perjantai 22. toukokuuta 2015

Hyvää ruokaa ja kauniita maisemia - ihanat kattoterassit Lontoossa



Ennenkun palaan Baku-juttuihin blogissa, on pakko hypätä tämän päiväiseen Lontoon pysähdykseen. Treffasin nimittäin äitiä Lontoossa (parasta äiti-tytär aikaa) ja käytiin parissa ihan loistopaikassa syömässä. Ajattelinkin siis vinkata näistä myös teille, itse ainakin nimittäin innostuin! 

En tiedä teistä, mutta minun lemppariravintoloitani-ja baareja on ne, jotka sijaitsevat korkealla kaupungin kattojen yllä. Mainitse minulle sanat "rooftop restaurant"  niin olen jo melkein siellä. Mielestäni mikään ei ole ihanampaa kuin ihastella kaupunkia iltavalaistuksessa, samalla kun saa nauttia ihanasta ruuasta. Bongasinkin yhdestä lemppariblogistani mitä tulee helppoihin resepteihin ja Lontoon ravintoloihin, listauksen Lontoon parhoista paikoista mikäli haluaa nauttia lounaasta/illallisesta al fresco. Siitä se inspiraatio tähän sitten lähtikin!

Babylon Restaurant/Kensington Roof Gardens
99 Kensington High Street, W8 5SA

Tästä paikasta olinkin jo kuullut aikaisemmin, mutta sen jälkeen kun luin siitä the Londoner-blogista, päätinkin varata pöydän illalliselle minulle ja äidille. Ja hyvä valinta olikin vaikka itse sanonkin! Terassi oli tosin kyllä aika pieni, mutta periaatteessa alhaalle puutarhoihin pääsisi kiertelemään - harmittavasti ne oli juuri tällä kertaa kiinni yksityistilaisuuden vuoksi, joten kannattaa soittaa etukäteen ja varmistaa, että kauniiseen puutarhaankin pääsee kävelemään. Sieltä kuulemma löytyy jopa flamingoja!

Voisin kuvitella terassin olevan superkiva paikka kesällä drinksuille ja yhtä kerrosta alempana löytyy vielä kunnon klubi jos haluaa jatkaa iltaa. Me syötiin tällä kertaa sisällä mikä oli ihan hyvä idea, illan edetessä tuuli alkoi olemaan jo aika kylmä. Kuitenkin, suosittelisin menemään paikalle hiukan ennen pöytävarausta (ja se muuten kannattaa ehdottomasti tehdä), jotta ehtii nauttimaan yhden drinkin terassilla maisemia ihaillen. 

Ruoka oli mielestäni oikein maittavaa ja hintataso hieman tavallista korkeampi. Äidin mielestä hinnat oli kyllä edullisempiä kuin Suomessa, minun mielestä paikka oli taas hieman kalliimpi. Pääruuan hinnat vaihtelivat n. 18-33 puntaan. 

Suosittelisin paikkaa ehdottomasti, meillä oli todella hauskaa, vaikka minulla pitkä päivä ja matkustaminen painoikin jo takana. Pääruuan jälkeen lähdettiin pikapikaan hotellille nukkumaan!





Vintage Salt
Selfridges, 7th floor, Oxford Street

Tähän ravintolaan törmättiin itseasiassa ihan sattumalta perjantain lounasaikaan. Oltiin kävelemässä kohti ihan erästä toista paikkaa, mutta huomasinkin Selfridgesin ikkunassa mainoksen heidän kattoterassi ravintolastaan. Tämä herätti heti mielenkiinnon, joten päätettiin tsekata paikka. Jos jaksaa luovia tiensä läpi sen kamalan kaaoksen jonka tavaratalo pitää sisällään, hissi tähän ravintolaan löytyy kosmetiikkaosastolta. Ja voi vitsit, että se olikin kiva paikka!

Ravintola on saanut inspiraationsa Cornwallista ja ruokalistalta löytyykin paljon maittavia merenherkkuja. Henkilökunta oli ystävällistä, tunnelma ihanan rento (eikä paikalla ollut liikaa turisteja) ja kuten sanottua, ruoka oli todella hyvää. Mielestäni tämä oli siis täydellinen lounaspaikka - juuri ihanan rento ja mukava paikka nauttia kivasta kesäpäivästä. Täällä voisin helposti kuvitella viettäväni monta tuntia kavereiden kanssa hengaillessa. Suosittelisin kyllä varaaman pöydän, meillä taisi käydä ihan mieletön munkki, että päästiin syömään ilman varausta, koska paikka oli todella täysi. Sanoinko jo kuinka hyvää ruoka oli? Nuo allaolevassa kuvassa näkyvät tryffelillä maustetut ranskalaiset oli ehkä paras keksintö ikinä!






Sellaista tällä kertaa siis, en kyllä malta odottaa kesää! Sehän on siis jo ihan kohta oven takana!

6 kommenttia:

  1. Kivan oloisia kattoterasseja :) Mun on kuitenkin pakko kehua ennen kaikkea tätä blogin uutta ulkoasua. Näyttää tosi hyvältä ja toimivalta!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jee, kiva kuulla että tykkäät Elina! Mä olen super tyytyväinen tähän ja vieläkin ihan innoissani kun se näyttää niin paljon pAremmalta kun entinen :)

      Poista
  2. Ohh miten ihanan kuuloista ja näköistä!! Illallinen tai drinksut kattoterassilla on niin sellanen leffahetki :) Mulla on kyllä jäänyt kattoterassit testaamatta, mutta pitänee kunnostautua tällä saralla.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mä suosittelen ehdottomasti kattoterasseja, ne on niin kivoja :) varsinkin kesäisin mikään ei ole parempaa kun nauttia lounasta/illallista ulkona!

      Poista
  3. Kattoterassit on ihan parhaita, ja mullakin löytyy seuraavan Lontoon reissun to do listalta niitä pari:) Jonnekin väliin, kun vielä saisin sen reissun sumplittua..

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Haha, mullakin on jo pari lisää tiedossa seuraavalle Lontoon reissulle! Kesä ja terassit on ihan parhautta!

      Poista

Kiva kun kommentoit!