lauantai 16. heinäkuuta 2011

Riemurahat

Käytiin tuossa perjantaina katsomassa Riemurahat Mustion Linnan kesäteatterissa.


En olekaan pitkään aikaan käynyt kesäteatterissa ja unohdin kuinka hauskaa se on! Mustion Linnahan on muutenkin todella kaunis ympäristöineen, joten se sopii loistavaksi näyttämöksi hauskalle kesäteatteri-esitykselle.
Riemurahat oli hauska farssi, nauroin koko 2 h ajan suoraan putkeen niin että kyyneleet valui silmistä, ja lopulta poskilihakset oli niin kipeät että ihan sattui. Pääosissa esityksessä oli Satu Silvo ja Oskari Katajisto, ja täytyy sanoa että molemma oli kyllä omaksunut roolin niin hyvin, että tiesi tasan tarkkaan että tässä on kyseessä rautaisen kokemuksen omaavat näyttelijät.

Riemurahojen juonikuvio oli selvä:
Riku ja Kati Oravaisen elämä mullistuu kun Riku palaa synttäripäivänään kotiin salkku täynnä rahaa. Hän on vahingossa vaihtanut junassa laukkua gangsterin kanssa ja  haluaa pakata tavaransa ja häipyä vaimonsa ja rahojen kanssa ulkomaille. Erinäiset sattumuksen kuitenkin viivästyttävät lähtöä. Synttärillalliselle saapuvat ystäväpariskunta, poliisi, etsivä ja taksikuski vedetään mukaan selkkaukseen.Tarinankerronta oli niin hauskaa ja mukaansatempaavaa että kaksituntinen meni ohi ihan hujauksessa. Oli aivan ihanaa käydä pitkästä aikaa kesäteatterissa, tuli melkein lapsuuden kesät mieleen jolloin jokavuotisen kesän perinteeseen kuului nimenomaan se kesäteatteri.
Nyt mietinkin pitäisikö lähteä katsomaan Turun Samppalinnaan Blondin Kostoa vielä tässä kesän kuluessa. Toisaalta, se on ilmeisesti musikaali ja olen aina pettynyt suomalaisiin musikaaleihin..

Oli mukavaa käydä myös itse Mustion Linnan maisemissa, siitäkin visiitistä oli jo aikaa, ja Mustion Linna on niin kaunis ympäristöineen että siellä kannattaa ehdottomasti käydä. Sinne ajattelin viedä tuon yhden ulkomaanelävänkin sitten elokuun alussa, löytyyhän Mustion linnasta paljon historiaakin. Vaikkakin ei se ihan siltä oikealta prinsessalinnalta näytäkään...

Taivas oli taas aika makeen näköinen kotiin lähtiessä...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiva kun kommentoit!