sunnuntai 10. toukokuuta 2015

Synttärijuhlintaa, blogihommia ja rentoa meininkiä


Nyt olisi sitten ulkoasu valmis! En tiedä mitä mieltä te olette, mutta minä tykkään ainakin hirmuisesti! Halusin vaalean pohjan ja aika simppelin mutta tyylikkään ulkomuodon, ja sellainen tästä tulikin! Tosin täytyy myöntää heti alkuun etten kyllä voi ottaa tästä kunniaa itselleni, olen ihan toivoton mitä tulee tietokoneasioihin. Ostin siis valmiin mallin Etsystä (googlettamalla blogger template) ja täytyy myöntää että se oli  kyllä todella helppo asentaa, vaikka alkuun hieman pelottikin. Voin lämpimästi suositella tätä konstia myös muille jos tuntuu ettei omat tietotekniikkataidot riitä ulkoasun muokkaukseen. Ainut juttu, jota en jostain syystä saa fiksattua, on että kuvat näkyy vielä pienenä (halusin ne siis samalle leveydelle tekstin kanssa).

Ulkoasun muokkaamisen myötä, perustin myös blogille Facebook-sivut, jotka löytyy täältä. Mielestäni Facebook on todella kätevä tapa seurata blogeja, itse ainakin tykkään! Bloglovinin kautta mikäli mielii seurata, niin se taas löytyy täältä. Ja nyt nuo sosiaalisen median namiskat löytyy tuolta sivupalkista.

Täällä ollaan vietetty viikonloppua synttäreiden merkeissä, mies nimittäin täyttää tänään vuosia joten juhlinnat aloitettiin jo perjantaina jolloin käytiin syömässä hyvässä pihviravintolassa Nottinghamissa (jossa sai syödä pihviä niin paljon kun halusi, hieman oli täysi olo tuon vierailun jälkeen). Eilinen taas vietetiin maaseutupubeja koluten kaveriporukalla ja tänään ollaan toistaiseksi otettu aika rennosti. Tällä hetkellä uunissa paistuu pohja synttärikakkuun, katsotaan illalla mikä on lopputulos (sen pitäisi olla cookies & cream täytekakku). Ainakin pohja maistui todella hyvältä kun nuolin kulhon puhtaaksi!

Brittien parlamenttivaalit oli ja meni, lopputulos taisi olla aikainen yllätys kaikille, minä mukaanlukien en olisi uskonut että konservatiivit saisi enemmistöääniä!

Vitsit, että olen tyytyväinen tästä uudesta ulkoasusta, jotenkin se aiheutti sellaisen kunnon inspiraatipuuskan ylipäätänsä bloggaukseen!

Hauskaa sunnuntain jatkoa!

21 kommenttia:

  1. Näyttää hyvältä ja ennen kaikkea mun mielestä ihan sulta :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mä oon just samaa mieltä Annikan kanssa ja meinasin jo tuossa aikaisemmin kommentoida kun sivut oli jo vähän muuttuneet, että tää näyttää kyl just niin sulta. :)

      Poista
    2. Haha, no sehän on paras kommentti voi saada että sivut näyttää kirjoittajaltaan :) kiitos tytöt!

      Poista
  2. Kauniilta ja tyylikkäältä näyttää :) Fontti näyttää vähän pieneltä minun silmään (läppärillä, Chromella resoluutio 1366x768) ja ihan kuin jokainen pikku a ja ä kirjain olisi ihan ministi tummemman väriset kuin muu teksti?? Mutta eipä se menoa haittaa :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Jenni! Ja kiitos tästä kommentista, täytyy katsoa josko onnistuisin tuota tekstiä vielä hieman sumplimaan!

      Poista
  3. Ooo, ihanan näköinen blogialusta! Tosi raikas ja jotenkin tosi freeshi tuo pyöreä kuva susta. Tykkään :)

    Mä niin toivoisin, että mun tai Adamin synttärit olis kesällä tai edes keväällä, mutta ei- joulukuussa ja tammikuussa. Silloin harvemmin tulee mitään merkillistä tehtyä, kun täällä ei älyttömästi vegeravintolavaihtoehtojakaan, siis sellaisia hienompia, ole. Mutta ihana että teillä on ollut koko vkonlopun kestäneet juhlinnat :) Tuo cookies and cream kakku kuulostaa aika taivaalliselta, päätin nimittäin olla koko toukokuun sokerittomalla linjalla. Ja minähän syön suklaata normaalisti ihan kiitettäviä määriä ja nyt oon opetellut juomaan teenkin ilman sokeria. Onneksi kohta on kesäkuun 1. ja sitten otan kyllä jäätelö-överit :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Annika! Kiva kuulla että tykkäät!

      Toi on kyllä ihan totta että talvella ei ehkä samalla tavalla lähdettyä ulos kylmään, mutta toisaalta juuri silloin sitä pitäisi ottaa ilo irti kaikista juhlista jotta saa piristystä talveen ;) ens vuonna menette sit oikein kunnolla juhlimaan teidän synttäreitä ;)

      Voi apua, munkin pitäisi haastaa ehkä itseni sokerittomaan kuukauteen mutta en kyllä oikeasti tiedä pystyisinkö siihen :) nostan kyllä hattua sulle!

