maanantai 6. helmikuuta 2012

Helppo ja maukas välipalavinkki

Olin tänään illalla niin laiska että kun pääsin kuuden aikaan kotiin, lösähdin vaan lukemaan ja en jaksanut salillekaan raahautua. Yhdeksän aikaan kuitenkin nälkä voitti laiskuuden ja vaikka salille en jaksanutkaan mennä, niin ruokakauppaahan jaksaa aina raahautua. Nälkä + ruokakauppa ei ole koskaan hyvä yhdistelmä. Tiedättekö kun menee kauppaan nälissään, hamuaa sieltä hyllyiltä vaikka mitä ihme juttuja ja kotona kun kasseja tyhjentää miettii sitä että mitä ihmettä on tullut ostettua? Näin kävi tänään minulle. Nim. ostin fajitamaustetta vaikka en ostanut tortilloja saatika jauhelihaa että voisin edes fajitaksia tehdä.

Tästä päästään toiseen ruoka-aiheeseen, mun on nimittäin ihan pakko jakaa tämä maailman yksinkertaisin "resepti" myös täällä.

Mulla on nimittäin ongelma yleensä se, että kun tulen salilta olen NIIN nälkäinen, että ruokaa on pakko saada HETI. Siinä tilassa ei todellakaan odoteta että perunat kiehuu (muutenkin perunien ja riisin keittäminen on ärsyttävää), vaan pakko saada jotain maukasta ja nopeaa joka kuitenkin täyttää (ainakin hetkeksi).

Eli tässä aineet mitä tarvitset: kurkku, tomaatti, avokado, katkarapuja, Sweet chili-kastiketta ja vähän raejuustoa. Tottakai tohon olisi voinut lisätä ihan oikeaa salaattia, mutta meikäläiseltä ei sitä nyt jääkaapista löytynyt.


Pilkot ja heität kaikki (avokado,kurkku,tomaatti) vaan sekaisin kulhoon. Sit katkikset paistetaan pannulla ja lopuksi laitetaan Sweet chili-kastike katkisten joukkoon. Kastikkeen määrä korreloi suoraan tulisuuden kanssa (nim.kokemusta on). Eli tämän voi myös tehdä melko miedoksi jos ei lorauta sitä kastiketta ihan kamalasti joukkoon. Sitten ne lisätään vielä katkikset kulhoon ja päälle vähän raejuustoa. Done. Helppoa kuin heinänteko. Ja ihanan viileä raejuusto tuo mukavaa cooliuttaa "tuliseen" kastikkeeseen.

Kuvasta puuttuu nyt hienosti se raejuusto..
P.S. Btw, toi kastike on superhyvää, täytyy kokeilla sitä jonkun muun yhdistelmän kanssa seuraavaksi. Kaveri itseasiassa esitteli tämän minulle ja onneksi teki, muuten en olisi osannut etsiä sitä kaupan hyllyiltä.

6 kommenttia:

  1. Kuulostaa ja näyttää tosi hyvältä - onneksi kohta saa aamiaista!

    VastaaPoista
  2. Kuulostaa hyvältä.. vedin tota sweet chili saucea koko viime vuoden aina töissä patongin välissä, mutta eipä tullut ikinä kotiin ostettua! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hmm..mielenkiintoista, en olisi heti kuvitellut sita patongin valiin :) Mutta taytyykin ehka kokeilla ja tehda evasleivat yliopistolle!

      Poista
    2. Juu, mun bravuuri töissä melkein koko kevään oli patongissa kanaa, kurkkua, maissia ja sweet chili kastiketta! :)

      Poista

Kiva kun kommentoit!