maanantai 10. tammikuuta 2011

50 things about me & traveling

Löysin tälläisen jutun yhdestä blogista aikanaan ja ajattelin toteuttaa sen nyt, hauska idea ja rakastan listoja !

Eli tässä 50 asiaa minusta ja matkustelusta kuvitettuna ihanilla reissukuvilla weheartit.com sivustolta. Tosin huono juttu oli, että tuli ihan kamala matkakuume!

1. Olen käynyt 35 eri maassa (ehkä, jos laskin oikein..)

2. Mieleenpainuvimpia reissuja on ollut matka Australian Queenslandiin sekä 3 x NYC reissut. Don't ask why, ne vaan on jäänyt mieleen

3. Samaisella Australian-reissulla perheen kanssa olimme patikoimassa keskellä sademetsää in the middle of nowhere ja eikös me törmätty keskellä sitä sademetsää suomalaisiin. Go figure.

4. Rakastan matkustelua mutta inhoan lentämistä. Varsinkin Atlantin yli. Olen varma että jos joudutaan tekemään pakkolasku, se ei ole kauhean hyvä idea keskellä Atlanttia.



5. Sen sijaan tykkään matkustaa junilla ja myös busseilla. Varsinkin bussissa on tullut vietettyä erinäisen monta matkustustuntia. Varsinkin Citylinkin Gold Bussit on nykyään mun suosikkeja :)

6. Inhoan kun passiin saa nykyään leimoja niin harvasta paikasta. Tai itseasiassa, lets put it this way - minua ärsyttää kun en ikinä käy missään siisteissä paikoissa josta saisi niitä leimoja passiin.

7. Aasia ei ole ikinä kiinnostanut minua. In any way. Aika kauheata jotenkin mutta mua ei kiinnosta millään lähteä jonnekkin Kiinaan, Japaniin tai saatika Thaimaaseen. Jotenkin se kulttuuri ei vaan inspaa, vaikka siltäkin mantereelta löytyy niin monia juttuja.



8. Todettakoon samaan hengenvetoon, että itseasiassa viime vuosina on kyllä sitten esim. Intia ja Malesia ruvennut kiinnostamaan. But that's it :)

9. Afrikka ja Latinalainen-Amerikka sen sijaan kiinnostaa paljonkin.

10. Hauskoja muistoja liittyy myös siihen samaiseen Australian-reissuun kun näin ensimmäistä kertaa elämässäni torakan/torakoita yhden ravintolan vessassa. Needless to say, juoksin sieltä kiljuen ulos.



11. Tai Keniassa kun pääsin tuijottamaan merimakkaroita ja meritähtiä 5 cm etäisyydeltä. Varsinkin ne merimakkarat oli tosi makeita (ja VARSINKIN kun ne oli jonkun muun kädellä..)

12. Erilainen joulu Kuubassa, jolloin tuli tehtyä vaikka mitä hauskaa - "laittomasta taksikyydistä" salsan tanssimiseen kadulla. Saatiin muuten pari tosi kivaa kaveriakin siltä reissulta.

13. Omistin 17-vuotiaaksi saakka passin jossa oli kuva 7-vuotiaasta Laurasta. Minulla oli siinä polkkatukka ja paksuukin paksumpi otsatukka. Sitä passia oli kuulkaas tosi kiva näytellä ;)



14. Yksi ensimmäisistä ulkomaanmatkoistani oli lomamatka Mallorcalle (olin tosi baby) jolloin (äitini mukaan siis) karjuin naama punaisena kun varpaiden välini olivat täynnä hiekkaa. Olin varmaan tosi kiva lapsi.

15. Olen aina pitänyt matkailusta ja nuorempani pääsinkin vanhempien kanssa mukaan vaikka minne maailmankolkkiin. Matkustukseni sai kuitenkin oikein ponnahduksen kun aloitin yliopiston ja sen jälkeen pitääkin vuodessa tehdä ainakin 3-reissua tai muuten on ihan tylsää.

16. Yksi lempileffoistani on Chasing Liberty jossa päänosan esittäjä matkaa ympäri Eurooppaa ( ja on Jenkkien presidentin tytär..)



17. Unelmana olisi olla matkaava bloggaaja tai kirjoittaa ihania matkajuttuja johonkin ihanaan lehteen.

18. Mielestäni on ihana lukea jotain hömppäkirjoja jotka sijoittuvat tiettyyn kaupunkiin. Lemppareita on I heart-sarja jonka kolme osaa sijoittuvat New Yorkiin, Hollywoodiin ja Pariisiin.

