tiistai 19. heinäkuuta 2011

Missäs muualle sit käytiin?

Aikaisemmin rankkasin jo meidän interrail-reissun kolme parasta kaupunkia. Nyt olisi vuorossa laittaa hieman kuvia niistä kaupungeista jotka eivät ihan yltäneet tuohon Top 3 mutta jotka hurmasivat minut silti söpöydellään, tunnelmallaan ja ihanuudellaan.
Eli Maastricht, Vilna ja Trakai.

Aloitetaan siis siitä Maastrichista. Maastricht oli meidän reilireissu suunnitelmassa ihan sen takia että meidän molempien kaveri vaihtariajoilta asui siellä. Muuten ei oltais varmaan ikinä keksitty pysähtyä siellä. Valitettavan vähän aikaa vietettiin siellä, ja se jäi ehkä harmittamaan hiukan mutta ei voi mitään.Sanottakoon ensin että en ole koskaan ennen käynyt Hollanissa. Joten voitte kuvitella ilmeeni ja ihastukseni kun näin ne kaikki pyörät! Tuijotin näitä pyöräileviä tyyppejä ihan innoissani ja suunnittelin jo kukkapyörän ostoa ja muuttoa Hollantiin. Ne ihmiset sai sen näyttämään niin kivalta. Mun reaktioon suhtauduttiin tosi kypsästi meidän hollantilaisen ja matkaseuralaisen toimesta : " joo, ei se oo ikinä käynyt Hollannissa. Nyt se sit haluaa pinkin pyörän". Pointtina siis on se, että ihastuin ihan täysin siihen pyöräkultturiin :)Ja taisin ihastua hieman itse kaupunkiin. Tultiin illalla Maastrichtiin ja lähdettiin vielä käymään jossain paikallisessa pubissa jossa sai miljoona ja tuhat erilaista olutta ja jonka omistaja oli vähintääkin erikoisessa maineessa. Mutta hauskaa meillä oli!


Seuraava päivä aloitettiinkin nauttimalla aamiainen aivan ihanan pienen kahvilan terassilla ja sen jälkeen lähdettiin kävelemään "toiselle puolella" jokea ja Maastrichtin ihanaa keskustaa kohti. Täytyy sanoa että tykästyin kaupunkiin todella paljon, siellä oli kiva fiilis ja kauniita rakennuksia, vaikka yöelämä olikin mielenkiintoinen (mutta hauska). Nautittiin taas piknikit joen varrella ja käveltiin ristiin rastiin kaupungin kujia pitkin. Sanoinko jo että tykästyin Maastrichtiin kovasti?


Sitten vuorossa olisi Vilna. Yleensähän jos ihmiset vertaa Riikaa ja Vilnaa keskenään, Riika vetää monen mielessä pidemmän korren. Noh, minä pidin ehdottomasti Vilnasta enemmän kuin Rigasta. Vilna oli juuri oikein vanhan ja pienen kaupungin tyyssija kapeine kujine ja kauniine rakennuksineen. Vilnan erikoisuutena oli tietysti kaupungin keskeltä löytyvä "itsenäinen" Uzupiksen valtion, josta kerroin aiemmin tässä postauksessa
Meillä oli todella hauskaa Vilnassa ja yövyttiin aivan mahtavassa hostellissa (Jimmy Jumps House) jossa sai vohveleita aamiaiseksi! Siis vohveleita!!Myös Vilnassa käytiin ilmaisella kävelykierroksella. Siis ei taidettukaan muuta harrastaa loman aikana kuin noita ilmaisia kävelykierroksia. Ekspertteinä tultiin myös siihen lopputulokseen (ja aika vahvaa yleistykseen) että miehet on parempia oppaita kuin naiset. Jaa-a.
Opaskierros olikin hauska koska meitä oli tasan tarkkaa 5 ihmistä sillä kiertueella ja tunnettiin kaikki jo toisemme entuudestaan hostellista. Vilnassa oli siis todella hiljaista siihen aikaan turistirintamalla, mikä olikin mukavaa.Vilnassa hurmasi Uzupiksen oma valtion, pienet salaiset nurkat joihin opas meidät vei, rento hengailu hostellissa, superhauskat ihmiset, kauniit ja värikkäät talot, hyvä ruoka ja ihana tunnelma joka Vilnassa vallitsi.

Tätä patsasta kun kosketti, piti luvata että hymyilee koko ajan!


Vilnasta tehtiin ekstempore-päiväretki läheiseen kylään Trakaihin. Kuultiin  paikasta hostellista ja kaikki sanoivat sen olevan tosi kaunis joten päätettiin lähteä retkeilemään sinne. Trakai sijaitsi vaan 45 min bussimatkan päästä Vilnasta ja perillä meitä odotti pienen pieni kylä, jossa oli vanhoja taloja ja mummoja. Tuntui että oli oikeasti astunut ajassa taaksepäin.

Trakain linna on se päänähtävyys kylässä mutta on se kylä muutenkin niin viehättävä että kannattaa kävellä vähän ympäriinsä. Me löydettiin ihana ranta kävellessä joten olla pakko vähän jäädä vilvoittelemaan ennenkuin jatkettiin matkaa.


Trakain linna oli kauniilla saarekkeella.


Kaikenkaikkiaan sanoisin siis että nämä kaupungit hurmasivat meikäläisen yhtä paljon kuin ne edelliset Top 3- kaupunkia!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiva kun kommentoit!