sunnuntai 12. heinäkuuta 2015

Meidän uusi kotikaupunkiEilen oli sen verran upea päivä, että vaikka oikeasti minun olisi pitänyt varmaan jatkaa seinien maalausurakkaa niin todellisuudessa totesin päivän olleen täydellinen pienelle valokuvauskierrokselle uudessa kotikaupungissamme.

Muistan kyllä että jossain vaiheessa tätä asunnonostoprosessia tuli sellainen olo, että onkohan meillä ihan kaikki muumit laaksossa kun ostettiin talo kaupungista ja alueelta, jossa ei oltu koskaan ennen asuttu (eikä kummallakaan ollut mitään tietoa näistä alueista). Tietty käytiin tutkailemassa näitä alueita että saatiin parempi käsitys ja itseasiassa alunperin oltiin ostamasta asuntoa tuosta viereisestä kaupunkirykelmäästä mutta vaihdettiin sitten lennossa Lichfieldiin. Lichfieldiin suunnattiin itseasiassa hieman alemman hintatason vuoksi, ja onneksi niin tehtiin koska tämä on kyllä hurmaava kaupunki. Ja loppuenlopuksi se oli se fiilis joka ratkaisi. Fiilis talosta, fiilis siitä alueesta jolla talo oli ja fiilis kaupungista.

Lichfield on aika pienehkö kaupunki (n.30 000 asukasta) mutta se on ansainnut kaupunki statuksensa sen takia koska täältä löytyy upea katedraali (ensimmäinen kuva). Täällä on todella sellainen sääntö että jos paikasta löytyy katedraali niin se on automaattisesti sitten kaupunki. Lichfield sijaitsee enemmän tai vähemmän Birminghamin liepeillä, täältä mennään etanajunalla n.30 minuutissa Birminghamiin.


Ensimmäinen juttu mihin ihastuin kaupungissa oli ne lukuisat määrät itsenäisiä pieniä kahviloita, ravintoloita ja putiikkeja. Vaikka Lichfieldistä löytyy ns. High Street josta löytyy ne perusketjuliikkeet niin suurimmaksi osaksi täältä kuitenkin löytyy juuri näitä ihania, itsenäisiä ja pienempiä liikkeitä. Siitä tykkään kovasti, ne tekee paikasta heti paljon persoonallisemman kun nämä suuret jättiyritykset eivät ole vallanneet katukuvaa totaalisesti. Odotankin innolla että päästään testaamaan näitä kaikkia ravintoloita ja kahviloita ajan kanssa. Lichfield on myös aivan ihanan vehreä kaupunki - keskustassa on pari suurempaa puistoaluetta ja ympäri kaupungin katuja nököttää jos jonkinlaista puuta ja viherpuskaa.

Ihmiset ovat kaikenlisäksi todella ystävällisiä ja kaupungissa tuntuu vallitsevan sellainen hyvä yhteisöllisyys meiniki. Täällä tuntuu myös tapahtuvan koko ajan jotain, viimeisen kahden viikon ajan on ollut meneillään Lichfield Festival jossa on koko ajan erilaista kultturellia tapahtumaa. Syyskuussa täällä on Lichfield Prom jonne tullaan ilmeisesti kauempaakin. Kyseessä on kai jonkinlainen musiikkitapahtuma ja esim. työkaverit ovat nouseneet ja laskeneet siitä jo vaikka kuinka kauan. Ilmeisen suosittu tapahtuma siis kyseessä.Luulen siis että täällä meillä tulee olemaan hyvä olla. Tottakai tässä on paljon alkuhuumaa, mutta ottaen huomioon etten ollut ikinä näin innostunut Derbystä, niin tämä on hyvä alku! Olen innoissani että päästiin muuttamaan kaupunkia koska kyllä se asuinympäristö vaikuttaa loppuenlopuksi todella paljon omaan fiilikseen. Derbyyn en ole kertaakaan kaivannut takaisin ja tuskin tulenkaan kaipaamaan. Uskon että Lichfield and minä tullaan tykkäämään toisistamme todella paljon!

16 kommenttia:

 1. Ihanalta näyttää! Kyllä mä ainakin tollaisessa paikassa voisin asustaa :).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No niinpä! Täällä on kyllä todella kaunista ja fiilis on ihan huippu! Kyllä mä luulen että me tullaan täällä viihtymään!

   Poista
 2. Onpas siellä tosiaan herttaisen näköistä!

