tiistai 13. maaliskuuta 2012

Brighton

Sunnuntaille oltiin luvattu taas auringonpaistetta ja upeaa keliä, joten päätettiin karistaa Lontoon kaupunkipölyt taakse ja tehdä päiväretki merentantakaupunkiin Brightoniin. Lontoosta pääsee moneen kivaan paikkaan todella kätevästi alle tunnissa, ja jos omistaa vielä Young Persons Railcardin (samantyyppinen kuin VR:n opiskelijakortti) on junamatkustaminen myös huomattavan edullista. Meno-paluu Brightoniin maksoi 6.60 puntaa joten ei kamalasti lompakkoa rokottanut.


Brighton oli myös ihana. Aivan ihana. Vähän boheemi, rento ja kaunis rantakaupunki. Voin hyvin kuvitella kuinka paikka on ihan täyteen ammuttu kesäisin kun ihmiset tulee kaupungista lomailee Brightoniin. Käytiin kiertelemässä North Lanet jotka on sellaisia pieniä kävelykatuja, jotka menee vähän ristiin rastiin ja joiden varrelta löytyy ihania 2nd Hand-puoteja ja käsitöitä. Syötiin lounas ulkona nauttien auringonpaisteesta ja bongaillen söpöjä koiria.


Brightonin varmaan yksi kuuluisimmista nähtävyyksistä on Royal Pavilion, joka on siis rakennettiin jollekkin Englannin kuninkaalle (ehkä King James IV) ja joka on arkkitehtuuriltaan todellakin näkemisen arvoinen! Näyttää kyllä aika hauskalta keskellä perinteistä englantilaista kaupunkia.




Tämän jälkeen jatkettiinkin kohti rantaa ja se vasta ihana nähtävyys onkin! Vaikka ranta ei olekaan hiekkaranta vaan täynnä kiviä, voin silti kuvitella että se on kesäaikaan niiin täynnä!




Käveltiin tuota laituria pitkin ja eksyttiin sisälle peliluolaan, jossa vahingossa vietettiin tovi. Muistatteko kun Ruotsin laivalla oli ainakin joskus ammoisina aikoina semmoisia pelejä et syydät markan kolikkoja sisään ja sit ne pitää osua oikeeseen kohtaan, jotta ne tiputtaa markkoja sulle sieltä aukosta? Noh, kuitenkin, tuolla oli semmoinen masiina ja sitä pelattiin 2 pencen kolikoilla. Koukuttavaa, hyvin koukuttavaa. Voitettiin kuitenkin £ 1,50 :D



Pelkään lokkeja ja puluja aika hysteerisesti, kuvittelen aina et ne tulee kynsimään mun tukkaa, joten tuo kävely tuota laituria pitkin oli aika mielenkiintoista...





Ja koska keli vaati, ostettiin milkshaket ja istahdettiin sille kivirannalle nauttimaan aika makeasta kelistä..



We love Brighton!


Voisin kuvitella että Brighton on kiva ja eläväinen kaupunki asua! Tarpeeksi iso, muttei kuitenkaan liian. Lontooseen pääsee tunnissa ja Gatwickin kenttäkin löytyy 30 min junamatkan päästä. Opiskelijaelämä on varmaan vilkasta ja kaupungi on eläväinen ainakin kesäisin. Voisin hyvin kuvitella tekeväni päiväreissun Brightoniin uudestaan!

18 kommenttia:

  1. oi empäs tiennyt, että brightoniin pääsee jopa noin halvalla. Pitäisikin harrastaa enemmän lähiseutumatkailua, mutta jostain syystä aina jää. Taitaa olla harjoittelun paikka, stonehenge reissu on myös ollut mielessä. :)

    VastaaPoista
  2. oi empäs tiennytkään, että brightoniin pääsee noin halvalla. Pitäisi harrastaa ennemmän lähiseutumatkailua, pienet reissut ja maisemanvaihdokset piristävät kummasti :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ehdottomasti kannatta! Lontoosta on kuitenkin hyvät yhteydet ja tunnin junamatkan päästä löytyy vaikka mitä kivaa! Mä haluaisin kokeilla seuraavaks vaikk Cambridgeä, olen kuullut et se on tosi kaunis!

      Poista
    2. kaveri käynyt monesti ja on sanonut ihan samaan Cambridgestä :)
      oho kommenttini tuli kahdesti yllä, aina ei voi ymmärtää näitä bloggerin temppuja (tai omaa aivot narikassa toimintaa. voisin ehkä jopa omistaa postauksen sille miten olen koko viikon ollut hassu ihan kun olisin unohtanut älyni jonnekin :) )

      Poista
    3. Haha, joo nyt on jo aika monen kommentin kans käynyt silleen et ne on tullut tuplana, yleensä sit vaan poistan toisen mut nyt mä olin niin ajatuksissani et tuli molemmat :D Bloggeri on välillä outo..

