perjantai 21. tammikuuta 2011

Tavat päälaelleen vol.1

Olen huomannut että tietyt britti-tavat joita ensimmäisenä vuonna kummasteli onkin nyt tarttunut minuun. En tiedä syyttääkö siitä "pitkää" oleskeluaikaani täällä, brittikämppiksiäni vaiko A:ta. Mutta tietyt tavat ovat nyt juurtuneet meikäläiseenkin.

- Tiskisienen käyttö. Täällähän harvalla on käytössään tiskiharjaa, niinkuin ei myöskään meidän taloudessa. Meillä on sieni. Ensimmäisenä vuonna tapa tiskata sienellä oli mielestäni perin kummallinen, nyt olen tottunut siihen. Niinkin paljon, että joululomalla Suomessa pyörittelin tiskiharjaa kädessäni ja ärsytti kun sillä oli niin outo tiskata.

- Ja kyllä, tapa jota vielä ensimmäisenä vuonna kauhistelin ja nyt teen sitä itse. Liittyen tiskailuun. Nimittäin astioiden huuhtelu. En tee sitä enää. Tiskaan siis astiat, mutta huuhtelen niitä harvemmin. Varsinkaan kun A:n kanssa kokkaillaan. Tästä syytän kulttuuria sekä ehkä omaa laiskuuttani - löysin tavan päästä tiskauksesta eroon nopeammin!

- Sähköpistokkeiden napsauttaminen "off-tilaan". Täällähän on töpseleiden vieressä semmoinen on/off kytkin. Minua ärsytti ensi alkuun kun kämppikset koko ajan napsautti kaikki poispäältä ja muistan eräänkin episodin jossa kiroilin vartin verran kun pesukone ei suostunut menemään päälle. Kunnes kämppis tuli ja napsautti virran päälle. Nyt, teen itse samaa. Olen asian suhteen suorastaan hysteerinen ja olenkin varma että tulipalo syttyy heti jos unohdan napsauttaa sen pois päältä.

Ystäväni kirjoitus kauhistutti minua, sillä olin juuri sinä päivänä viipottanut kampuksella takki auki. Mutta kun täällä on niin kuuma! Tässä kyllä vetoan siihen että olin tullut Suomesta jossa oli pirun kylmä, tänne, jossa kuitenkin mentiin plussan puolella.


- Myöskin elokuvateattereihin on ihan turha mennä ajoissa. Silloin kun leffa alkaa tai vaikkapa 15 min sen jälkeenkin voi vielä ihan rauhallisin mielin astella sisälle teatteriin. Ketään ei kiinnosta jos menet sinne myöhässä, ja tuskinpa elokuva on edes alkanut vielä.

- Ja kyllä, kuvan mukaan en edusta anarkiaa sillä olen alkanut juomaan teetä. Tosin en tavallista Earl Grey- brittiteetä vaan maukasta Whittards-teetä. Ihanaa :)

Kyllä sitä kummasti omaksuu outoja tapoja kun tarpeeksi kauan aikaa viettää jossain maassa. Olutta en ole kuitenkaan alkanut vielä juomaan, tai ostamaan kaupasta paahtoleipää jossa ei ole "kuoria".

6 kommenttia:

 1. Takki auki.:D Ehkä siihen tottuu, itse en vain näin kolmen viikon oleskelun jälkeen ole tätä tapaa vielä omaksunut.:D

  VastaaPoista
 2. mä opin heti kuivan siiderin, voi voi, pahoja tapoja :D

  VastaaPoista
 3. Odota vaan Miina ;) Noh,aika harvoin minäkin sitä teen!

  Ah, täysin totta toi kuiva siideri! Nykyään en pysty enää juomaan mitään makeita siidereitä. Paitsi Brothersin Toffee Apple, se on vaan niin hyvää :)

  VastaaPoista
 4. aika samanlaisia asioita itekin on tullu täällä kummasteltua.
  mä olin kuullu ennen tänne tuloa tosta tiskisieni-jutusta, joten toin oman tiskiharjani tänne ja nyt kaikki mun kämppiksetkin on myöntäneet että se on paljon kätevämpi :D

  VastaaPoista
 5. Aikku, mun mielestä huolestuttavinta todella tässä kaikessa on se, että kaikki nämä tavat tuntuu nyt niin normaalilta :)

  VastaaPoista
 6. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista

Kiva kun kommentoit!