perjantai 8. heinäkuuta 2011

Be bold, be brave

Nyt on aika Aberdeenissä tullut loppuunsa. Varmasti tulen kyllä vierailemaan kavereiden luona ensi vuonna, moni ystävistä kun tänne vielä jää vuodeksi. Mutta minun tieni opiskeluiden ja elämän suhteen täällä on tullut päätökseen. Sen nyt ensimmäistä kertaa kunnolla tajuan kun huone on pakattu laatikoihin ja kasseihin. Tuntuu haikealta. Yksi vaihe elämässä on taas ohi.


4 vuotta on kulunut nopeasti. Muistan vieläkin kuinka lähtöiltana vuonna 2007 olin todella hermostunut ja tulevaisuus tuntui hyvin epävarmalta tässä uudessa maassa. Ja muistan vielä kuin eilisen ne ensimmäiset viikot täällä ja sen tunteen että oli vähän "hukassa". Onneksi se olotila ei kestänyt kauan. En voi uskoa että Kanadan vaihtovuodestakin on jo niin kauan aikaa.

Ja nyt viimein tiistaina oltiin siinä pisteessä mitä oltiin odotettu kavereiden kanssa ensimmäisestä vuodesta lähtien. Valmistujaispäivä. Kaunis ja melkein aurinkoinen päivä, jolloin kaikki kokoontuivat yhteen juhlimaan. Perhe oli kasassa ja ystävät mukana. Oli aivan mielettömän ihana päivä!
Itse valmistujaisseremonia oli todella kaunis ja lämminhenkinen, vaikka oletinkin sen olevan brittiläisen jäykkä. Onneksi ei ollut, vaan puheissa oli lämpöä ja huumoria mukana ja pitkäveteisyys oli seremoniasta kaukana. Yliopistolla joka on perustettu vuonna 1495 on paljon perinteitä takana ja sen kyllä huomasi itse valmistujaisseremoniassa. Täytyy sanoa että neljän vuoden urakka päättyi hienolla tavalla ystävien ja perheen kesken tuona valmistujaispäivänä.

Täytyy sanoa että kun astui ulos sieltä juhlasalista, se paljon odotettu lakki päässä, oli fiilis melkoisen hieno.

Päästiinhän me ottamaan sen lakin heitto kuva!


Niin, mitä on siitä 4 vuodesta jäänyt muistiin?
Välillä on ottanut päähän kylmä ja kosteinen ilma, homeiset kämpät, tyhmät vesihanat ja byrokratia. Joskus on ollut koti-ikävä mutta siitäkin on selvitty. Välillä on ärsyttänyt vetämättömät vessat (no okei, aina), asumisen taso, huono ruoka ja tyhmä lihavat lokit.

Mutta ennenkaikkea mieleen on jäänyt ne kivat asiat. Juoksulenkit Aberdeenin rantaa pitkin,arkipäivän hetket kauniilla kampukselle, lounaat ja kahvitauot Hubissa, ihanat yhteiset juhlinnat ja illanvietot kavereiden kanssa ja ne onnistumisen tunteet mitä on saavuttanut opiskeluiden avulla. Nämä hetket tulen aina muistamaan.

Tulen ikävöimään juuri näitä pieniä asioita Aberdeenissä. Sitä meren läheisyyttä, pikkukaupungin tuntua ja niitä normaaleja arjen hetkiä.


Mutta ennenkaikkea tulen ikävöimään niitä ihania ihmisiä joihin olen tutustunut täällä ollessani. Niitä elinikäisiä ystäviä. Välttämättä ei tule olemaan mahdollisuutta tavata niin usein tulevaisuudessa mutta kyllä ne oikeat ystävät pysyy aina läsnä vaikka välimatka olisi tuhansia kilometrejä. Jos niin on tarkoitettu.

Tämä blogi on kulkenut mukana ensimmäisestä vuodesta lähtien säännöllisen epäsäännöllisesti. Olen todella iloinen että olen taltioinut hetket muistiin, vaikka välillä ihan hävettää lukea niitä ensimmäisen vuoden tekstejä. En ole tainnut vielä saada tarpeekseni tästä saarivaltiosta sillä, My University Life tulee jatkumaan ilman että edes nimeä tarvitsee muuttaa - tämä tyttö jatkaa opiskeluita Lontoossa. Kunhan nämä byrokratia kuviot on saatu ensin alta pois ;)

Kuten valmistujaisseremoniassa kehotettiin,
Be bold, be brave, be happy and smiley, this is your moment, make the most of it!




