lauantai 4. heinäkuuta 2015

Meillä on uusi koti!!!!Congratulations on your new home!
We hope that you will be as happy here as we have been!

Nyt pitäisi melkein sanoa OMG.

Nimittäin meillä on vihdoin avaimet kädessä meidän uuteen kotiin! Ja se on aivan ihana. Ah, jalat kyllä tällä hetkellä leijuu ainakin 5 cm maanpinnan yläpuolella.

Vanhat omistajat olivat jättäneet meille pullon kuplivaa ja onnittelukortin taloon (josta löytyi nuo ylläolevat onnittelutoivotukset, aivan ihana ele heiltä!) ja siinä vaiheessa se viimeistään iski - meillä on ihan oma koti. Tai ehkä tässä vaiheessa meillä on aivan oma talo joka me nyt sitten pikkuhiljaa rakennetaan meidän kodiksi. Muistan nimittäin aina kun vanhempani myivät edellisen talonsa ja silloin kiinteistövälittäjä totesi niin osuvasti: "talon te myytte mutta kodin te viette mukananne". Tosin tämä talo on ihan ensihetkestä lähtien tuntunut kodilta.

Kokonaisuudessaan siitä hetkestä kun tarjouksemme hyväksyttiin, siihen hetkeen kun saimme avaimet käteen kesti 4 kuukautta (tähän turhauttavan pitkään prosessiin palaan varmasti myöhemmin uudestaan). Oli siis sanomattakin selvää että meitä hieman jännitti kun avattiin ovi. Entäs jos me muistetaan talo ihan erilaisena? Olihan siitä jo 4 kk kun siellä viimeksi vierailtiin. Mutta ei, se on aivan yhtä ihana ja se keittiö on edelleen aivan super makea.  

Me ollaankin yritetty muuttaa kamoja uuteen kotiimme viikonlopun aikana ja samalla tehdä pientä pintaremonttia. Se oli nimenomaan positiivista, että talo ei vaadi sen suurempia fiksauksia. Haluamme repiä parit karseat tapetit seinistä pois (alla demoa niistä) ja maalata luultavasti makkareiden ja olkkarin seinät uudestaan, mutta sen pitäisikin sitten riittää. Sitten voikin siirellä jo tavaroita omille paikoillensa. Ja aloittaa sen kivan tekemisen, eli sisustamisen!Pää pursuaa nimittäin ideoita ja mahdollisuuksia - meillä on niin paljon tilaa! Pahoittelut siis jo etukäteen niille jotka ei sisustamisesta innostu, täällä blogissakin tullaan varmasti näkemään nyt enemmän sisustusjuttuja kuin ennen! Tämä uusi koti on nimittäin vanhaa kotia isompi (3 makuuhuonetta, täällähän ei neliöitä ilmoitella), joten jonkun verran pitää uusia hankintojakin tehdä. Uusi koti on siis paritalo johon kuuluu pieni piha, josta olen erityisen innoissani - kesän grillikausi voidaan vihdoin avata! 

Keittiö on aivan ihana (lempihuoneeni koko talossa), olkkaristakin löytyy kivat laminaatit ja makkarit on oikein neutraalinväriset (sitten kun saadaan päämakkarista tapetti pois). Kokolattiamatot löytyvät yläkerran huoneista ja ne luultavasti jäävät vielä sinne. Toisaalta se olisi järkevää nyt repiä ne pois vielä tässä vaiheessa ja vaihtaa laminaatteihin mutta nyt on sellainen tunne että tähän hätään ne  vielä voisi jäädä. Ei ole oikein resursseja niitä heti vaihtaa ja toisaalta ne on suhteellisen hyvässä kunnossa.