19. Unelmana olisi asua NYC:ssa edes vähän aikaa. Kaikki aina sanovat että "ei siellä ole kiva asua, ja onhan se kiva mennä sinne turistina mutta todellisuus on ihan eri asia". I don't care. Haluan kokea sen!



20. Vaikka inhoan lentämistä on lentokentät yleensä ihan kivoja. Varsinkin kun jos ei tarvitse kantaa puoli elämää mukanaan. Suosikkejani on Helsinki-Vantaa (mikään ei voita kotia!) sekä London Heathrown vitos terminaali.

21. Minulla on aina joku tietty matkakohde jossa haluaisin päästä käymään lähitulevaisuudessa. Pitkän aikaa Kuuba oli suosikkilistalla ja kun se valloitettiin jouluna 2008, oli aika hankkia uusia. Nyt olisi haaveissa päästä Istanbuliin, kiertelemään Balkaneita sekä vähän isompana haaveena Etelä-Amerikka.

22. Ikisuosikkini on New York. Voisin lähteä sinne koska vain ja käydä kuinka usein vain.





23. Haluaisin myös reissata Afrikan halki Kairosta Kap Kaupunkiin, mutta tämä haave saattaa joutua odottamaan hetken.

24. Tykkään lukea ulkosuomalaisten blogeja ja niitä löytyykin listalta varmaan parikymmentä kappaletta.

25. Haluaisin itse asua jossain paljon jännittävämässä kaupungissa (kuten New Yorkissa) koska olen varma että sieltä olisi nyt vaan niin paljon coolimpaa kirjoittaa blogia :)

26. Tykkään matkustaa mutta olen maailman huonoin kartanlukija. Kenen kanssa matkustankaan niin yleensä se on se toinen osapuoli joka joutuu kartanlukijaksi. Ensimmäisen kerran kun jouduin itse suunnistamaan Lontoossa olin varma että päädyn jonnekkin ihan huitsin nevadaan. D.C:ssä kävelin harhaan pari korttelinväliä ennenkuin tajusin että kadut menee aakkosjärjestyksessä.

27. Muistan kun olin vanhempien kanssa autoreissulla Kaliforniassa ja pysähdyimme baarin eteen jonka nimi oli " Last Chance Saloon" ja parkkipaikka täynnä Harrikoita. Iskä pistettiin eka sisälle, niin epäilyttävältä paikalta se näytti!


28. OIen sitä mieltä että jokaiselle on olemassa "oma kaupunki" jota kohtaa tuntee suuria tunteita. Esim. minulla se on ollut New York, ensimmäisen kerran jälkeen kun kävin siellä. En ole ikinä ollut mikään Lontoo-fani, saatika sitten Barcelona hehkuttaja, mutta New York, that's my place!

29. Matkalla Frankfurtista Montrealiin en malttanut nukkua hetkeäkään kun keskityin vaan kaikkien leffojen katseluun omasta tv:stä!

30. Lentokentillä- ja koneessa keskityn aina muiden ihmisten tuijotteluun ja mietin mistä he tulevat ja minne he ovat menossa.



31. Minulla on JUURI NYT kauhea himo matkustaa Nykkiin, käydä shoppailemassa, siemailla Starbucksia kaduilla, kävellä ympäri Sohoa & Greenwhich villagea sekä maistella maailman parhaita bageleita sekä nauttia ihanasta aamupaloista kunnon dinereissa!

32. Muistan kun jäin Nykin uudenvuodenreissun jälkeen yksin päiväksi sinne vielä. Siinä vaiheessa en jaksanut tehdä enää oikeen mitään, ja bussi lähti vasta iltapäivällä, joten menin Olympus Circlen ostoskeskuksen kirjakauppaan. Siellä vietin 3 h lukemalla kirjoja ja syömällä eväitä. Ja kaikki teki niin - se oli ihan sallittua.

33. En ole mikään museo-fani. Sen takia jos kaupunkilomalle lähden, harvemmin jaksan missään museoissa käydä (call me, epäkultturelli). Olin D.C:ssä yksinäni reissussa ja siellähän on kaikkiin museoihin ilmainen sisäänpääsy. Ajattelin silloin että kyllä mun pitää mennä kunnes totesin, että why should I? Jos en pidä niistä niin ei ole myöskään pakko käydä. Louvressa ja Vatikaanin museossa olen kyllä käynyt ja varsinkin Vatikaanissa on esillä paljon kauniita maalauksia joista pidän.




