tiistai 22. lokakuuta 2013

Long weekend in Rome

Blogin puolella on ollut hiljaisempaa sillä palasimme maanantaina pidennetyltä viikonloppureissulta Roomasta. Juhlimme vuosipäiväämme jonka vuoksi halusimme lähteä jonnekin ja lopulta päädyimme (kyllä, oikeasti pitkällisen pohdinnan jälkeen) aina yhtä ihanaan Italiaan ja Roomaan. Meillä on onneksi lentokenttä suhteellisen lähellä ja aina yhtä kustannustehokas Ryanair lentää kyseiseltä kentältä joten kaikki lutviutui kätevästi.




Rooma on aina hyvä idea, itselleni tämä oli kolmas kerta kyseisessä kaupungissa, mutta poikaystävälleni ensimmäinen joten tutuistuimme kaupunkiin oikein perinpohjin. Niin perinpohjin että jalkoja särkee vieläkin. Kävelimme varmasti joka päivä sen 10 km ja se kyllä tuntui. Sunnuntaina tosin luovutimme ja ostimme päivän bussilipun jottei tarvitse ihan niin paljon tallustella paikasta toiseen (vaikka se onkin paras tapa nähdä kaupunkia). Sunnuntaina keskityimme myös paljon enemmän istuskelemiseen kuin kävelyyn.




Joten kolmen kokonaisen päivän (ja yhden puolikkaan) aikana tuli nähtyä niin Vatikaani, Colosseum, Espanjalaiset portaat, Fontana di Trevi kuin kaikki muut mahdolliset nähtävyydet. Rooma on kyllä niin upea kaupunki ja jokaisen kulman takaa löytyy aina uutta nähtävää.




Lokakuu oli myös ehdottomasti hyvä ajankohta vierailulle tuohon turistien rakastamaan kaupunkiin, viimeksi olin Roomassa todella kesäkuussa ja siellä oli, noh, hieman ahdasta. Ja kuuma. Vaikka turisteja oli vieläkin paljon, emme joutuneet jonottamaan nähtävyyksiin turhan kauan ja ilma oli vieläkin todella kiva, joten voin ehdottomasti suositella lokakuuta hyväksi ajankohdaksi vierailulle. Mä olin ihan ekstaasissa kun sai taas käyttää mekkoja ja nauttia auringosta!




Meillä oli siis ihan loistava viikonloppupyrähdys Roomaan, Italia on maana todella ihana ja täytyy myöntää että reissun jälkeen saatiin vaan uusia ideoita minne päin Italiaa haluttaisiin matkustaa.....

Italiasta ruokamaana ajattelinkin tehdä sitten ihan oman jutun ;)

10 kommenttia:

  1. En ole kateellinen, en ole kateellinen, en ole kateellinen, en ole kateellinen... ;) Olisi muuten ihana kuulla, mitkä ne uudet Italiaan liittyvät matkaideat on, jos saisi taas itsekin jotain inspistä.. ihan kui sitä Italian suhteen yhtään lisää tarvitsisin. :P

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hahah, pahoittelen :D Noh, meillä ei mitään hirveän maatamullistavia ideoita ollut, mutta pyöriteltiin sitä vaihtoehtoa että varattaisiin vähän enemmän aikaa ja matkustettaisiin Italiaa ristiin rastiin junalla, ja mä henkilökohtaisesti haluaisin vuokrata talon Toscanasta pariksi viikoksi kesällä ja vaan pyöräillä maaseudulla ja kokata italialaista ruokaa :D Ja sit tietty vielä kaikki yksittäiset kaupunkivisiitit erikseen!

      Poista
  2. Rooma on niin ihana kaupunki! <3
    Ite on tullut siellä käytyä toukokuun alussa, joka oli aika perfecto kyllä! Vähän turisteja, mutta suht hyvät säät jo alkoi olemaan, siis vähän alle 20 astetta. :)
    Firenze, Venetsia ja San Marino ihania paikkoja kanssa ;)
    Jään innolla odottamaan ruokapostausta :p

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo, voin uskoa että toukokuu on kanssa hyvä aika vierailla, varmasti itseasiassa kaikki muut ajat paitsi kesä on hyviä aikoja vierailla Roomassa :D San Marinossa en olekaan käynyt, mutta Venetsia ja Firenze on kyllä kanssa todella kauniita!

      Poista
  3. Ihanaa lukea Roomasta ja varsinkin katsella kuvia, koska ensi viikolla matkaamme sinne ensimmäistä kertaa, jeee!!

    Katselinkin kaiholla tuota upeaa kuvaa missä olet lyhythihaisessa paidassa. Täällä lumen ja tuulen keskellä kun ollaan ja kesästä tuntuu olevan jo ikuisuus.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi ihanaa että tekin olette suuntaamassa noihin maisemiin! Ja kelit ovat Roomassa taatusti paremmat kuin Suomessa, ja ainakaan lunta ei siellä näkynyt vielä :D Oikein ihanaa reissua!!

      Poista
  4. Kolme kertaa? Siis kolme kertaa? Enkä ole itse päässyt Roomaan kertaakaan! Tosi ihania kuvia, olis kyllä mahtavaa päästä sinne käymään. Jäinkin miettimään, että tästä puuttuu gelato-kuvat ;)
    Oon edelleen sitä mieltä, että toi lyhyt tukka sopii sulle tosi hyvin. En oo sitä varmaan vielä livenä nähnyt ja aina jotenkin yllätyn kun nään uuden kuvan :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Etköhän säkin vielä Roomaan pääse, sun matkat on vaan sijoittunut vähän kaukaisimmille maille yleensä :D Kiitos, ja mä aina unohdan että sä et ole nähnyt "uutta" tukkaa livenä, jouluna sit ;)

      Poista
  5. Oi ihana Rooma. En ole valitettavasti koskaan käynyt mutta pitäisi päästä ja äkkiä. Ihania kuvia!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Lena! Rooma on kyllä kaunis kaupunki, ehdottomasti suosittelen pikaista visiittiä sinne :D

      Poista

Kiva kun kommentoit!