sunnuntai 2. marraskuuta 2014

Viikkokuulumiset

Viime sunnuntai päättyi siis herkutteluun blineillä. Rakastan blinejä mutta onhan ne ehdottomasti ns. talviruokaa, joten viime viikolla tuntui ensimmäistä kertaa siltä että blinejä pystyi tekemään. Olen jopa raahannut Suomesta saakka siianmätiä mukanani juuri näitä hetkiä varten koska en sitä ainakaan täältä Derbystä ole löytänyt.


Maanantai iskikin todellisuus sitten päin kasvoja kun pääsin lähtemään jo viiden aikaa töistä vain todetakseni että ulkona on pilkkopimeää kiitos kellon siirtämisen. Hieman pisti masentamaan...


Ei se masennus kuitenkaan onneksi kovin kauan kestänyt koska tiistaina oli ihan mielettömän hieno keli! Siis lämpöasteita oli +20 ja aurinko paistoi kirkkaalta taivaalta. Mä läkähdyin vaatteissani koska olin aamulla tunketunut talvisaappaat jalkaan ja laittanut kaulan ympärille vielä mun yhden muhkeimmista kaulaliinoistani!


Tiistai-iltana mentiin työkavereiden kanssa katsomaan lätkää Coventry Blaze vs Belfast Giants. Näitä Brittien lätkämatseja on hauska mennä katsomaan kun siellä tehdään niin paljon maaleja, tämäkin peli päättyi 2-7. Positiivisin yllätys tapahtui kuitenkin pelin jälkeen kun lähdin kävelemään asemalle. En ollut ihan varma reitistäni ja päädyin kysymään neuvoa kahdelta teini-pojalta jotka käveli edessäni. Mulla on ainakin aina semmoinen käsitys teini-pojista että niillä on sellainen EVVK-asenne ja hyvä jos ne saa sanaa suustaan. Mut ei, nää pojat oli niin ystävällisiä ja kohteliaita että käveltiin sitten loppumatka yhdessä asemalle keskustellen lätkästä. He oikein innostuivat kun kerroin olevani Suomesta ja kuinka lätkä on meillä aika iso juttu. Myöhemmin tajusin että he luultavasti olivat niin kohteliaita minulle koska vanhemmat on opettanut että aikuisille pitää olla aina kohteliaita, minä en vaan oikein näe itseäni vielä aikuisena :)


Alkuviikon arki-iltoina oli meillä poikaystävän kanssa molemmilla niin paljon ohjelmaa että vasta torstaina päätiin yhdessä syömään illallispöydän ääreen. Meillä on todella tapa että aina kun vaan pystytään, niin syödään yhdessä ja tehdään hyvää safkaa ja katetaan pöytä edes jotenkin nätisti. Siinä on kiva sitten pöydän ääressä käydä läpi päivän tapahtumat. Torstaina menussa oli salaattia ja uunilohta tuorejuustolla ja yrteillä kuorutettuna (maistuu paremmalta kun kuulostaa).


Perjantaina oli todella Halloween mutta meillä ei ollut mitään suunnitelmia illalle. Itse en ole mikään suuri Halloween-fani joten päätettiin vaan mennä illalliselle meidän suosikki nepalilaiseen. Tämä ravintola on ihan loistava paikka ja hyvin huokea myös lompakolle. Tosin joka kerta poistutaan sieltä ihan ähkyssä, tällä kertaa oltiin takaisin kotona jo yhdeksältä ja niin suuressa ruokakoomassa että nukahdettiin molemmat sohvalle saman tien vaikka meidän hyvänä tarkoituksena oli katsoa vielä leffa. Noh, hyvät yöunet ainakin saatiin!


Täällä on ollut viimeaikoina todella kivat ja lämpimät kelit. Lauantaina vaihtui kuukausikin mutta silti lähdin vielä kaupungille kiertelemään vaan neuleessa, karvaliivissä ja baltsuissa ilman sukkia! Ihan luksusta! Tosin kovin talvinen fiilis vielä ei ole, mutta ehkä se on vaan ihan hyvä...


1. marraskuuta tarkoitti myös tosin sitä, että lämmintä tai ei, niin voi jo alkaa hieman fiilistelemään joulua! Minähän siis pingoin heti Marks & Spencerin jouluosastolle hieman fiilistelemään. Aivan ihania juttuja sieltä löytyikin, ehkä joku pieni uusi koriste pitää ostaa vielä kotiin...


