torstai 15. maaliskuuta 2012

Hacking in Hyde Park

Iik, kääk, uuu. Sori. Jos olin eilen Hangon keksinä, niin tänään olen jo ärsyttävän yli-iloinen. Tämä postaus sisältää paljon juttua erinäisistä karvaisista elukoista ja järkyttävää innostusta ratsastuksesta. Ja paljon huutomerkkejä ja ylisanoja. Olen pahoillani jo etukäteen.

Jos mulla olisi Bucket List, ratsastaminen Hyde Parkissa olisi ollut siinä listassa. Ja nyt tämä yksi unelma toteutui. Ah. Olen ratsastanut koko pienen ikäni, ollut onnekas ja omistanut kaksi ihanaa hevosta ja vaikken enää säännöllisesti ratsasta, on minulla siihen Suomessa ollessani aina mahdollisuus. Olen siis hevostyttö sydämeen. Pojatkaan eivät 16-vuotiaana voittaneet hevosia vaan jatkoin aktiivista ratsastusta aina yliopistoon tuloon saakka. Kun tulin Lontooseen, ajattelin että olisi ihana mennä ratsastaa Hyde Parkiin, mutta ajattelin sen olevan täysi mahdottomuus. No, eipä se näköjään sitä ole.

Aamu alkoi tosi sumuisena, mutta onneksi sää selkeni ihan mielettömän upeaksi kun päästiin talleilla. Hauska juttu oli, että tallit oli keskellä kaupunkia, puiston vieressä. Tuntui vähän hassulta, mutta hevoset kuulemma asuvat siellä vain kesän ja talveksi ne pääsevät sitten maaseudulle. Tallin nimi oli Ross Nye Hyde Park Stables ja sieltä voi todella varata tuollaisia tunnin mittaisia maastoretkiä Hyde Parkiin. Ajattelin ensin että tämä on sellainen juttu jonka kokeilen kerran (ei ole mitään turhan halpaa), mutta olisi kyllä ihana tehdä tämä uudestaan! Haluan nyt ehdottomasti jäädä Lontooseen ensi vuodeksi :) Näen itseni jo kerran kuussa käymässä ratsastamassa täällä.
Talli oli todella tälläisellä kujalla, ja kuulemma kaikki nuo rakennukset on ollut talleja aikoinaan. Nyt osa toimii tietysti asuntoina.



Minä sain oikein söpön ja pirteän hepan alleni, jonka kanssa yhteistyö toimikin sitten mukavasti sen tunnin ajan. Se oli mun mielestä aika symppis tyyppi. Vaikka näissä kuvissa se näyttääkin vähän aneemiselta.




Kierroksemme kulki sitten ensin talleilta Hyde Parkiin. Hieman nauratti kun pysähdyimme liikennevaloissa. Minä kun olen tottunut menemään maastoon niin autioilla seuduilla että harvemmin ketään muuta näkee. Sen jälkeen kiersimme Hyde Parkin "suuren järven" eli Serpentinen ympäri ja ravailimme ja laukkailimme pitkillä hiekkaosuuksilla. Hyde Parkissahan on ihan oma hiekkaratansa ratsastajille, ja se on aivan ihana!





Joo, me otettiin paljon kuvia mut kyllä me keskityttiin itse ratsastamiseenkin ;) Nähtiin myös kuinka kuninkaallisen hevosvahdin vaihtohepat marssi eteenpäin puistoa pitkin. Ne ainakin näytti tärkeiltä univormuissaan.


Talleilla meitä odotti tälläinen karvainen kaveri taasen..


Kuja jossa talli sijaitsi oli niin symppis! Asuisin itsekin mielelläni tuolla..



Kaikenkaikkiaan ihan upea kokemus ja so worth it. Toivottavasti pääsen vielä joskus uudestaan!


