sunnuntai 5. kesäkuuta 2011

Greetings from Berlin!

Heipparalla!!

Talla hetkella tallustellaan siis Berliinissa, lapi on jo koluttu Pariisi (kaunis!!), Maastricht (aivan ihana) ja Dusseldorf (kuuma!!). Ollaan kavelty niin paljon etta hyva kun jalat kantaa enaa ja viela niin monta ihanaa paikkaa nahtavana (ja nyt vasta huomasin että kyllähän tässä koneessa on skandit!)

Kaikki on mennyt todella mainiosti, hieman täytyi muuttaa matkasuunnitelmia koska Kölnistä ei saatu hostellia joten suuntasimme sen sijaan Dusseldorfiin. Dusseldorf oli vahan yllätysmomentti matkassamme mutta hyvä sellainen! Tai kuten A totesi:
A: "Siis tasta Hampurista tulee varmaan meidan matkan yllättävin pysahdys!!"
Minä: " Hmmm..kulta, me ollaan Dusseldorfissa"..

Pariisi oli aivan ihana ja Maastricht hurmasi minut täysin! Ilmat ovat olleet niin mahtavat että meikäläisestä löytyy niin monia rusketusraitoja että naytän kohta ihan seepralta!

Tänään ollaan kierrelty ympäri Berliiniä, otettu 3,5 h ilmaiskierros (Sandelman's New Europe Tours, ihan loistava!) ja kävelty hieman lisää. Berliini on todella kiva. Berliini on boheemi ja mun mieleen hieman rähjäinen juuri sopivalla tavalla. Parasta ja kiinnostavinta mielestäni tässä kaupungissa on sen historia josta opittiin paljon lisää tänään kierroksellamme. Brandenburg Gate oli myös pienempi kuin odotin!! Käytiin Holokausti muistomerkillä ja Checkpoint Charliella mm. Nähtiin niin paljon että pää ihan surisee!
Huomenna olisi vuorossa kiipeämistä parlamentin kupoliin josta näkee kivasti kaupungin ylle ja yleistä haahuilua kaupungilla ja toivon mukaan päästään myös vierailemaan juutalaisten museossa.

Torstaina lähdetään sitten kohti Prahaa jossa ollaan varmaan kolme yötä. Ei olla vielä päätetty. Mutta eiköhän suunnitelmat kohta varmistu :)

1 kommentti:

  1. Kuulostaa tosi kivalta! Toivottavasti matka jatkuu yhtä hyvin :)

    VastaaPoista

Kiva kun kommentoit!