tiistai 25. tammikuuta 2011

Aamupala, kirjasto, lounas, kirjasto, tauko, kirjasto

Aikaa lopputyön palauttamiseen on n.3 viikkoa. Viimeinen viikko menee kuitenkin yksityiskohtien hiomiseen sekä koko roskan vieminen nidottavaksi. Joten ollaan laskettu kaverin kanssa että tässä on vajaat kaksi viikkoa jäljellä. Lopputyö on ihan hyvissä kantimissa, vaikka esim. eilinen päivä oli epätoivon päivä kun tuntui että 29 sivuisessa tuotoksessa ei ole mitään järkeä. Tänään on taas sujunut paljon paremmin vaikka kappalejakoa hieman uudistinkin. Toisaalta samaan aikaan olen iloinen että valitsin juuri tämän aiheen, koska sitä on mielenkiintoista ja mukavaa tehdä. Huomenna taas ohjaajaa tapaamaan.

Ensi viikollahan alkaa taas uusi lukukausi, vaikka tällä hetkellä päähän ei tunnu mahtuvan muuta kuin lopputyö. Olen kuitenkin innoissani aloittamassa uudet kurssit jotta saa hieman vaihtelua tähänkin rutiiniin. Luvassa olisi kaksi kurssia: Human rights & Extereme right in Western Europe. Odotan ihmisoikeuskurssia oikein innolla ja varmasti toinenkin kurssi on ihan kiva, vaikka vähän kauhistuttikin aiheet kurssiopasta lukiessani.

Palataanpa kuitenkin hetkeksi viime viikonloppuun jolloin tapahtui monta kivaa asiaa. Perjantaina oli todella ensimmäinen ja samalla viimeinen tentti jonka kunniaksi lähdettiin porukalla leffaan ja pubiin sen jälkeen. Leffa oli hieman HC-kamaa  post-exam stressiin, ja meikäläisellä oli vielä 2 h leffan jälkeenkin suunnaton ahdistus kohtaus meneillään, mutta kyllä se oli kuitenkin hyvä. En tosin uskaltaisi katsoa uudestaan. Kyseessä siis mikä muukaan kuin Natalie Portmanin tähdittämä Black Swan. En yleensä katso tämän tyylisiä leffoja mutta oikeassa mielentilassa se olisikin varmasti ollut hyvä, mutta olimme kaikki enemmän jonkun "helpon katsottavan" tuulella. Jostain syystä minulta oli mennyt ohi minkäläinen leffa Black Swan on, joten olisin ehkä valinnut toisin jos olisin tiennyt.

Lauantai illalla pidettiin leffa-ilta kaverin kanssa mussuttaen Indian takeawayta ja katsoen New York, I love you -leffaa. Sekä leffa että ruoka oli hyvää!  Minun paikallinen intialainen takeaway-mesta saa aina hyvälle mielelle! Se onkin äänestetty yhdeksi Aberdeenin parhaimmista intialaisista takeaway-paikoista. Omistaja on aina siellä töissä ja superystävällinen.Sunnuntai aamuna olin reipas ja sain vihdoin ja viimein ostettua salikortin. Oli ihanaa taas kuntoilla pitkästä aikaa vaikka sen jälkeen kaikki lihakset olikin ihan hellinä.

Miljoona muuta asiaa pitäisi myös tehdä: työhakemuksia, rahoitushakemuksia jatko-opiskeluihin, tulevan LiMUN:n valmistelua sun muuta (sinne lähdetäänkin heti lopputyön palauttamisen jälkeen). Mutta enköhän nekin vielä ehdi tehdä.

Lukiessani muuten tätä tekstiä äänioikeudesta tuli mieleeni tämä fakta Britanniasta jota en tiennyt aikasemmin ja olin aika shokissa kun kuulin sen. Brittikaverini nimittäin kertoi minulle että Britanniassa vangeilla ei ole oikeutta äänestää. Minä koin asian aika hämmästyttävänä koska olen oppinut että äänestysoikeus kaikille kansalaisille on yksi demokratian kulmakivistä ja kansalaisoikeuksista. Mitä mieltä te olette? Tälläisen uutisen löysin aiheesta MTV3-sivuilta:

MTV3 2.11.2010

Iso-Britannia harkitsee antavansa äänioikeuden vangeille 140 vuoden tauon jälkeen. Äänioikeuden vapauttamisen taustalla on sopeutua eurooppalaisiin lakeihin, kertoi pääministeri David Cameronin edustaja tänään.

Euroopan tuomioistuin päätti vuonna 2004, että vankien äänestyskielto on laiton. Britanniaa on siitä lähtien painostettu palauttamaan äänioikeus noin 70 000 vangille. Prosessi kuitenkin keskeytyi parlamenttivaaleihin tämän vuoden toukokuussa.

Britannian nykyinen hallituskoalitio pyrkii uudistamaan käytännöt ennen marraskuun loppua, edustaja vakuuttaa.
- Tämä on ikävä tilanne ja kaukana ihanteesta. Olen varma, että kansan on vaikea ymmärtää, että meidän on otettava huomioon nämä oikeustapaukset. Britannian hallituksen tarkoitus ei ole rikkoa lakia, Cameronin edustaja kertoi toimittajille.

Osa parlamentin konservatiivipuoleen jäsenistä rajoittaisi vankien äänioikeutta riippuen rikoksesta ja vankeustuomion pituudesta. Edellinen parlamentti kannatti tätä vaihtoehtoa.

"Demokratiassa on saatava äänestää"

Euroopan maista esimerkiksi Espanja ja Ruotsi ei ole rajoittanut vankien äänioikeutta. Ranska ja Saksa rajoittavat tietyntyyppisten rikoksentekijöiden äänestysmahdollisuutta. Suomessakin vangit voivat äänestää.
- Tämä on aihe, jota olemme pohtineet jo pitkään, edustaja sanoi.

Taposta tuomittu vanki John Hirst vei äänioikeusasian Euroopan ihmisoikeustuomioistuimeen vuonna 2004. Oikeus ratkaisi tapauksen Hirstin eduksi ja kumosi parlamentin valituksen seuraavana vuonna.

- Demokraattisessa systeemissä lakeja voidaan muuttaa parlamenttia lobbaamalla ja painostamalla päättäjiä. Mutta sitä ei voi tehdä ilman äänioikeutta, Hirst kommentoi BBC:n radiolle.Vankilauudistusten puoltajat ovat olleet tyytyväisiä Hirstin toimintaan.

- Yksi kansalaisuuden tunnusmerkeistä on äänioikeus, sanoi vankilauudistuksen puolestapuhuja Frances Crook.
- Otamme mielihyvin vastaan parlamentin päätöksen tunnustaa eurooppalaisen oikeusistuimen linja.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiva kun kommentoit!