14 kommenttia:

  1. Miksi istun SISÄLLÄ konttorissa ja sinä saat kokea kaikkea ihanaa- noh niin se kuuluu olla- olet nuori ja elämä täytyy olla täynnä ihania kokemuksia - uusia ja jännitteviä - niinon minullakin ollut - olemme molemmat hyvin onnekkaita!!!!!!!!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Toivon mukaan mäkin istun kohta konttorissa, siihen saakka pitää ottaa kaikki irti ;)

      Poista
  2. Vau, eipä olisi ikinä uskonut että Hyde Parkissa olisi hevostalli.. Kuulostaa aivan ihanalta tuo ratsastusretki! Täytyy kyllä ehdottomasti harkita itsekin kokeilemista. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Se oli kyllä ihan mahtava kokemus! Mä olen nähnyt ennenkin hevosia Hyde Parkissa ja sit kun noille on vielä omat polut niin siksi tiesin haaveilla tästä asiasta. Tosin mä luulin et ne tallit olisi itse Hyde Parkissa :)

      Poista
  3. Wau, ihanaa! VOin kuvitella, että olet ollut ihan super täpinöissä! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No arvaa..pompin ja hypin innostuksesta ennen ratsastusta, ratsastuksen aikana ja sen jälkeen :D

      Poista
  4. Kiitos tästä. En ole moisesta kuullutkaan ja ensin ajattelin, että ko.talli on jossain kilometrien päässä Hydeparkista. Ihan mieletöntä! Katselinkin nettisivuja jo läpi ja päätin, että täytyy varata tuo tunnin ratsastustunti itsellenikin, mieletön kokemus :) Tosin tuolla ratsastaisi mieluusti koko päivän, jos vaan olisi mahdollista. Muillekin tiedoksi, tallin nettisivut löytyivät täältä: http://www.rossnyestables.co.uk/

    Kiitos inspiraatiosta! Sisälleni tukahtanut heppatyttö kaipaa jo takaisin satulaan. <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Eipä mitään, mielellään tätä tietoa jakaa :) Laitoin nyt ton linkin tohon tekstiinkin. Mä toivon jo et pääsisin uudestaan ratsastamaan, toi on kyllä parasta viihdettä heppatytöille :)

      Poista
  5. Oi oi, ihanaa! Nyt on kyllä ihan pakko päästä hevosen selkään tän näkemisen jälkeen :D Mäkin vaihdoin maata ja olen ollut puolisen vuotta ilman hevosta. Nyt kevään tullen alkaa housun persukset syyhyämään. Noista kuvista välittyy niin toi mahtava tunnelma.

    Ootko kisannut sun hevosilla, vai ihan vaan "rauhallista" arkea tallilla? Meinaatko vielä joskus hankkia oman? Täytyy sanoa, että pieni tauko tekee välillä ihan hyvääkin, sen verran on kyllä hevosessa kiinni kaikkine velvollisuuksineen ja huolineen. Ihanaa se on ja antaa paljon, mutta joskus on kiva tehdä muutakin ;)

    Meri

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ratsastaminen tuolla oli kyl mahtava kokemus! Juuri tuota "maastoilua" olen kaivannut, siinä vaan nollaantuu ajatukset niin hyvin ja tulee ihan mahtava olo!

      Kisasin itseasiassa esteratsastuksessa koko junnukauteni ja ne oli kyl mahtavia aikoja :) Kyllä voisin kuvitella hyvin että joskus tulevaisuudessa hankkisin taas hevosen, mutta kyllä mä luulen et siihen menee hiukan aikaa että elämä on taas siinä kuosissa että siihen on mahdollisuus, sen verran aikaa se rakas harrastus vaatii niinkuin sanoitkin :)

      Toivottavasti säkin löydät jonkun kivan paikan missä pääsisit ratsastaa!

      Poista
  6. Oo kuulostaapa kivalta. Itsekin oon nähnyt noita heppoja Hyde Parkissa (ja itseasiassa tiesinkin että sieltä löytyy tallit) mut oon ajatellut aina että ne on jotain yksityisklubityyppisiä. Täytyykin vilkaista josko sieltä löytyisi jotain sopivaa täydelle aloittelijalle!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Haha, mä aattelin itseasiassa ihan samalla tavalla :) Kyselin heiltä vähän ratsastuksen jälkeen noista eri tasoista ja he kuulemma ottavat ihan aloittelijoitakin sinne, eli kannattaa ihmeees mennä jos haluaa!

      Poista
  7. Oi mä haluun myös! Noilla hinnoilla ei ehkä säännöllisesti, mutta pitää kyllä ehkä käydä edes kerran nyt keväällä ennen hevosten kesälomaa. Mietin just vähän aika sitten että kuinka ikävää kun ei oo varmaan yli vuoteen päässyt ratsastamaan..

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo, noilla hinnoilla siitä ei kauheen säännöllistä voi tulla, mutta ehdottomasti kannaatta käydä! Ihan mieletön kokemus :)

      Poista

Kiva kun kommentoit!