torstai 9. heinäkuuta 2015

Kesäinen kävelyretki NuuksiossaAjattelin tässä pikkuhiljaa muuttojuttujen ohessa palata meikäläisen Suomi-loman tunnelmiin. Hiljaa hyvä tulee, vai miten se nyt menikään....Kuitenkin, meidän tuli tehtyä vaikka mitä kivoja juttuja loman aikana joten ihan kivahan näihin tunnelmiin on taas palata valokuvien ja blogikirjoitusten merkeissä.

Ollaan pidetty nyt yhtä miehen kanssa sellaiset 6,5 vuotta mikä tarkoittaa että mies on käynyt jo aika useasti Suomessa - joskus 2-3 kertaa vuodessa, joskus vain kerran, mutta aina ollaan vietetty aikaa Suomessa vähintään viikko. Tämä tarkoittaa sitä että ns. kaikista turistisimmat nähtävyydet on jo nähty (ne tosin tuli nähtyä jo ihan silloin ensimmäisen vierailun aikana) ja nykyään keskitytäänkin ihan vaan rentoiluun ja lomalla olemiseen. Toisaalta tämä rentoilu meidän kohdalla tarkoittaa sitä, että halutaan silti tehdä jotain kivaa, varsinkin näin kesäisin kun Suomi tarjoaa niin paljon upeita mahdollisuuksia. Jotain kivaa ja reipasta tekemistä oli siis keksittävä. Nuuksio astui mukaan suunnitelmiin.
Voitteko uskoa että olen asunut ihan Nuuksion lähellä ja viimeksi kun olen käynyt siellä olin sellainen pieni alakoululainen nassikka. Tässä muuten taas näkee somen ja blogien vallan - olen nimittäin viime aikoina lukenut enenemissä määrin juttuja Nuuksiosta eri blogeista (ja seurannut esim. Deep Read Bluesin ihania Nuuksio-kuvia instagrammissa), joten päätettiin lähteä miehen kanssa vähän extempore katsastamaan mistä tämä "hype" johtui eräänä puolipilvisenä lomapäivänä viime kuussa. Kaapattiin luonnollisesti meidän karvakaveri mukaan - älkää siis ihmetelkö koirakuvien määrää, en voinut vastustaa ottaa paljon kuvia Marskista joka on vaan niin söpö! Siis katsokaa nyt näitä kuvia, ei tollaisia silmiä voi vastustaa!

Googlattiin hieman etukäteen että minnespäin sitä kannattaisi lähteä, ja tämän seurauksena ajoimme kaaramme Haukkalammen luontotuvan parkkipaikalle. Tästä pisteestä lähti erilaisia ja erimittaisia polkuja, joista sitten valitsimme 4 km pituisen Haukankierroksen, joka kuulemma "antaa nopeimman yleiskuvan Nuuksion kansallispuiston luonnosta". Kuulosti hyvältä!

Mies tykkäsi kovasti kävellä näissä niin tyypillisissä suomalaisissa metsämaisemissa (onhan Suomessa vähän erinnäköistä varsinkin verrattuna Englantiin), ja osaanhan minäkin sitä rauhaa ja hiljaisuutta arvostaa. Ja rauhallista täällä todella oli - heti kun oltiin päästy reitin alkuvaiheelta pois, ei nähty yhtään ketään tai mitään. Saatiin kävellä koko reitti ihan rauhassa kolmistaan ja vaan nauttia maisemista. Tosin kaikista onnellisin meistä taisi olla Marski, joka oli niin innoissaan kaikista uusista hajuista ja maisemista että raukka oli ihan puhki kun päästiin vihdoin autolle. Tosin rankin osuus tyypille saattoi olla se kaikki kameralle poseeraminen!

Jotenkin metsän hiljaisuus sai myös meidät vaipumaan omiin ajatuksiimme, vaihdoimme nimittäin vain muutaman sanan koko kävelylenkin aikana ja muuten vaan nautimme hiljaisuudesta ja toistemme seurasta (ja välillä kuunnellen kameran klikkaus ääntä).

Nuuksio on ehdottomasti kyllä vierailun arvoinen paikka, joten yhdyn muihin bloggaajin ja suosittelen kaikki käymään tässä luonnonpuistossa!

16 kommenttia:

 1. Näyttää kyllä hyvin seesteiseltä :) Nuuksio on mulle vähän vieras, vaikka pk-seudulla onkin tullut asuttua jo aika pitkään. Enemmän olen ulkoillut Luukissa. Tavoitteena olisi kuitenkin lähiaikoina käydä Nuuksiokin tsekkaamassa, joten näitä kuvia oli kiva katsella. Marski varmasti toivoo, että Suomi-lomailisitte useamminkin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Myös mulle itseasiassa Luukki on aina ollut tutumpi kun Nuuksio vaikka se oli kauempana meiltä, mutta siellä käytiin usein just esim. talvisin hiihtämässä. Good times! Mutta joo, suosittelen kuitenkin myös Nuuksion tsekkaamaan, ihan kiva paikka se on ;) En tiedä Marskista (vaikka se saa ekstra paljon huomiota kun tulen kotiin) mutta minun puolesta voitaisiin ainakin Suomi-lomailla useammin!

