lauantai 11. kesäkuuta 2011

Yoseikkailuja

Heipparallaa, talla kertaa Krakovasta! Saavuttiin tanne noin puoli tuntia sitten ja nyt pyykit pyorii koneessa ja me odotellaan niiden valmistumista ennenkuin suunnataan kaupungille pain.

Prahasta lahdettiin todella eilen illalla ja Praha jatti kylla suuren vaikutuksen, kuten varmaan edellisista blogiteksteistakin sen huomasi. Sinne on ehdottomasti paastava takaisin. Prahasta tuleekin varmaan lisaa sitten juttua kun kotiin paasen, voisin jauhaa kyseisesta kaupungista varmaan tunteja...

Illalla olikin sitten aika ottaa yojuna kohti Krakovaa. Juna lahti yhdeksan maissa ja oli sitten hieman ennen seitsemaa perille. Oltiin otettu makuupaikat kabiinista jossa oli kuusi punkkaa, ja maksettiin sellaiset 11 erkkia per nena naista makuupaikoista.

Suoraan sanottuna en odottanut paljon talta yojunalta, ajattelin etta se on joku ihme viritys, mutta ihan sama, kunhan paasen vaan jotenkin pitkakseni. Noh, yllatyttiin iloisesti kun huomattiin etta ensinnakin meilla oli koko makuuvaunu itsellamme, kuuden kanssa siella olisi varmaan ollut hieman ahdasta. Kaikki oli tosi siistia ja nukuttiin yo todella mukavasti meidan omassa "hostellihuoneessa". Ehdottomasti sen eksta 11 e arvoista. Tosin matkaa hieman hairitsi puolalainen miesporukka joilla oli kaytavabileet meidan makuupaikan ulkopuolella. Koska en osaa mitaan puolaksi, paatin jattaa huomauttamisen sikseen ja vain keskittya nukkumiseen. Jeps, seuraavan kerran herasinkin kun konduktoori koputti oveen aamulla juuri ennen kuin juna saapui Krakovaan. Mukavaa!

Heti kun pyykit valmistuu niin pitaisi taas lahtea kaupungille tallustelemaan ja katsomaan mita Krakovalla on tarjottavana meille. Vanhan kaupunki on kuulemma ainakin tosi kaunis. Huomenna olisi tarkoitus sitten lahtea keskitysleireille.Yhteensa Krakovassa ollaan kaksi yota ja sitten matka jatkuu kohti Varsovaa joka toimii valistoppina. Jannat paikat tulee kun paastaan Liettuan rajalle, koska meidan reililiput eivat toimi enaa Baltiassa joten sitten matkaa taytyy jatkaa bussilla.

Loppumatka vietetaankin sitten enemman tai vahemman tien paalla, ollaan useimmissa kohteissa vaan reilu paiva, varsinkin kun todella siirrytaan Liettuaan ja Latviaan jotka ovat aika pienia maita.

Mutta nyt kaupungille, kuulemisiin!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiva kun kommentoit!