perjantai 24. heinäkuuta 2015

Ensimmäinen ravintolatestaus uudessa kotikaupungissaKuten on varmaan käynyt ilmi aikaisemminkin, meillä on yleensä tapana käydä perjantaisin aina ulkona syömässä ja tekemässä jotain "muuta kivaa". Tämä perinne lähti ihan siitä, että jos sen perjantai-illan viettää ihan samalla tavalla kun muut illat niin tuntuu siltä ettei viikonloppu edes kunnolla ala.

Kuitenkin, Lichfield on täynnä kivannäköisiä, pieniä ravintoloita joten luonnollisesti päätettiin että niitä pitää alkaa "testailemaan" heti kun päästään vähän tästä hektisestä talon muutto urakasta voiton puolelle. Ensimmäinen ravintola pääsi siis testiin viime viikon perjantaina. Olin tämän paikan bongannut kävellessäni ympäri kaupunkia ensimmäisen kerran ja kyseessä on ilmeisemmin hyvin uusi ja suosittu mesta koska pöytä kannatti ehdottomasti varata etukäteen, koska paikka oli tupaten täynnä.
Kyseessä on Pom's Kitchen & Deli joka on erikoistunut hyvään ja tuoreeseen lähiruokaan. Heillä oli itseasiassa ihanat kyltit seinillä jotka mainosti, että he ostavat sinunkin oman kasvimaan vihanneksia jos on sattunut kasvattaa liikaa - en voisi ihan heti kuvitella tätä tapahtuvan Suomessa?Terveysviranomaiset varmaan saisi hepulin...Ravintolan sisustus on ihanan rustiikkinen ja ruoka oli todella hyvää! Minun kana-avokado burgeri oli törkeän herkullista puhumattakaan jälkkäreistä!
Ravintolassa ollessamme kävi myös hauska sattumus...Nimittäin yhtäkkiä höristin korviani kun takana istuvamme mies alkoi puhumaan pohjoismaalaisista. Tämän jälkeen hän alkoi yksityiskohtaisesti kuvailemaan kuinka suomalaiset eivät ikinä ymmärrä hänen vitsejään vaan tuijottavat vaan tyhmänä takaisin ja tajuavat vitsin vasta 5 min myöhemmin. Melkein käännyin ja aukasin suuni mutta jäätiin sitten vaan salakuuntelemaan...Loppuenlopuksi mysteeri selvisi ja kävi ilmi että hän oli joku stand up koomikko joka asuu Lichfieldissä - melkein totesin hänelle että sun vitsit on varmaan huonoja kun porukka ei tajua niitä (hän vaikutti aika snobilta)!Hauskaa viikonloppua kaikille, meillä menee se taasen talohommissa ja vuokrakämpän loppusiivouksessa!

10 kommenttia:

 1. Hyvän näköisiä hamppareita! Tuo on hyvä traditio, että perjantaina tekee jotain vähän spessumpaa. Mekin ollaan sitä harrastettu kohtuudella; aika usein se "spessumpi" on leffa + illallinen kotona kun kotona ollaan, koska sen verran reilusti on sitten niitä perjantaita, jolloin ei pääse oikaisemaan pitkän viikon jälkeen jalkoja sohvalle. Tänäänkin lähdetään telttailemaan vuorille jo heti töiden jälkeen. ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ah, telttailu vuorilla kuulostaa juuri passelilta viikonlopun viettotavalta :)! Mutta joo, ei se ohjelman tarvitse mitään sen kummoisempaa olla, kunhan se eroaa jollain tavalla niistä arki-illoista että tulee sellainen hyvä viikonloppufiilis!

   Poista
 2. Oi vitsit, mulla tuli nälkä :P Paljon tsemppiä loppusiivoukseen ja järjestelyihin. Meilläkin kohta edessä :S

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Haha, sorry nälän aiheutuksesta :) Kiitos, just ollaan lähdössä Derbyyn siivoamaan, onneksi täällä sataa niin ei harmita olla sisällä!

   Poista
 3. Nam, ihanan näköisiä ruokia! Näyttää kivalta paikalta. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Noi oli kyllä tosi herkullisia Anu, pitää yrittää josko kotona saisi tehtyä yhtä hyvän hampparin :)

   Poista
 4. Tuosta koomikosta.....jos silla oli bromiaksentti, niin ei ihme, jos suomalaiset ei ymmarra sita....hah! Asun itse Lontoon seudulla ja taytyy sanoa, etta en kesta bromiaksenttia niin yhtaan, Liverpoolin aksenttikin menee viela mutta ei bromi! Miten kestat kuunnella sita paivat pitkatysten?? Mitali siita sinulle pitaisi antaa. No joo, en halua kuulostaa snobilta mutta joku itsella siina bromiaksentissa vain arsyttaa alyttomasti, jotenkin se saa fiksunkin ihmisen kuulostamaan niin dimmilta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Haha, mä olen jo aika tottunut siihen, tosin samaan hengenvetoon pitää todeta että harvemmin olen itseasiassa tekemisissä päivittäin sellaisten tyyppien kanssa jolla on bromiaksentti. Mutta siis joo, mulla ei ole sen kummallisempaa mielipidettä bromiaksentistä, vaikka välillä jotkut sanat/sanonnat saattaa särähtää korvaan :)

   Poista
 5. Tosi kotoisan ja kivan näköisiä ravintoloita ja kahviloita sun uudessa kotikaupungissa. Vai kylassa..? Sielläkin on nälköjään menossa purkkivillitys, mitä tulee jälkkäreihin ja täällä joihinkin juomiinkin :) Kierrätysajatus niiden takana on minusta tosi kiva, kun sitä muutoin on täällä aika vähän, mutta kävin vasta ravintolassa, johon oli varta vasten ostettu jälkkäripurkit ja vielä sellaiset, joiden suu oli ihan mahdottoman pieni ja muoto kuusikulmainen! Siinä sitten yrittää epätoivoisesti lusikoida tiramisua asiakas ja en edes halua kuvitella, millaista on kokilla tehda se tiramisu :D

  Olen muuten ihan samaa mieltä noista perjantaista. Meilläkin ne on yleensä suoraan töistä treffi-iltoja, eikä jälkikäteen koskaan kaduta, vaikka kuuden aikaan tuntuiskin, että sohvanpohja kutsuis enemmän just sillä hetkellä :P

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Täällä on kyllä ihania paikkoja, ja vaikka kooltaan tämä voisi olla melkeinpä kylä niin virallisesti kuitenkin kaupunki koska täältä löytyy katedraali (ja jostain syystä tämä antaa sitten oikeuden kutsua paikkaa kaupungiksi!).

   Joo, purkkivillitys on täälläkin meneillään! Tykkään kyllä tästä trendistä (ja pitäisi myös kokeilla tehdä näitä itse) mutta toi on kyllä tosi hankalaa jos ne on superpienet, sellainenhan vaan rupee ärsyttää jos ei pääse tiramisuun käsiksi :D

   Poista

Kiva kun kommentoit!