tiistai 15. toukokuuta 2012

Tenttikausi

Jeps, kuten olenkin maininnut, täällä eletään tällä hetkellä tenttikautta. Edessä olisi neljä tenttiä joista ensimmäinen on 28.5 ja viimeinen sitten 12.6. Sen lisäksi kirjoitettavana on kaksi 5000 sanan tutkimusesseetä. Olen itseasiassa tällä hetkellä melko hyvillä mielillä tenteistä, vielä en ole suuremmin panikoinut. Eiköhän sekin aika tule.

pinterest.com
Täällähän kaikki neljä tenttiäni muodostavat 100 % kurssin arvosanasta joten kaikki riippuu siitä miten tentistä suoriutuu. Itse en henk.koht tykkää tälläisestä järjestelmästä, mun mielestä esim tutkimusessee 40 % ja tentti 60 % on järkevämpi järjestelmä. Sen lisäksi kaikki tentit ovat vasta näin lukuvuoden lopussa, eli sekä syksyn että kevään kurssien tentit. Näin taitaa olla kaikissa postgraduate-tutkinnoissa täällä? Toisinsanoen ihmisillä on kaikki munat samassa korissa näiden lopputenttien osalta. En edes tiedä mitä tapahtuu jos kävisi niin huonosti ja reputtaisi tentin. Täällä Briteissä kun on vähän eri systeemi kuin Suomessa, uusiminen on hankalaa hommaa.

Se mistä saan olla todella onnellinen ja iloinen on, että oikeasti rakastan opiskelemaani alaa ja pidän aiheita mielenkiintoisina (paitsi pakollista kurssia tutkimusmetodeista, välttämätön paha). Tällä hetkellä esimerkiksi kirjoitan tutkimusesseetäni aiheesta "Was the NATO intervention to Libya successful?", todella mielenkiintoinen aihe josta on melkein "hauska" kirjoittaa. Tottakai tenttiaikaan alkaa kaikki aiheet jossain välissä puuduttaa ja kaikki tuntuu tosi tylsältä, mielenkiintoisinkin aihe maistuu puulta kun on istunut kirjastossa 8 h putkeen. Mutta olen silti onnekas, esimerkiksi eilisen vietin lukien artikkeleita rauhansopimuksista ja kuinka niitä voidaan sabotoida eri henkilöiden toimesta.
Olen tällä hetkellä rutinoitunut siihen että olen kirjastossa klo.08-18, ja se on toiminut toistaiseksi hyvin. Osa ihmisistä pystyy tekee niin että blokkaa koko muun elämän ulkopuolelle tenttien aikaan, minä en yksinkertaisesti pysty siihen. Illat väsäilen jotain muuta ja blogianikin olen säännöllisesti päivitellyt koska mun pää yksinkertaisesti hajoaisi jos en saisi jotain hengähdystaukoa opiskeluiden väliin. Toiselle toimii toinen, toiselle toinen. Siksi olen esimerkiksi käynyt katselemassa lätkää ja kiertelemässä kaupungilla, on hyvä mun aivoille saada jotain muuta ajateltavaa. Tosin vikat viikot sitten varmaan vedetään ihan täysillä.

Meidän kirjasto on kuin sotatanner. Sen takia aloitan niinkin "aikaisin" aamulla kuin kahdeksalta, koska sen jälkeen on mahdotonta saada istumapaikkaa. Meillä voi varata myös paikkoja mutta ne on vaan 6 h kerralla.  Joten parasta tulla heti aamukasiksi paikalle. Säkkituoleissa nukkuvat opiskelijat on siihen aikaan tuttu näky koska kirjasto pysyy näin tenttiaikana auki 24 h. Ihmiset menettävät hermonsa, kilpailu ja stressi on kovaa. Toivon mukaan meno kohta kuitenkin rauhottuu koska undergraduate-opiskelijat melkein jo lopettelevat koeputkeansa. En ole ikinä tykännyt meidän kirjastosta, tässä on monta vikaa, yksi suurimmista niistä se suunnittelu joka tekee sen, että kaikki kaikuu ja kirjasto on meluisa. Nyt uusimpana "juttuna" seinille on ilmaantunut lappuja, että täällä ei saa syödä koska se "increases the number of mice". Huolestuttavaa on se, että toi lause viittaa siihen että niitä vipeltäjiä täällä jo on. Vielä en ole nähnyt yhtään ja toivottavasti sitä päivää ei edes tule.


Toisaalta kirjastolle on kiva tulla, elämässä on tosi selkeä rutiini ja siitä rutiinista tekee hauskan ne jokapäiväiset lounas-ja kahvihetket kavereiden kanssa. En silti malta odottaa että tentit on ohi. Hetki vielä.

6 kommenttia:

 1. Ainut mitä voin sanoa tähän väliin on, että TSEMPPIÄÄ! Itelläni on onneksi enää lauantaina yksi tentti :)

  Ps. toi eka kuva oli niin hauska (ja totta)! piti linkata facessa kaverille :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitoksia!!! Tsemppiä sullekin vikaan tenttiin!!
   Ja mä nauroin tota ekaa kuvaa niin pitkään :D Se vaan kiteyttää niiiin loistavasti proffat :D

   Poista
 2. Hei, kuulostaa mielenkiintoiselta. Lähetä mulle pari artikkelia ja/tai sun essee, sitten kun se on valmis! :)
  Tsemppiä lukuihin! Ja toivotaan, että hiiret pysyvät susta kaukana..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jees, mä laitan tulee kun saan sen valmiiks! Ja saakelin hiiret...Paree olis pysyy kaukana :)

   Poista
 3. Mulla oli just toi tutkimusmetodit tentti eilen ja toi eka kuva tässä sun postauksessa sopii ihan täydellisesti siihen! Onneks enää vaan kaks tenttiä jäljellä ja ne on vaan 80% arvosia ni ei tarvi stressaa niin paljon.. Ja munkin pitäis kyllä todellakin oppia tollanen 10 tuntia kirjastolla opiskelutyyli, tälläkin hetkellä klo ~14 enkä oo vieläkään alottanu lukemista.. :D Mutta tsemppiä sullekin! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toi on inhottavaa jos toi ekan kuvan lause pitää paikkansa, mä nimittäin luotan nyt täysin siihen et meidän tentit on sinänsä "helppoja" koska periaattees aiheet on tiedossa..
   Paljon tsemppiä vikoihin tentteihin, kiva kun te aloitatte niin ajoissa! Mua ahdistaa kun alotetaan niin myöhään..

   Poista

Kiva kun kommentoit!