torstai 30. kesäkuuta 2011

Juhannuskuulumisia

Heipparallaa!
Nyt on ihana mökkijuhannus takana ja täytyy sanoa että Suomen juhannus on kyllä aika kiva juttu! Varsinkin kun sen voi viettää auringonpaisteessa ;)

Mitä olisi juhannus ilman juhannusruuhkaa? Hetken täytyi odottaa lauttajonossa...


Juhannussää todella helli meitä ja koko viikonlopun oli ihanan mielettömän hienot kelit. En olisi ikinä niin uskonut, varsinkin kun kaikkialla povattiin huonoakin huonompaa säätä.

Kesä, laituri ja laineiden liplatus..Juhannus meni perinteisesti syöden, rentoutuen ja hyvästä seurasta nauttien. Napaan tuli ahdettua jos jonkinmoista herkkua: uusia perunoita, savukalaa, silliä, vohveleita, creppejä ja jäätelöä. Tuntuu että joku leipoi tai laittoi ruokaa koko ajan, joten syötyäkin tuli koko ajan :)Muita juhannuksen aktiviteettejä oli tietysti saunominen, löhöily (!), lukeminen ja päikkäreiden otto. Parit kirjat onnistuin ahmaisemaan ja terassilla nautittiin ilta-auringosta, mikäs sen parempaa. Vielä en talviturkkia heittänyt, merivesi oli sen verran kylmää että olin nössö ja annoin nuorempien polskia vedessä minunkin puolesta..
Jos muutkin syö jäätelöä niin pakkohan oli karvaisen kaverinkin saada muutamat lipaisut (todellisuudessa se taisi saada ihan oman pehmiksensä).Koska veneretki on aina elämys, piipahdettiin toisella saarellakin nauttimassa yhdet kesädrinksut ja ihmeteltiin väenpaljoutta. Lemppariravintolani kautta aikojen noissa maisemissa ja se oli niin täynnä että jono baariin kiemurteli ulos asti.Juhannuskokko oli tietenkin pakko sytyttää ja kaunista katseltavaa se oli kun oli ihan tyyni keli ja iltahämärä.
Kiitos sinne vaan Mummille ja Ukille ihanasta juhannuksesta ihanassa seurassa!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiva kun kommentoit!