torstai 3. toukokuuta 2012

Stressinlievitystä

Meidän Student Union järjestää tällä viikolla tapahtuman nimeltä de-stress, eli vapaasti suomennettuna, miten lievittää stressiä näin tenttien aikaan. Ja mitä silmäni näkikään eilen kampuksen (joka sijaitsee keskellä kaupunkia) läpi kävellessä?

Possuja! Poni! Kanoja! Kilejä! Yksi aasi! Ankkoja! Pupuja!


Kyllä, keskelle meidän kampusta oli aidattu pienet tarhat näille karvaisille otuksille ja opiskelijat pääsivät ihailemaan ja vapaasti silittelemään näitä suloisia karvakasoja! Se kuulemma laskee stressitasoa.


Muistan aikoinaan lukevani että eläimillä on oikeesti stressinlievitystä aiheuttava vaikutus ja niin tämä järjestö joka toi nämä eläimet kampukselle vakuuttivat myös. Ja niin sillä näytti olevan. Jokainen opiskelija pysähtyi tarhojen luokse ja poikkeuksetta kaikki silittivät eläimiä ja huomaamatta rupesivat hymyilemään. Pupuja ja marsuja sai pitää sylissä. Tarhojen luona kävi kova kuhina. Facebook täyttyi kavereiden laittamista kuvista näistä eläimistä ja hihkutuksista kuinka eläimet oli niin söpöjä.

Mun mielestä nää kaksi pientä possukaverusta oli ihan parhaita! Toinen tökki nenänsä mun käteen ja tuhisi sen niin että sen jälkeen minäkin taisin haista ihan possulle. Ne oli niin suloisia!!


Ihan mielettömän hyvä idea siis, itse ainakin hymyilin vielä pitkään sen jälkeen kun olin pessyt käteni possun hajuista ja ponin karvoista. Eläimillä on kyllä ihanan positiivinen vaikutus, stressin taso laski huomattavasti!

Varsinkin kun minä taidan käsitellä stressin siten etten huomio ympärillä olevia ihmisiä ollenkaan. Tänä aamuna kaveri oli kävellyt n.5 min mun perässä kirjastolle, huutanut nimeäni ja yrittänyt saada huomiotani. Noh, minä en huomannut mitään. Sen lisäksi toisen kaverin piti tulla portaissa eteeni ja pysäyttää minut jotta huomion hänet. 


Jeps, voisi ehkä kiinnittää vähän enemmän huomiota ulkomaailmaan eikä olla liian syvissä ajatuksissa..4 kommenttia:

 1. Oi aika hauska stressinlievityskeino :D Mitäköhän ohikulkijat on ajatellu ku noita eläimiä on tuotu sinne :D Tai ne eläimet itse...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä luulen että itse kukin joutui hieromaan silmään kun näki noi, oli se sitten kampuksel tai kun niitä kuljetettiin sinne :D
   Näitä kyseisiä yksilöitä käytetään ilmeisesti enemmänkin terapiatarkoitukseen yms. joten ne otti koko touhun aika lunkisti..Oli ne kyllä aika hauskoja!

   Poista

Kiva kun kommentoit!