      Poista
  3. Brighton on vienyt mun sydämen kyllä aivan kokonaan, sinne suuntaan taas viikoksi toukokuussa, täytyy todeta että kyllä tuo Englannin etelärannikko on omalla kohdalla melkolailla kärkipaikalla lempipaikkojen suhteen. Suosittelen myös joku kerta suuntaamaan kohti Beachy Headia, vajaa tunti Brightonista ja noin 15 minuuttia Eastbournesta, ehkä yksi kauneimmista paikoista mitä olen nähnyt. Tosin myös samalla yksi maailman suosituimmista itsemurhakohteistakin.

    Ehkä pääsen vielä joku päivä asumaan taas Englannin etelärannikolle, nimenomaan vielä Brightoniin!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. En kyllä yhtään ihmetelle että ihmiset menettävät sydämensä Brightonille, siinä on aika täydellinen pakkaus! Ja jotenkin se ilmapiiri siellä tuntui ihan mahtavalta!
      Toivotaan että pääset asustamaan ihanaan Brightoniin vielä joku päivä!

      Poista
  4. Brighton on ihana!! Vaikka kivisellä rannalla on hieman epämukava ottaa aurinkoa... :) Tekis mieli päästä käymään uudelleen.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo, vähän hankala siinä olis mukavasti yrittää makailla, vaikka ne kivet oli kyllä aika sileitä :)

      Poista
  5. Aika söpöä! Mäkin haluan.. :D

    Mä oon vähän hukassa brittiläisen junailun kanssa. Yritin etsiä halpoja lippuja, mutta tälleen kun ei saa mitään sikäläisiä alennuksia, kaikki hinnat on tuntuneet aika pöyristyttäviltä, enkä sit oo vielä viittinyt edes ostaa lentolippuja sinne saarelle, kun vaikuttaa siltä että junalippuihin maan sisällä menis kaksinkertainen summa ja budjetti hajoo käsiin :/

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo, hinnat on kyl tosi kalliita jos ei satu omistamaan jotain alennuskuponkia/korttia. Kannattaa tsekata tälläinen sivusto, jos et ole vielä sitä tehnyt, eli thetrainline.com. Mä ostan aina lippuni tota kautta ja sieltä saattaa joskus löytyä hyviä diilejä.
      Toinen hyvä vaihtoehto on perinteinen bussi, ja vaikka Megabus.com jolta löytyy lippuja jokseenkin kohtuulliseen hintaan. Mä en tiedä mihin kaupunkeihin ne menee Englannissa, kun olen käyttänyt sitä vaan Skotlannissa, mutta kannatta tsekata toikin!

      Poista
    2. Ok, kiitti vinkeistä, täytyy katsoa noi! :)

      Poista
  6. Voi että matkakuumeeni vain kasvaa blogiasi pitkään lueskeltuani! Ihania kuvia ja vielä ihanampaa fiilistä! ♥

    curiousnoora.blogspot.com

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi kiitoksia, ihana kommentti! Matkakuume on paras kuume, välillä ehkä tosin hieman kallis sellainen ;)

      Poista
  7. Ihanaa, että pidit Brightonista. Jos saan lakin nyt keväällä päähän, niin muutto sinne syksyllä! :) Sulla on muuten tosi ihana blogi, luen sitä useasti ja oon saanut monia vinkkejä. Mainitsin sut myös yhdessä postauksessa, kun kysyttiin blogeja mitä seuraan.

    Hyvää kevään jatkoa,
    Kiira

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva kun kommentoit niin löysin samalla sun blogin! Ja kiitoksia, tosi kiva jos olen onnistunut jakamaan hyödyllisiä vinkkejä :)

      Paljon tsemppiä kirjotuksiin, pidetään peukkuja et syksyllä pääset sit kirjottelemaan kuulumisia Brightonista! Se on kyllä varmasti aivan mahtava opiskelijakaupunki!

      Hauskaa kevään jatkoa sinnekkin!

      Poista
  8. Laura, miten sä pystyt sekä opiskelemaan että tekemään noita retkiä? Ihan mahtavaa!! Kyllähän sitä itsekin ehtisi, mutta viikonloppuna on niin houkuttelevaa jäädä nukkumaan vähän pidemmäksi aikaa.. mun on pitänyt matkustaa johonkin lähikaupungeista jo pidemmän aikaa, mutta enpä edelleenkään ole sitä tehnyt. Young persons railcardin kyllä jo tilasin :) Mutta hei, mitä kautta saitte Brightoniin menopaluun alle seitsemän euroon? Nopealla junallako? Etukäteen ostetut liput, vai off peak day return? :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Haha, no, tää lukukausi mulla on ollut huomattavan paljon helpompi kuin edellinen kun mulla on vaan kaksi kurssia. Joten ehdin tekemään kaikki hommat helposti viikon aikana jolloin viikonloput voin sit tehdä kaikkea kivaa :) On mullakin kyl paljon viikonloppuja kun oon vaan jäänyt sänkyyn puoleenpäivään saakka, mut sillon kun en ehdi tekee mitään hyödyllistä..
      Ja ihan off peak day return ja toi young persons railcard niin liput maksaa sen 6.60 :) Ja ostettiin noikin ihan vaan asemalta.

      Poista

Kiva kun kommentoit!