torstai 3. lokakuuta 2013

Day 2: From Mallaig to Portree, Isle of Skye

Päästäisiinkö vihdoinkin toisen päivän loppuun tässä postauksessa? Eihän tämä yhden päivän ajomatka ole vielä vaatinut kuin kolme postausta.... Mulle tulee ainakin kuvaähky jos samaan postaukseen on ängetty liian monta kuvaa joten sen vuoksi halusin itse rajoittaa niiden määrää mikä tarkoitti postauksen jakamista osiin.

Kuitenkin, kuten edellisessä postauksessa tarinoin, otimme lautan Mallaigista Isle of Skyen puolelle Armadalen kylään, josta oli sitten vielä ehkä 30 min ajomatka Portreehen (hankala arvioida koska pysähdyttiin taas ottamaan kuvia).

Lauttamatka kesti todella sen 30 min ja kannella sitten kuvailimme hieman ympärillä näkyviä maisemia. Ensin Mallaigin kylää ja sen jälkeen vastapäistä rannikkoa.



"Try to look happy". "I can't, I'm freakin freezing". Haluttiin tietysti nauttia maisemista kannella mutta tuuli oli aika reipas joten näytin kuulemma kuvissa todella onnettomalta...


Kohta edessä alkoihin häämöttä Armadalen kylä ja voi kuinka söpöltä se näyttikään. Ihan ensimmäisenä vastarannalla nähtiin linna (tietty kun Skotlannissa ollaan) ja sen jälkeen tuli näkyviin pieni satama jossa oli monen monta venettä parkissa.



Ja sitten oltiinkin jo Skyen puolella! Ei ne maisemat nyt ihan kamalan radikaalisti muuttuneet vaan kauneus jatkui. Ensimmäisenä bongattiin heti valoilmiö josta oli pakko pysähtyä ottamaan kuva. Meidän matkanteko oli kyllä pitkälti sitä että minä huudan "stop, picture time!!" ja poikaystävä vetää auton sivuun.


Saavuttiinkin juuri kivasti illaksi Portreen kylään, eli periaatteessa Skyen "pääkaupunkiin". Pysäköitiin auto parkkiin ja lähdettiin metsästämään B&B:tä. Saatiin vinkki hieman edullisimmista paikoista jotka sijaitsee yhden mäen yläpäässä ja tarvottiin sinne. Pysähdyttiin ekassa paikassa joka oli täynnä, mutta ystävällinen rouva neuvoi että Ms. McDonnelilla on tilaa. "Kävelkää eteenpäin, kääntykää oikealle kulmassa jossa on punainen postilaatikko ja se on talo numero 9". Ihanan ystävällistä. Hieman kesti että löydettiin oikea paikka, mutta onneksi löydettiin. Omistajat oli superystävällisiä ja jouduttiin maksaa vain 25 puntaa per yö/per hlö ja sillä saatiin supermaittava aamiainen. Valitettavasti mulla ei ole mitään hajua paikan nimestä koska se ei ollut missään esillä :( Aivan ihana kunnon kotimajoitus se silti oli!


Ilta jona saavuimme Portreehen oli todella kaunis ja aivan otollinen saamaan upeita kuvia kylästä! Yritettiin myös metsästää ruokapaikkaa klo.20.30 ja voin kertoa että siellä menee ravintolat kiinni aika aikaisin! Tai ainakin lopettavat ruuan tarjoilun. Lopulta päädyttiin erään hotellin ravintolaan josta saatiin vielä pitsat!



Illallisen jälkeen halusimme viedä käydä drinkeillä jossain ja löydettiin söpö pubi jossa oli oikein kunnon ceilidh-bändi soittamassa skotlantilaisia biisejä. Siinä sitten istuttiinkin tovi kuuntelemassa musiikkia ja nauttien tunnelmasta!


Skyella ollessamme näimme mm. merikotkia, kävimme nautiskelemassa viskiä ja visiitillä linnassa. Niistä lisää seuraavassa postauksessa!

12 kommenttia:

  1. Skye... Tosi kauniilta vaikuttaa! Oonkin halunnut käydä tuolla vaikka kuinka kauan, ehkä vielä joskus ehditään sinnekin. Ihan fiiliksissä odottelen postauksia noista Skyen nähtävyyksistä :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Skye oli kyllä kaunis ja sellainen paikka jossa olen pitkään halunnut käydä mutta se vaatii kuitenkin tiettyjä logistiikkajärjestelyjä, koska mun mielestä esim. oma auto/vuokra-auto on ihan paras jos sinne haluaa mennä. Varmasti sinne vierailu onnistuu myös julkisilla mutta tuhat kertaa helpompaa se oli autolla. Sen takia jotenkin se vierailu jäi silloin kun vielä opiskelin Skoteisa.

      Mutta jeps, lisää nähtävyyksistä Skyella kohta!

      Poista
  2. Skye on kyllä ehdottomasti vierailun arvoinen paikka. Voin kuvitella sen viiman ja viileyden, koska siellä oli heinäkuussakin pikkasen viileät kelit :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo, mulla oli yhdessä vaiheessa sukkikset, "samettihousut", vaelluskengät, villasukat, kolme paitaa, tuulitakki, ja pipo päässä. Eikä ollut yhtään liian lämmin :)

      Poista
  3. Mä toistain nyt itseäni, mutta taas niin upeita kuvia!:) Skye on ollut mun listalla jo pitkään, enkä voi uskoa etten niiden neljän vuoden aikana kun asuin Skotlannissa saanut aikaiseksi mennä sinne!!Toivottavasti pian pääsisin, ehkäpä ensi keväänä :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Haha, hyvä että joku muukin toistaa itseään enkä vain minä hokemalla kuinka kaunista siellä oli :D Ja ehkä Skotlannista pitää ensin lähteä ennen kuin sinne pitää palata päästäkseen vierailulle Skyelle :)

      Poista
  4. Onpa mahtavia kuvia taas! Kiva postaus!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Iitu! Tuolla oli aika helppo ottaa kuvia kun maisemat oli niin kauniita :)

      Poista
  5. Voi jösses mitä kuvia ja kertomuksia. Mun Skottien kuume nousee :D

    VastaaPoista

Kiva kun kommentoit!