34. Mulla on tullut ihan järkyttävä matkakuume tämän kirjoituksen aikana ja nyt mietinkin pääni puhki että minne sitä voisi lähteä.

35. Haluaisin asua valmistumiseni jälkeen jossain kivassa Euroopan kaupungissa, Etelä-Afrikassa, Marokossa, Lähi-idässä tai Isossa Omenassa. Mieluiten kaikissa tietenkin yhtä aikaa.

36. Mielestäni maailman ihaninta olisi repäistä ja lähteä hoitamaan villieläimiä jonnekkin viidakkoon. Jonnekkin norsufarmille tai tuijottamaan kilpikonnien pesimistä. Rakastin kaikkia luonto-ohjelmia lapsena ja ajattelinkin että lähden pelastamaan maailman eläimiä jonnekkin eksoottiseen paikkaan..

37. Hevostyttönä minun mielestä olisi myös ihana mennä työskentelemään jonnekkin Montanaan hevos-ranchille. Kuin Hevoskuiskaajassa konsanaan.



38. Kunnon jenkkileffa-tyylinen road trip olisi kiva tehdä. Vaan ajaa minne tie vie - ihan sama missä, kunhan on ihanat kaverit mukana.

39. Lentokentillä jään usein tuijottamaan Departures-taulua ja miettimään mihin kohteista lähtisin mieluiten.

40. Haluaisin että voisin tehdä samanlaisen matkan kuin Elizabeth Gilbert (Eat,Pray,Loven kirjoittaja) ja kirjani siitä matkasta julkaistaisiin...


41. Inhoan Finnairia lentoyhtiönä nykyään. Taso on laskenut kuin lehmän häntä ja (aina) saa pelätä lakkojen puolesta. Toisaalta kuin tarkemmin ajattelen, en tiedä mistä lentoyhtiöstä sitten tykkäisin?

42. Tämän vuoden (toistaiseksi) realistisimmat matkustushaaveet on lyhyet viikonloppureissut Pietariin ja Pariisiin keväällä.

43. Haluan ehdottomasti tehdä jonkun isomman matkailureissun valmistumiseni kunniaksi, mutta suunnitelmat ovat vielä hieman aukia - aika näyttää!!

44. Minulla ei ole toistaiseksi vielä koskaan tapahtunut mitään inhottavaa tai kamalaa reissun aikana (kuten ryöstetty), ja odotankin vain sitä päivää kun tämäkin asia korjaantuu..

45. Yksi parhaita muistoja viime vuoden reissuilta liittyy kauniiseen ( ja tuhottaman kuumaan) alkukesän päivään kun kiertelimme Gironan vanhoja katua päämääräämättömästi A:n kanssa. Istuimme syömään jäätelöä ja kirjoittamaan postikortteja katedraalin rapuille ja keskityimme nauttimiseen. Reissuiloa parhaimmillaan.

46. Mielestäni 30-vuotiaaksi mennessä minun pitäisi saavuttaa 50 maan rajapyykki. Sehän voisikin olla hyvä tavoite.


47. Italia on erityisesti jäänyt mieleen maana josta pidän. Kiva elämäntyyli, rentoa porukkaa, ihanaa ruokaa ja mahtavia maisemia. Tosin Rooma ei kuulu suursuosikkeihini - koko se turistimäärä pilaa kaupungin kauneuden.

48. Haluaisin koko ajan löytyy uusia ja mielenkiintoisia reissu/ulkosuomalaisten blogeja, joten feel free laittaa osoitteita kommentiboksiin!

49. Mun mielestä olisi ihanaa jos mulla asuisi läheisiä ystäviä vähän ympäri maailmaa (ei kuitenaakan liian kaukana, jottei se matkustus sinne kävisi ylivoimaiseksi) jotta voisin aina mennä heidän luokse vierailemaan!

50. Olen maailmankaikkeuden huonoin pakkaaja.

Kuka jaksoi lukea loppuun asti ;)?
Haastan kaikkia tekemään saman jotka vaan jaksavat ja innostuvat!