      Poista
  4. Mäkin tykkään tästä uudesta ulkoasusta ♥
    Brittien parlamentinvaalien tulos oli järkytys myös mulle (toisaalta toisella äänitavalla konservatiivit eivät oli saaneet enemmistöhallitusta kasaan...)
    Toi syö niin paljon kuin haluat - pihviravintola kyllä kuulostaa hyvältä! ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos!

      Ja luulen että aika monelle toi tulos oli yllätys, kaikki merkit kun näytti siihen suuntaan että enemmistöä ei saada aikaiseksi!

      Poista
  5. Hyvännäköistä on! Ja kiva toi sun kuva tuossa sivupalkissa :)

    Mutta mun silmään myös fontti on tosi pieni, on vähän hankala lukea (tai mulla on huono näkö... ;)). Fontti on sen verran "suppea", että lukeminen ei ainkaan multa suju ihan mutkattomasti. Mutta muuten kyllä tosi raikas ja ihana uusi ulkoasu!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Terhii, ja erityiskiitos parannus ehdotuksesta! Mä yritän kikkailla fontin kanssa, mulla kun on aika iso näyttö niin teksti näyttää siinä ihan ok, mutta hyvä kuulla miltä se näyttää muiden silmiin :)

      Poista
  6. Ihana on ulkoasu, mutta samaa mieltä ylläolevien kanssa: fontti on _todella_ pieni. En pystynyt postausta lukemaan edes loppuun asti, kun sattui ihan silmiin, mulla on ilmeisesti huono näkö! :D Postauksen teksti on pienellä, mutta kommenttiboksin kommentit siitä vielä pienemmällä. Otin valtuuden kurkata sun koodia vähän, etsi tämmöinen kohta ja laita siitä kuvan leveyttä isommaksi, niin saat tekstin kanssa samalle leveydelle :)

    .post-body img {
    max-width: 650px !important;
    }

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Miitu tästä arvokkaasta palautteesta! Mun koneella kun tämä tekstin koko on näyttänyt koko ajan ihan hyvältä, mutta en itse inhoa mitään enempää kuin liian pientä fonttia joten tosi kiva että kommentoit siitä! Muutin fontin kokoa nyt ensihätään hieman isommaksi, toivottavasti se nyt näkyisi paremmin!

      Ja kiitos paljon tosta koodinpätkästä, täytyykin yrittää saada tuo koodi jotenkin sumplittua tuonne, pitäisi kyllä opetella näitä juttuja hieman enemmän!

      Poista
    2. Nyt on parempi, tosin luulen että se on tosta fontista kiinni enemmän kuin sen koosta, on vähän epäselvän näköinen isompanakin. :) Ja siis tuo koodinpätkä löytyy jo sun koodista. Jos osaat sinne HTML-koodiin mennä, niin etsi tuo sieltä ja muokkaa tuota lukua, nyt se on sulla 650 niin laita hiukan isommaksi :)

      Poista
    3. Ok, kiitos tosi paljon näistä neuvoista! Mua aina pelottaa muokata mitään koodia kun olen ihan varma että yhtäkkiä teen jotain väärin ja koko blogi häviää :)

      Poista
  7. Onpa kivan näköinen! Pitääkin pitää mielessä, että Etsystä voi ostaa blogi templaten, kun mulla ei kyllä tietokoneen kanssa mikään suju kovin mutkattomasti. Jos vähänkin yritän jotain muuttaa Bloggerissa, niin tuntuu että siinä menee ikuisuus eikä mikään onnistu.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo, ymmärrän niin hyvin tuon ongelman. Sen takia voin oikeasti lämpimästi suositella ostaa etsystä valmis template, se oli suhteellisen simppeliä asentaa ja siellä on ihan valtavasti eri vaihtoehtoja!

      Poista
  8. Tää on ihan huipun näkönen! :) Täytyykin varmaan ottaa sulta vähän inspiraatiota ja itsekin katsastaa jossain vaiheessa tuolta etsystä joku valmis template, kun olen itse aivan surkea kaikenlaisen "koodaamisen" kanssa ja toi blogin ulkoasu puuduttaa jo tosi pahasti.

    VastaaPoista
  9. Ihana raikas ulkoasu! Tykkään tosi paljon! :) Uusi ulkoasu antaa myös aina kummasti uutta inspiraatiota blogin kirjoittamiselle :) Tasaisesti olen muuten täällä käynyt kurkkimassa elämääsi, mutta en vain ole saanut aikaiseksi mitään kommentoida...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Riia, kiva kuulla! Ja ihan totta, tää uusi ulkoasu on inspannut jotenkin hirveästi blogin kirjoitukseen!

      Ei hätää, ymmärrän kyllä että aina ei saa aikaseksi kommentointua :D

      Poista

Kiva kun kommentoit!