keskiviikko 15. heinäkuuta 2015

Muuttokaaos vaan lisääntyyVoisi kuvitella tietysti että kun ollaan asuttu tässä talossa nyt lähemmäs 2 viikkoa, että tavarat alkaisi pikkuhiljaa löytää paikkaansa ja kaaos olisi pian selviämään päin. Näin ei kuitenkaan ole. Meillähän on tässä heinäkuussa vielä niin, että vaikka asutaan täällä uudessa kodissa niin meidän vuokrasoppari toisessa asunnossa päättyy vasta heinäkuun lopussa. Sen takia tänne muuttaessa raahattiin vain isoimmat ja välttämättömimmät tavarat tänne ja loput jätettiin vuokra-asuntoon ettei ne ole tiellä kun maalataan seiniä. Nyt ollaankin sitten pikkuhiljaa raahattu loppuja kamoja tänne mutta dumpattu ne suoraan vaan keittiöön joka on ainut huone johon ei tartte "koskea" mitenkään. Joten toisinsanoen keittiö on täynnä vaikka pahvilaatikoita, pusseja ja nyssäköitä (mistä sitä tavaraa oikein tulee?). Kiva lähteä purkamaan sitä tavaramäärää jossain vaiheessa. 

Koska huonekaluja ei hirveästi ole, meidän lemppari istumapaikaksi onkin muodostunut meidän portaat (tai lattia). Lattia on välillä turhan kova istua joten rappuset on juuri hyvät kun niistä löytyy kokolattiamatto. Niiltä ollaan katsottu Wimbledonin finaali, istuttu syömässä pizzaa ja kirjoittamassa tätä postausta esimerkiksi. Osaakohan sitä ollenkaan enää istua sohvalla...Nyt ollaan kuitenkin saatu sekä olohuoneen että meidän makuuhuoneen maalausproggis valmiiksi, ja seinät ovat ihanan puhtaan valkoiset. Näyttää niin paljon freesimmältä! Seuraavaksi alkaakin sitten se kiva osuus eli huonekalujen ostaminen! Koska muutettiin sen verran isompaan asuntoon, kaikki huonekalut jotka meidän entisestä olohuoneesta löytyy, downgreidattiin nyt meidän ns. "vierashuoneeseen" (jonne toivottavasti kohta saapuu vieraita)! Joten nyt olohuone on ihan "tyhjä taulu" joka vaan odottaa meikäläisen sisustamisintoa! Olohuone on hieman hankalan mallinen siinä mielessä, että pitää miettiä tarkkaan etukäteen mitä huonekaluja tänne saadaan mahtumaan kivasti, mutta eiköhän ensi viikonloppuna ole edessä visiitti huonekalukauppoihin!

Tämä pienen "pintaremontin" (ei tätä proggista voi edes oikein remontiksi kutsua) tekeminen on kestänyt vähän kauemmin kuin odotettiin, kun ollaan tehty tätä lähinnä viikonloppuna (ja silloinkin nautin enemmän hienoista kesäkeleistä kun keskityin maalaamiseen) ja arki-iltasin töiden jälkeen. Seuraavaksi pitäisi ryhtyä maalaamaan vierashuonetta ja meikäläisen toimistoa.... Mutta kyllä kannatti vetää uudet maalipinnat kaikkialle - näyttää niin paljon paremmalta. Ja en tiedä teistä, mutta minun mielestä juuri makkarissa näkee suuren eron kun vedettiin toi tumma tapetti pois. Se teki huoneesta entistä pienemmän näköisen kun nyt taasen se minusta näyttää paljon avarammalta pelkän valkoisen maalipinnan kanssa (vannon että maalasin tuon seinän ihan tasaiseksi, ilta ja varjot tekevät temppuja ja seinä näyttää siltä että siinä olisi suuri viiva)!Onneksi sentään täällä on nyt joka ilta satanut joten ei ole haitannut tehdä maalihommia sisätiloissa, viikonloppuna täytyy kyllä päästä tekemään jo jotain muuta kuitenkin! Ehkä tässä jossain vaiheessa saan vielä tänne blogin puolelle kuvia suhteellisen siististä ja valmiista kodista ;) Tällä hetkellä täällä näyttää kaikkea muulta kuin kauniilta, mutta tälläistä tämä todellisuus on!

8 kommenttia:

 1. Aww, ihanaa remonttia! Minäkin tahtoisin maalailla ja pistää kaikki uusiksi, mutta jos kuitenkin hillitsen itseni vuokrakämpässä kun olen..! Ihana kuitenkin seurata teidän projektia :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tiedän kyllä tunteen, munkin teki mieli alkaa laittaa meidän vuokrakämppää jossain vaiheessa mutta onneksi täällä nyt saa laittaa kotia kuntoon ihan mielin määrin ja juuri niinkuin tahtoo:)

   Poista
 2. Uu! Jee! Vähänkö kivaa päästä sisustaan koko olohuone ihan tyhjästä! Oonko vähän kade? En yhtään hahah.. ;) Laita sitten kuvia taas!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, sinänsä olen ihan innoissani tässä projektista että saa aloittaa ihan puhtaalta pöydältä...Kunhan ei vaan ajattele sitä kaikkea rahanmenoa :D Ja joo, yritän laittaa heti niitä kuvia kun ollaan saatu edes suurimmat osat kamoista olkkariin :)

   Poista
 3. Ihanalta näyttää teidän uusi koti! Ja toi seinä on niin paljon parempi ja tila avaramman näköinen maalattuna. :) Tsemppiä kodin laittamiseen! Siinä on kyllä aina oma urakkansa, mutta varmasti ihanaa laittaa oikeasti omaa kotia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, urakka on kyllä oikea sana kuvaamaan tätä hommaa, vaikka ajateltiin aluksi että nopeastihan me laitetaan tää kuntoon, niin kyllä siinä aikaa menee kun vääntää kaikki paikalleen ja maalaa kaikki pinnat uusiksi! Mutta kyllä se tuntuu siltä kivalta laittaa sitä ihan omaa kotia :)

   Poista
 4. Ei vitsi! Olen ollut koko kevään kaikkien muitten pöhinöitten takia blogimaailmasta vähän ulkona, nyt tulin taas vilkaisemaan mitä sinulle kuuluu ja näköjään... Vaikka mitä! Hirveästi onnea uudelle kodille!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva "kuulla" susta taas pitkästä aikaa Tessa! Ja kiitos, ihanaa olla uudessa, omassa kodissa!

   Poista

Kiva kun kommentoit!