12 kommenttia:

  1. Tätä oli tosi mielenkiintoista lukea! Olet kyllä reissannut ihailtavan paljon!

    Heräsi itsellekin taas kyllä New York-innostus, siellä pitää joskus päästä käymään kun niin moni tuntuu ihastuneen siihen! :) Minäkin muuten tuijotin aina luonto-ohjelmia lapsena. Avara luonto oli ihan vakio lauantai-iltaisin!

    En muista olenko ikinä kommentoinut mutta olen blogisi innokas lukija jo siksikin että haen nyt opiskelemaan Skotlantiin ja kiva saada vähän kuvaa millaista sielläpäin on opiskella. :)

    VastaaPoista
  2. Hei,

    Ja kiva aina saada kommenttia! Minäkin itseasiassa luen säännöllisesti blogiasi, mutta en ole varma olenko kommentoinut koskaan...
    On kyllä tosi onnekas olo kun on päässyt reissailemaan niin paljon, mutta eikös se mene niin, että nälkä kasvaa syödessä ;)?

    VastaaPoista
  3. Ihana listaus! :)
    Miten ihmeessä sä jaksoit kirjottaa sen? Let me guess.. procrastination? ;) En malta odottaa, että torstaina nähdääN! Monelta sun lento on perillä ke?

    VastaaPoista
  4. Ding,ding,ding - and that is the right answer!! :)
    Joo, täytyy sanoa että täyttelin sitä parin päivän ajan..mutta procrationatia parhaimmilaan!
    Sen pitäis olla siel joskus ysin jälkeen illalla, toivon mukaan! Et voisin tulla heti sit todellakin kirjastoon to-aamuna :)

    VastaaPoista
  5. Ihana postaus! Täällä myös toinen Skotlantiin opiskelemaan hakeva, Englannissa on nyt tullut reilut viisi vuotta hengailtua joten maisemanvaihdosta innolla odottelen. Itsellänikin matkakuume vaivaa melko usein, mutta olen valitettavasti melko lahjakas tuhlaamaan rahani kaikkeen turhaan! :)

    VastaaPoista
  6. Hei Nina,
    Kiva kun jätit kommenttia! Elämä olisikin helppoa jos ei koskaan tarvitsi rahasta murehtia ja voisi vaan reissailla - kelpailisi minulle oikein hyvin. Useimmiten kun tuppaa juuri tuo rahantuhlaus olla ongelma :)

    VastaaPoista
  7. Tosi kiva!! Oot matkustellu ihan sairaasti! Mä haluaisin tehdä samanlaisen listan, mut saa nyt nähdä jos mä jaksan! Mulla ei oo nimittäin tällä hetkellä mitään koulujuttuja mitkä pitäis saada tehtyy (paitsi kandi tietty, mut...)...

    VastaaPoista
  8. Haha muutaman kerran toistui toi Nykki.;) Mut ei ihme, se on ehkä maailman ihanin kaupunki.:)

    VastaaPoista
  9. Minkätakia luulet Anna et aloin väsäämään tätä listaa ;)?`Kyl ne kouluhommat odottaa...
    I know Miina, asiaan vaikuttaa ehkä vielä se että mulla on aivan superhimo päästä Nykkiin nyt esim. keväällä!

    VastaaPoista
  10. Tää on ihana, muttei ilkeä tehdÄ kun en ole reissannut juuri missään. Ulkosuomalaiseksi siis ihan olemattoman vähän.

    VastaaPoista
  11. ihan kiva postaus ja arvostan kovasti opiskeluitasi - silti susta tulee kuva, että oot just perus bimbo, joka haluaa shoppailla, ei ymmärrä rahan arvoa tai tajua mitään ekologisuudesta. Ei perusopiskelijalla pitäisi olla varaa lähtee "tosta vaan Nykkii".

    Toivottavasti pidät jalat maassa ja järjen päässä, opiskelet kuitenkin aika vaikuttavaa alaa, voit vaikuttaa maailmaan.

    Tsemppii lopputyöhön!

    (sori mun tuomitseva ote)

    VastaaPoista
  12. Hei,

    Ja kiitos kommentistasi. Ikävää että olet tätä mieltä, meitähän on tietenkin moneen lähtöön. Siitä olen kyllä kanssasi samaa mieltä, ettei perusopiskelijalla ole varaa lähteä "tosta vaan Nykkiin" - kuten ei myöskään minulla, perusopiskelija kun olen. Unelmana olisi vaikuttaa maailmanmenoon, toivottavasti se toteutuu joskus. Hyvää kevään jatkoa sinulle!

    VastaaPoista

Kiva kun kommentoit!