Muuttaminen on aina yhtä hauskaa puuhaa. NOT. Siis miten meillä voi olla niin paljon tavaraa? Miten minulla on näin paljon vaatteita? Tai kenkiä? Voi elämä....5 kassia kamaa/vaatteita on jo lähtenyt hyväntekeväisyyteen, ja toivottavasti lähtee vielä lisää. Totesin myös että minulla ei ole ehkä tulevaisuutta muuttomiehenä - olin kirjoittanut erääseen boksiin päälle "X-box" kunnes mies totesi että tossa laatikossa ei kyllä pelikonsolia ole (tai miksi sitä kutsutaankaan). Ei vaan kumpikaan muisteta enää mitä siellä on....


Tälläisissä tunnelmissa siis mennään täällä tämä viikonloppu! 

18 kommenttia:

 1. Yayyyyyy! Hieno homma! Hurjasti onnea uuteen, kauniiseen kotiin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon, ihan mieletön fiilis nyt kun ollaan vihdoin täällä!

   Poista
 2. Jee, mahtavaa! Onnea uuteen kotiin!! Mä ooytelen innolla nyt sitte niitä sisustuspostauksia! ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Eveliina! Täällä revitään tapetteja ja mietitään minkävärisiksi sitä sitten maalaisikaan sitten seinät :) sisustuspostauksia kyllä tulossa!

   Poista
 3. Jes, onnea uuteen kotiin!! Ja kyllä se niin on, että hyvä keittiö on asunnossa kuin piste iin päälle :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Terhi! Ja ihan totta, keittiö on todella tärkeä, varsinkin kun me molemmat tykätään kokata ja viettää aikaa siellä :)

   Poista
 4. Onnea uuteen kotiin!
  Mies totesi edellisessä muutossa (josta tosin on jo lähes 20 vuotta), että ei se mitään, niiden 100 muuttolaatikon roudauttaminen uuden olohuoneen nurkkaan, mutta se "sotku" sen jälkeen, kun tavarat hakivat paikkaansa, piti etsiä uusia huonekaluja eikä mitään (muka) puoleen vuoteen löytänyt mistään :-)
  Eli tuosta se urakka vasta alkaa ...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Pirkko! Ja ymmärrän hyvin miestäsi, se on melkeinpä ärsyttävin vaihe muutossa kun tavarat etsii vielä paikkaansa ja kaikki on vähän sekaisin!

   Poista
 5. Ihanaa, paljon onnea uuteen kotiin! :) Mä tykkään sisustuspostauksista, joten antaapi tulla vaan :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Miitu! Ja kiva kuulla että jotkut noista sisustuspostauksista tykkää, minä nimittäin kanssa tykkään lukea niistä blogeissa :)

   Poista
 6. Onnea uuten kotiin minunkin puolestani! :) Ihana ele edellisisltä omistajilta jättä pullo kuohuvaa ja onnittelukortti! Tuo enemmän mukavaa fiilistä uudesta kodista! :) Ja minä ainakin ilolla luen myös sisustukseen liittyvät tekstit eli ei haittaa ollenkaan!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon Riia! Ja tuo oli todellakin aivan ihana juttu edellisiltä omistajilta, päätettiin heti että sitten kun joskus myydään tämä asunto niin meidänkin pitää jättää skumppapullo ja kortti seuraaville omistajille! Ja kiva kuulla että sieltä tulee yksi ääni lisää sisustusjutuille - kun saadaan tämä pikkuremppa alta pois niin sitten pääsen oikeasti miettimään niitä kivoja sisustusjuttuja :)

   Poista
 7. Onnea uuteen kotiin! Varmasti ihanaa päästä muuttamaan noin pitkän ostoprosessin jälkeen!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Martta! Ja kyllä, ehdin jo moneen kertaan ihan tuskastua että päästäänkö me ikinä edes muuttamaan :D

   Poista
 8. Jee, antaa sisustusjuttujen tulla vaan! Odotan jo innolla :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jee, kiitti Annika - kiva kuulla että kaikki ei heti päätä lopettaa blogin lukemista kun meikäläinen rupeaa intoilemaan sisustuksesta ;)

   Poista

Kiva kun kommentoit!