  Joskos me muutettais tätä meidän ikuisuusprojektia (eli treffejä) sillee, et me Susannan kanssa junailtais joku päivä teille Lichfieldiin Birminghamin sijaan. Voitais kaikki turisteilla siellä... :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei joo, tänne vaan! Siis oikeasti kyllä tosi kiva idea, mielelläni turisteilisin tiedän kanssa täällä :) tää heinäkuu on ehkä vielä vähän silleen paha kun yritetään kaikki vapaa-aika käyttää talon kuntoon laittamiseen mutta koko elokuu mun kalenteri on ihan tyhjä :) laittelen vaikka mailia sulle myöhemmin päivällä jos yritetään löytää joku sopiva päivä kaikille :)

   Poista
 3. Ainakin teidän uusi kotikaupunki näyttää tosi viehättävältä ja söpöltä. Fiilikseen kannattaa luottaa, uskon ma. :) Onnea vielä uuteen kotiin ja elämään uudessa paikassa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Anu! Ja kyllä, fiiliksellä mennään nyt, siihen on ennenkin luotettu niin miksi ei myös nyt kanssa :)

   Poista
 4. Voi kun soman näköinen paikka, näyttää just semmoiselta missä itsekin viihtyisin. :) Varsinkin noi kadut pienine kahviloineen ja putiikkeineen, ihanan näköistä! Hauskaa muuten, nämä kuvat kiteyttää aika hyvin mun mielikuvat Briteistä, heh. :) Koskaan en ole käynyt, joten mistä lie mielikuvat kun en pahemmin mitään brittisarjojakaan ole koskaan katsonut?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Haha, hauska :) mutta siis itsekin miellän kyllä tyypilliset britti-kylät/kaupungit juuri tälläiseksi, mutta valitettavasti niitä ei niin hirveästi enää löydä kun isommat ketjut valtaa kaupunkikuvaa. Ihan pikku kylät sit on erikseen koska monia ihania pienempiä paikkoja löytyy tästä maasta runsaasti!

   Poista
 5. Vau, en tiennyt et Briteissä voi olla noin kaunista :'D Kuten varmaan tiedät, oon varmaa ainoo ihminen ever, joka ei ole käynyt ikänä Brittiensaarilla, eikä se ole kauhesti mua kiinnostanutkaan. Nyt alko kummasti kiinnostaa paljon enemmän! Kyllä pieni reissu sinne pitää tehdä jossain vaiheessa lähitulevaisuudessa.. ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä täältä löytyy paljon kauniita paikkoja ;) sun pitää tulla ehdottomasti käymään täällä kyllä jossain vaiheessa! Nyt olis just passeli tilaisuus ;)

   Poista
 6. Oi, näyttää tosi söpöltä paikalta! En uskois minäkään, että on Brittisaari kyseessä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tulkaa vaan tänne käymään niin voin näyttää lisää söpöjä paikkoja ;)

   Poista
 7. Tosi kivan näköinen kaupunki! Mutta miten se on tarkoitus lausua? Lishfield? Litshfield? Lihfield? Kaipa se olisi Litsfield, mutta kun tuolla päin on niitä omituisia poikkeuksia muutenkin, niin en lähde tekemään oletuksia. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jeps, kyllä se lausunta enemmän painottuu juuri tuohon "Litsfield" suuntaan, mutta joo, poikkeuksiahan näihin lausuntoihin täältä saarelta löytyy :D

   Poista
 8. aNNa:lle tiedoksi, että on täällä eräs muukin, joka ei ole koskaan käynyt Briteissä :D

  Näyttää tosi sympaattiselta tuo teidän kotikaupunki! Vehreys on mun mielestä tosi tärkeää, enkä uskoisi viihtyväni paikassa, jossa ei olisi kunnon puistoja ja vehreyttä sekä mahdollisuutta päästä ihan oikeasti luontoon lähelle. Ja pikkuputiikit ja -kahvilat on tietysti plussaa :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Haha, teidän täytyy kaikkien tulla porukalla käymään ja tutkailemaan Brittejä :D Täällä on oikeasti ihan tosi nättejä paikkoja ;)

   Ja vehreys on kyllä todella tärkeää minullekin, kaupungista saa heti ihan erilaisen fiiliksen kun sieltä löytyy puita ja puistoja. Tosin tää puistojen runsaus meidän lähialueella saatta pakottaa mut lenkkeilee taas....:)

   Poista

Kiva kun kommentoit!