Myönnän että mitä tulee leipomiseen, minussa asuu pieni hifistelijä. Derbyyn on avattu Tiger (jee!!) juuri hiljattain ja bongasin sieltä sellaisen silikonisen sydänmuotin jonka avulla voi paistaa esim. kanamunia ja pannukakkuja. Sunnuntai piti siis heti testata tätä uutta jännittävää välinettä ja ihan vaan sen vuoksi tehdä pieniä lettuja aamupalaksi. Ekat kokeilut ei oikein onnistunut mutta sitten sain tekniikan haltuuni ja ihan söpöjä sydän lettuja niistä tulikin!

Kuvassa näkyy myös Rauli Virtasen uusi kirja jonka iskä lähetti mulle juuri yllätyksenä. Mulla on kyllä maailman paras isi!


Vielä pieni muistutus, eli tänään on viimeinen mahdollisuus osallistua arvontaan sillä se päättyy tänään keskiyöllä Suomen aikaan. Täältä pääset osallistumaan mikäli et ole vielä kommenttiasi jättänyt. 

Täällä menee loppu sunnuntai rennoissa merkeissä, täytyy ehkä vähän siivoilla ja pakata sillä tiistaina lähden melkein viikon mittaiselle työreissulle. 

Mukavaa sunnuntaita kaikille!

8 kommenttia:

  1. +20!!! Epäreilua. Tosin onhan täällä Suomessakin vuodenaikaan nähden tällä hetkellä todella lämmintä, mutta jäädään kyllä silti 10 astetta jälkeen.

    Herkullisen näköistä salaattia. Ei pitäisi lukea mitään ruokaan liittyvää samalla, kun odottelee ruokaa uunista valmistuvaksi.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. On nää kelit kyllä täälläkin aika poikkeukselliset tällä hetkellä, vaikka syksy täällä onkin aika lauhaa aikaa niin onhan +20 astetta lämmintä vielä lokakuun lopussa aika poikkeuksellista.

      Joo, ihan totta kyllä, ikinä ei pitäisi lukea ruoka tekstejä ellei ole juuri syönyt, muuten tulee vaan kamala nälkä ja känkkäränkkä (ainakin mulla!) :D

      Poista
  2. Voi kun Suomessakin olisi +20... No, täytyy tyytyä siihen +5 - 10 - asteeseen...
    Ja Tigerissa on kaikkea ihanaa ja söpöä ;) Ja sieltä saa KitKat Chunkyä ;) Ja tösi söpöjä postikortteja :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Eiköhän täälläkin tule kohta kylmä ja sit se tuntuu kahta kamalammalta! Tiger on kyllä kiva kun sieltä löytyy just sellaisia pieniä juttuja joita ei edes tiedä tarvitsevansa mutta silti ne lähtee mukaan :D

      Poista
  3. Oi, just kattelin tota kirjaa netissä kun se osui silmään ja laitoin nimen talteen :) Siis mä en ole päässyt kävelemään baltsuissa enää 1,5 kuukauteen.. hahah.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Haha, vaikuttaa kyllä hyvältä kirjalta vaikka just vasta aloitin! Mä olen kulkenut talvisaappaissa jo jonkun aikaan vaikka just tajusin ettei lämpötilojen puolesta olisi todellakaan tarvinnut :)

      Poista
  4. Ihania nuo pannukakut! Ei muuten yhtään hullumpi idea tuollainen muotti...! Ja todellakin, nyt kun on Halloween alta pois alkaa jouluhulinat! Joululauluja en tosin halua kaupoissa kuulla vielä, mutta voisin vähän hypistellä jo juttuja.

    Ihana tuo teidän pöydänkattamistapa! Mun pitäisi ehdottomasti kunnostautua siinä, sillä pöydän kattaminen on kivaa puuhaa :) Ja voi pyhä piuhaus kun oon ollut reissussa, en oo ehtinyt lukea blogeja ja missasin arvonnan! Huippua kuitenkin että järkkäsit sellaisen, ne on aina kivoja :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo, en minäkään ole valmis vielä joululauluhin mutta pikkaisen voi jo fiilistellä muuten joulua :)

      Harmi kun missasit tän arvonnan mutta eiköhän niitä vielä joskus tule, se oli itseasiassa tosi hauskaa järjestää! Olisin vaan halunnut antaa palkinnot kaikille osallistujille!

      Poista

Kiva kun kommentoit!