sunnuntai 21. elokuuta 2011

Helsinki on kaunis!

Täytyy kyllä myöntää (vaikken voi itseäni stadilaiseksi kutsua) että Helsinki on niin kaunis kesäaikaan. Silloin kaupunki puhkuu elämää, ja on mukava kun turistitkin ovat sinne löytäneet vaikka välillä ne käy hermon päälle, kun ne keskellä jalkakäytäviä seisoskelee. Toivon että muistaisin itsekin turisteillessani että sen kuvan voi pysähtyä myös ottamaan siihen jalkakäytävän reunaan eikä keskelle muiden ihmisten eteen.Istuskeltiin eilen iltaa kaverin kanssa Glow:n terassilla melkoisen myöhään ja oli ihanaa kun pystyi vielä nauttimaan kesän (ehkä) viimeisistä terassikeleistä ja katsomaan kuhisevaa Helsingin keskustaa.

Siinä yöllä kävellessäni kohti autoa ja kaupungin ollessa ihanasti valaistu, mietin mielessäni että onhan tämä todella kiva kaupunki. Kaunis, eloisa ja jotenkin vaan niin kiva. Vaikka samaan hengenvetoon täytyy todeta, etten Helsinkiä ihan omaksi kaupungiksini tunne.Käytiin myös Tornissa  Skotin ollessa vielä täällä. Ihasteltiin maisemia ja olihan ne hienot (ne maisemat siis). En voi uskoa etten ole kertaakaan itse siellä käynyt, mutta eikös se niin ole että "turistien" kanssa tulee mentyä juuri niihin paikkoihin joihin ei normaalisti menisi. Selkeän illan vuoksi ja isän antamien neuvojen avulla osattiin bongata myös Tallinnan tv-torni toiselta puolelta lahtea. Olisi ollut ihana jäädä niille ylikalliille drinkeille myös, mutta kun paikan jokainen pöytä oli täyteen ahdattu, päätimme jättää sen toiseen kertaan.


Helsingissä on ihana vain kävellä kesäaikaan ja katsella sitä menoa ja kuhinaa. Siitä tulee hyvä mieli! Tarkotus oli tänä kesänä tehdä vaikka mitä asioita Helsinkiin liittyen, kuten käydä testaamassa Mattolaiturin terassi ja tehdä visiitti Valtterin kirppikselle, mutta kohta aika käy jo vähiin. Ehdottomiin lempparipaikkoihini kuuluu Kauppatori vaikka sekin on turistien kansoittama. Mikään ei kuitenkaan voita perinteistä Kauppatori aamiaista (mieluiten Creppi banana-nutella täytteellä).


Käytiin myös viime perjantaina vierailulla Korkeasaaressa ja vitsit sieltäkin oli niin kauniit näkymät Helsingin keskustaan. Ja Mustikkamaa alueena oli todella söpöä. Olen varma että Helsingissä piilottelee monta ihanaa kahvilaa, ravintolaa ja kauppaa joita en ole vielä löytänyt, koska olen turisti ja liikun aina vain ydinkeskustassa.


Ehkä vielä joku päivä ehdin tutustumaan kaikkiin söpöihin paikkoihin joita Helsingillä on tarjottavana (vinkkejä otetaan vastaan!).

7 kommenttia:

 1. ihania kuvia! helsinkifanittaja täällä vaan huutelee :D Ens kerralla kantsii käydä myös Ravintola Loisteen katto terdellä! Sokoksen päällä siis! :) aivan mahtavat näkymät sielläkin. Viikonloppusin aivan MUST juttu on brunssi kavereiden kanssa: Ekberg, Moko, Siltanen, Fazzer, Lasipalatsi...ihan vain muutamia mainitakseni ;D

  VastaaPoista
 2. Ida, kiitoksia, kauniista kaupungista on helppo ottaa kuvia :) Joo, mietinkin tota Loistetta, lähinnä koska bongasin sen sieltä Tornin terassilta maisemia katsellessa ja sit siitä yhdestä sun kirjoituksesta :D

  VastaaPoista
 3. Helsinki on IHANA! Ja en tiennyt, että Kauppatorilta saa mun lempparia - eli kreppejä nutellalla ja banaanilla, nam!! Täytyy suunnata sinne vaikka viikonloppuna, kun mun äiti saapuu ihastelemaan pääkaupunkia :)

  VastaaPoista
 4. Ioanna, joo kannattaa ehdottomasti, ne on kyllä oikein maukkaita! Paikan nimi on ihan tyyliin joku "Crepes" eli ei pitäis olla vaikeeta löytää :)

  VastaaPoista
 5. Oon käyny Tornissa tänä kesänä jo niin monta kertaa (ja joka kerta eri turistin kanssa) että se baarimikko on varmasti alkanu jo vähän ihmettelemään... Mun Helsinki-suosikki on kyllä ehdottomasti Llamas baari. :)

  VastaaPoista
 6. Annika, noh, onhan se Torni kiva paikka :) Joo, mun onkin pitänyt käydä tuolla Llamasissa kunnolla, olen kerran vaan nopeasti pistäytynyt sisällä ja se vaikutti tosi kivalta!! Käynti siellä siis to do-listalle ennen Lontooseen lähtöä :)

  VastaaPoista
 7. Okei, mennään joku päivä Llamasiin! :D

  VastaaPoista

Kiva kun kommentoit!