Kuvituksena toimii muutamat otokset valmistujäispäivältä, kuten arvata saattoi :)

15 kommenttia:

 1. ihania kuvia, paljon onnea valmistumisesta <3

  VastaaPoista
 2. Aivan upeita kuvia! Kiva kuulla, että tämä yksi suosikki blogi jatkuu :) Mihin yliopistoon ja mille linjalle olet menossa Lontooseen?

  VastaaPoista
 3. Ihana teksti Laura :) Ja onnea vielä valmistumisen johdosta! Vähänkö toi on makee toi sun puku ja lakki! Noitahan on nähny aina vaan jossain leffoissa :) Vai Lontooseen päädyit. Meinaatko lähtä nyt syksyllä vai vasta vuoden päästä?
  T.Tiia :)

  VastaaPoista
 4. Kiitoksia Tiia! Juuri tuosta hatusta olin niin onnellinen, olin odottanut sitä 4 vuotta :) Päätin lähteä jo nyt syksyllä, heti vaan samaan putkeen kaikki :) Ilmottele jos olet tulossa Helsinkiin päin missään vaiheessa,olis tosi hauska nähdä pitkästä aikaa!

  VastaaPoista
 5. Onneksi olkoon vielä! Ihana postaus. :)

  VastaaPoista
 6. Paljon onnea valmistumisesta! On varmasti mahtava tunne saada 4 vuoden urakka päätökseen muistoineen. :)

  Ja hei kiva että tulet Lontooseen, ehkäpä törmätään täällä joskus syksyllä! Tuo valitsemasi kurssikin kuullostaa hirmu mielenkiintoiselta, sen jo uteliaisuuksissani tuosta ylempää luin. :) Tervetuloa!

  VastaaPoista
 7. Kiitoksia Jemi! Olis itseasias hauska järjestää joku blogitapaaminen, aika montakun niitä siellä Lontoossa asuu :) Onkin ollut nyt kiva lukea sun kirjoituksia Lontoosta ja hakea sieltä vinkkejä!

  VastaaPoista
 8. Ihana postaus! Kuvitella, että siitä on yli kolme vuotta kun kävin Abessa häiritsemässä teidän ekoja kevään finalseja :P Ootte kyllä nuo lakit ja juhlinnat ansainneet!

  VastaaPoista
 9. Kiitos Noora,en voi uskoa että aika on mennyt niin nopeasti!!

  VastaaPoista
 10. Jee, onnistuin jotenkin poistamaan mun edellisen vastauksen näihin..

  Bonnie: kiitos paljon ihana <3

  Anonyymi: kuten sanoin jo edellisessä vastauksessa, kiitos kauniista kommentistasi, ihanaa että joku jaksaa lukea kirjoituksiani!

  Sja: sori, onnistuin jotenkin vahingossa sähläämään ja sun kommentti hävisi siinä samalla, mutta vastauksena kysymykseen, lisää juttua opiskeluista tulee varmasti!!

  VastaaPoista
 11. Toisaalta varmasti ihan hyvä että jatkaa samantien, jos vaan jaksaa ja eihän se loppu enää sitten niin kauan kestä! Aika vähän tulee Helsingis käytyä, mut sitten kun siellä päin käväsen, niin katotaan jos pystyis sit näkemään. Tai sitten Lontooseenkin pitäis lähteä käymään, joten eihän sitä tiedä vaik sielläkin voitais törmätä! Mukavaa loppukesää ja tsemppiä opiskelujen jatkoon! Kuulostellaan!

  T.Tiia

  VastaaPoista
 12. Tiia, ehdottomasti tulet sit Lontooseen ;) Majapaikka varmasti löytyy! Hauskaa kesää sinne myös!!

  VastaaPoista
 13. Aivan ihana teksti! Uskon, että on haikea olo (kun mullakin oli kamalaa lähteä vain 5kk oleskelun jälkeen), mutta kyllä se siitä - kohti uusia haasteita!:)

  VastaaPoista
 14. Kiitos Miina, haikea fiilis kieltämättä mutta niinkuin sanoit, nyt odotan jo innolla uutta!

  VastaaPoista

Kiva kun kommentoit!