   Poista
 2. Kuulostaa ihanalta retkipäivältä! Nuuksio on kyllä nätti ja kiva paikka, teininä siellä tuli telttailtua. Mettässä onkin ihanaa kulkea hiljaisuudessa, vaikka olisikin kaksin liikenteessä. Parasta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Teini telttailu Nuuksiossa kuulostaa hyvältä :) Toi oli kyllä todella kiva retkipäivä, ja mieskin tykkäsi näistä Suomen jylhistä metsämaisemista!

   Poista
 3. Nuuksio on nätti paikka, ainakin näin kuvien perusteella! Metsän hiljaisuutta ja luontoa kaipailen kyllä täällä.. toki täälläkin metsiä on ja luontoa myös (vähän erilaista kylläkin), mutta mun eräjormailut loppui siihen kun kuulin että meidän lähimetsässä on esimerkiksi villisikoja. Ja sen jälkeen oma isäni kertoi, että häntä on joskus villisika puraissut pohkeesta. Niin että... jätän metsäkäppäilyt suosiolla Suomen lomille. :D Koko elämäni oon Helsingissä asunut, mutta ikinä ei ole tullut Nuuksiossa käytyä, vaikka ei nyt kovin kaukana ole.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eikä!?! En osaa edes kuvitella että näkisin jossain metsässä vaan vapaana olevia villisikoja, vähän hauskaa! Tosin en tiedä mitä tekisin jos sellaisen sitten ihan oikeasti kohtaisi!

   Haha, joo, ehkä sun kannattaa tulla ihan tänne Suomen metsiin eräjormailee, täällä kun korkeintaan saa ne hyttyset kimppuun :D

   Poista
  2. Joo me kun kiivettiin tossa huhtikuussa tonne yhdelle vuorelle, niin mies sanoi niistä. Mä vaan luulin sitä vitsiksi ja sanoin että älä ny viitti naurattaa, mutta myöhemmin kuulin muilta, että joku oli nähnyt sen siellä. :D Mies varmaan odotti että se kävelee vastaan, että ois saanu näytettyä mulle. En ehkä halua törmätä villiin sikaan jossain metsässä missä ei ole ketään muita.... mulle on opetettu miten toimia jos törmää karhuun, mutta villisian käyttäytymisestä ei kyllä ole tietoa. :D

   Poista
  3. Mä voisin melkeen kuvitella sen skenaarion mielessä että mitä tapahtuisi jos kohtaisin villisian....varmaan yrittäisin testata kumpi juoksee kovempaa, minä vai sika :D

   Poista
 4. Vastaukset
  1. Marski on niin ihana, se on vaan tietysti mun mielestä maailman söpöin koira :D

   Poista
 5. Mullakin rupeaa edellisestä Nuuksion keikasta olemaan jo 10 vuotta. Pitäisi nyt ottaa kesän urakaksi viedä Nico sinne. Aina vaan ajattelen, että auton puute on ongelma, vaikka onhan sinne ennenkin bussilla körötelty :)
  Marski on niin sulonen!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kantsii kyllä, me nähtiin metsässä samoilemassa kanssa pari turrea jotka sitten myöhemmin odotti tien varressa bussia :) Mut joo, niissä tietty sit täytyy vaan vähän odottaa, en osaa kuvitella että niitä kovin usein menisi tuonne Nuuksion perämetsiin!

   Ja Marski on kyllä niin söpö :)

   Poista
 6. Minäkin olen käynyt Nuuksiossa vain pari kertaa. Ja sitten siinä lähellä Sorlammella. Ihania metsämaisemia siellä kyllä on! Teillähän on ollut varsin ihana karvainen ilostuttaja retkellä mukana. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En tiedä mikä siinäkin sit oli ettei tullut ikinä käytyä useammin Nuuksiossa, ehkä se oli liian lähellä? :D Tai silloin teininä ei osannut arvostaa metsän rauhaa vielä :)

   Poista
 7. Just tulin eilen Nuuksiosta ja sitten näin tämän - kiitos vaan maininnasta! :)

  On se vaan ihana olla luonnossa, ilman huolen häivää. Meitä ei edes pienet sadekuurot haitanneet... mulla on nyt heinäkuussa niin paljon töitä että tekee tiukkaa päästä edes yhdeksi yöksi johonkin hetkeksi pois, joten Nuuksio on kyllä ollut paras vaihtoehto pikapyrähdyksille metsään.

  Ihana teidän Marski!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eipä mitään, kiitos vaan inspiksestä sulle :)

   Nuuksioon pääsee kyllä aika helposti pk-seudultakin niin se on kyllä juuri oiva vaihtoehto kun ei ole kamalan paljon aikaa tuhlattavana!

   Ja Marski kiittää :)

   Poista

Kiva kun kommentoit!