lensi 5 cm päästä mun nenästä, tuli mun suusta enemmän ärräpäitä kuin naurua.




Tänään käytiinkin sit perinteikkäällä Sunday Roastilla paikallisessa pubissa (ähky!) jonka jälkeen jatkettiin matkaa Victoria Embankmentille, taaskin niiden nähtävyyksien perässä. Kaikki on nähty ennen mutta niistä saa kivaa taustaa kuviin. Oli muutenki superkiva talsia tuossa kelissä, koska kuten tiesin, kaikki lumi oli sulanut loskaksi yön aikana ja mun "talvisaappaat" oli märät jo ensimmäisen 10 min jälkeen ja sukat ihan märät. Viehättävää. Onneksi keli oli kuitenkin lämmin, ei tarvinnut kärvistellä pakkasasteissa.


Jatkettiinkin matkaa kohti St.James Parkia ja tietenkin kohteena Ellun palatsi. Puisto oli aika ankeissa väreissä ja loskaa oli enemmänkin kuin tarpeeksi, mutta siellä me tallusteltiin kunnes päätettiin että on aika lähteä vaihtamaan kuivat sukat töppösiin. Olenko koskaan kertonut että pelkään hysteerisesti puluja? Sinänsä noi puistot eivät ole hauskoja paikkoja. Kaikki muut linnut menee, mutta puluissa on jotain ahdistavan pelottavaa. Varsinkin kun niiden taaperojalat suuntaa sua kohti..



Illalla olikin tarkoitus katsoa vaalien tuloslähetystä, mutta unohdan aina kuinka nopeasti ne äänet saadaankin laskettua ja istuin sitten pubissa vetämässä (maailman parhaita nachoja) nassuun kun Suomessa laskettiin ääniä. Noh, löytyihän kaikki oleellinen tietysti HS.fi sivuiltakin. 

Nyt pitäisi mennä nukkumaan, jotta huomenna voi aloittaa viikon virkein mielin, varsinkin kun on työkeikkaa tiedossa. Tästä tuli taas yksi näistä järkyttävän pitkistä postauksista, mutta aina ei voi voittaa, eikä varsinkaan sunnuntai-iltaisin ;)

12 kommenttia:

  1. Voi, Leijonakuningas! Oli varmaan aivan ihana se musikaali. Mä haluaisin mennä katsomaan sen 3D-leffaversion, vaik oonki nähnyt sen alkuperäisen ehkä miljoona kertaa. :)

    P.S. Sun hiukset on ihanat!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Se oli kylla niin mahtava kokemus! Joo, olen kans miettinyt et pitaisko menna katsoo se 3D:na, mutta useimmiten olen vaan pettynyt niihen versioihin..joten ehka vaan taytyy katsoa se normaali versio taas uudestaan :D
      Ja kiitos, ma olen taas vaihteeks kriiseillyt hiuksieni kanssa mutta se taitaa olla osa jokapaivasta elamaa joten kiva kuulla et ne nayttaa sentaan muiden silmiin siedettavilta :D

      Poista
  2. Saanko kysyä mitä sun poikaystävä opiskelee? Jotain tekniikkaa? :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei, en sen tarkemmin halua poikaystavastani taalla julkisessa blogissa kirjoitella, vaikka aina hanet valilla mainitsenkin. Ymmarrat varmaan taman :)

      Poista
    2. Joo, totta kai ymmärrän! Ajattelin vaan ku itse harkitsen teknillisen alan maisteripintoja Britanniassa :)

      Poista
  3. Ah, Leijonakuningasmusikaali. Oon niin kade!:)

    VastaaPoista
  4. oooiiii oot tosi nättinä kuvissa :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi kiitos! Ja hei, en ole unohtanut sun kysymysta niista postgrad-opinnoista, vaan se osattautuikin hankalammaks tehda kun ajattelin :D Meinaan en saa ajatuksiani jarkevasti paperille (tai koneelle tas tapaukses)...Mut kyl se on sielta tulossa!

      Poista
  5. Lontoo nayttaa niin kauniilta! Vaikka en talven ystava olekaan niin kuvasi saavat minut haluamaan matkustaa sinne vaikka talvella. Me emme ole kunnolla lunta taalla saaneet ollenkaan viela. Ehka se viela jostain tulee. Tai sitten ei.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Lumi on kyllä aina kaunista - varsinkin sillon kun se pysyy lumena eikä muutu heti loskaksi niinkuin täällä kävi! Tämä on kyllä kaunis kaupunki!
      Ehkä teille tulee vielä lunta! Mä olin jo ajatellut ettei helmikuussa enää tulisi lunta :)

      Poista

Kiva kun kommentoit!