tiistai 29. toukokuuta 2012

2 down, 2 to go

No niin, tulipa sitten vuorokauden sisään tehtyä kaksi tenttiä. Yksi kamala ja yksi hyvä. Jos vilkaisette tuota alempaa postausta josta löytyy söpö saukko rukoilemassa oikeita aiheita - noh, osittain rukouksiin vastattiin. Tämän aamuisen tentin kysymykset oli just eikä melkein kun meikäläiselle tarkoitettu. Kirjoitin 2 tunnissa  kaksi essee vastausta. Ensimmäisessä kysymyksessä tarinoin "root causes of political violence" (näitä on mun ihan mahdoton kääntää suomeksi) ja toisessa mietin että onko "Northern Ireland a model for conflict resolution". Hyvät kysymykset ja tiesin aiheeni joten lähdin tentistä ihan hyvillä mielin. Mutta...


Noh, se maanantainen tentti. Joka käsitteli siis verrannoillisen politiikan tutkimusmetodeja. Täällä tenteissä vastataan kahteen kysymykseen kahdeksasta. Eli ideana ei suinkaan ole kerrata koko tenttialuetta vaan tietyt aiheet, tähän tenttiin kertasin neljä aihetta, halusin "pelata varman päälle". Joopa joo, eiköhän ne sitten sotkenut kaksi viikkoa toisiinsa ja yhdistänyt yhteen kysymykseen. Otti hieman päähän. Joten vastasin siihen kysymykseen ilman että käsittelin sitä kysymyksen toista aihetta ollenkaan..toisaalta, tentin jälkeen selvisi että kaikille muille oli käynyt sama juttu. Huono tuuri siis, mutta toivon mukaan sieltä jotain pisteitä kuitenkin tulee. Todella toivon sitä. Ärsyttää kyllä vieläkin koska tunsin aiheeni hyvin ja sitten en pystynyt vastaamaan kunnolla kysymykseen, kun en ollut kerrannut sitä toista viikkoa. Tää on varmaan eka kerta kun ikinä olen törmännyt kysymykseen tentissä jossa kaksi viikkoa on sekotettu keskenään. Jaa-a, ymmärsiköhän kukaan tästä sepustuksesta mitään?


Kuitenkin, koska seuraava tentti on vasta 6.6 ja olen jo ne aihealueet lueskellut läpi, päätin ottaa tämän loppupäivän ihan rennosti. Tentin jälkeinen fiilis on aina outo. Ja nyt kun oli kaksi tenttiä ihan peräkkäin oli vielä oudompi olo. Ensiksi kauheen onnellinen että tentit on takana ja seuraavaksi iskee hirmuinen väsy. Joten haettiin kavereiden kanssa eväät kaupasta ja mentiin lähipuistoon lounaalle ja chillailemaan. Jonka jälkeen korkattiin vielä yhdet Pimms-drinkit kampuksen pubissa. Olihan tämä tentti meidän vika pakollinen tentti yhdessä kurssilaisina - nyt kaikki vaan tenttii erinäisiä sekalaisia juttuja enää.


Loppuilta onkin mennyt sarjoja katellessa. Jäin aivan koukkuun Revengeen, jota yksi lukija suositteli. Kiitos siitä, aivan mielettömän hyvä sarja! Harmi vain että ehdin katsoa jo ykköstuottiksen loppuun. Nyt aloitinkin sitten katsomaan Once upon a time, joka vaikuttaa sekin oikein mielenkiintoiselta!

Huomenna sitten pänttäykset taas jatkuu!

6 kommenttia:

 1. Joo, todellakin tiedän mitä tarkoitat! Meill' oli yhdessä kokeessa sama juttu, mikä oli hassua, koska edellisten vuosien kokeissa tai harjoitustehtövissä tuollaisia yhdistämisiä ei ollut. Toisaalta, ehkä opettajat haluavat estää sen, että joku lukee vain yhden tai kaksi aluetta ja yrittää päästä kurssin sillä läpi? Tosin kukapa nyt sellaista tekisi, kröhöm. ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. haha, no niinpä :D Hyvässä vastauksessa (riippuu tietty tilanteesta) kuitenkin viikkoja yhdistellään anyways, joten pitäis vaan ne viikot ominaan, ne kun tietää että kaikki kuitenkin kertaa viikottain..Ärsyttävää :)

   Poista
 2. Hyvä, että sentään toinen tentti meni hyvin! :) Kauhulla odotan mun ekoja tenttejä kun alotan syksyllä lakiopinnot Skotlannissa...

  Mutta joo, se taisin olla minä, joka sitä Revengeä suositteli ja se on kyllä niiin hyvä ja miten ehit muka noin nopeesti kattomaan kaikki jaksot?? :DD Mulla vielä pari jäljellä. Alotin myös kattomaan uutta sarjaa, jonka nimi on 'Girls', se on kyllä ihan hyvä, jos sarjat siis taas loppuu kesken niin sitä kannattaa ehkä kattoa! ;D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi, missäpäin Skotlania olet alottamassa opintoja? Ekat tentit tuntuu aina pahimmilta, mut sit siihen tulee onneks semmonen rutiini!

   Tota joo...Nimittäin se oli niin hyvä sarja et ahmin niitä jaksoja tasaseen tahtiin kamalalla vauhdilla :D Haha, en tiiä ees uskallanko katsoa ekaa jaksoa tosta "Girlsistä", muuten jään siihenkin koukkuun vielä!

   Poista
  2. Dundeehen päädyin lopulta (sain myös Strathclydestä ja Aberdeenista offerit) kun siellä voi lukea skotti- ja enkkulain samassa dual qualifying-tutkinnossa! Aattelin, että se ois ihan fiksu veto, mutta nyt oon ihan paniikissa opiskelujen alottamisesta :D Tuntuu, etten tuu osaamaan mitään ja enkuks opiskelu tulee olemaan ylivaikeeta ja lähinnä mietin, että mitä mun päässä liikku kun päätin lähtee Skotlantiin :DD No ei, oon tosi innoissani, mutta myös paniikissa..

   Joo aikamoista tahtia oot saanu niitä katella..:D Mutta ei se Girls oo niin hyvä kun toi Revenge esim, tai siis se on semmonen vähän erilainen. Sille saa kyllä nauraa ja se on jotenkin tosi tavallinen tai ne hahmot on semmosia, joihin mä ainakin pystyn samaistumaan ihan täysin!

   Poista
  3. Toi onkin kätevä et voi lukea molemmat! Haha, tiedän niin ton tunteen, mulle tuli toi sama olo päivää ennen lähtöä. Tosin mä taisin murehtia kans sitä että en varmasti saa YHTÄÄN kavereita :D Paitsi että kun satoi toista viikkoa putkeen joskus parin ekan viikon jälkeen, mietin kans et miten ihmeessä päätin just valita Skotlannin :D

   Kaikki tulee menee varmasti tosi hyvin, alku on aina jännää mutta nopeasti siihen "uuteen elämään" sitten tottuu :) Eli tsemppiä vaan tuleviin opintoihin!!

   Poista

Kiva kun kommentoit!