tiistai 30. elokuuta 2011

Syystunnelmia

Olen löytänyt tänään hyviä puolia syksystä! Vietin nimittäin melkeinpä täydellisen syyspäivän kotona ja totesin että kyllä tämä alkusyksy on vielä kivaa aikaa kun on valoisaa, mutta ilmassa on sellainen kirpeä tuntu. Tosin nyt kaikkialla puhutaan syksystä ja kuinka kivaa se on, ehkä pitäisi lopettaa tähän paikkaan?

Olen kuitenkin leikkinyt tänään äitini uudella Iphonella jolla saa tosi kivoja kuvia ja se on muutenkin ihana puhelin! Olen nyt täysin vakuuttunut että haluan seuraavaksi puhelimeksi Iphonen, vaikka samalla uskottelen itselleni että en oikeasti tarvitse niin kallista ja hienoa puhelinta. Olen aina ollut enemmänkin se tyyppi joka ei viitsi panostaa puhelimeen turhan paljon..Plus että samalla rahalla saa jo lentoliput jonnekkin kivaan paikkaan ;)

Myös Suomessakin voi kokea monta vuodenaikaa yhdessä tunnissa. Ensin satoi vettä saavista kaatamalla, sitten saikin tehdä hommia jo topissa..Uusi sadetakki toimii kyllä hyvin!

Pidettiin hauskaa meidän karvakamujen kanssa..

Ja koska syksyyn kuuluu olennaisesti sienimetsässä käynti, lähettiin sinne hirvikärpästen keskelle. Sieniapajat kuulemma näytetään perintönä aina tyttärelle joten me kuljettiin sitten pitkin metsää etsien äidin apajoita ohjeilla jotka kuului näin " siellä on hyvä kohta semmosen ison kiven vieressä". Right. Noh, kyllähän ne apajat löytyi..Mikään ei kyllä voita itse poimituista sienistä tehtyä kastiketta ja leipää iltapalaksi! Näitä hetkiä varmasti kaipaan sitten Lontoossa!


Aloitin eilen myös uuden kirjan. Bongasin Tessan blogista niin hyvän kirjoituksen kirjasta "Hunger Games" ja kun kaupungilla liikuin, piti käydä hakemassa kirja heti omaan kirjahyllyyn. Olin ajatellut että tilaan ne Amazonilta (kaikki kolme osaa), mutta olin kärsimätön ja halusin lukea ensimmäisen kirjan nopeasti,ja sitten tilata jatko-osat sieltä jos tykkäisin. Noh, sain kirjan siis käsiini eilen iltapäivällä ja tänään olin jo lukenut sen. Menihän se yötöiksi, mutta oli se aika koukuttava. Siinä oli mielenkiintoinen juoni vaikka alkuun ajattelinkin sen olevan liian "scifiä" omaan makuuni. Mutta ei kuitenkaan. Tosin lopussa oli hieman sellainen tunne "että tässäkö se nyt oli?". Luulen että pitää siis lukea myöskin ne jatko-osat...En kuitenkaan ehkä ihan vakuuttunut tästä ensimmäisestä kirjasta vaikka luinkin sen niin nopeasti (etsin helppoa ja kevyttä luettavaa ja tämä toteutti tarkoituksen). Pidin kuitenkin paljon siitä ympäristöstä mikä kirjaan oli luotu, muistutti minua vähän lapsuuden tv-sarjasta johon olin ihan koukussa, nimittäin Klaani. Tuli aina kesäisin Summerin yhteydessä. Kuitenkin, kannattaa käydä lukemassa tarkempi kuvaus kirjasta juurikin Aamuvirkku yksisarvinen-blogista, en usko että pystyisin yhtä hyvin juonta taltioimaan tähän ;)


Lopuksi pakko vielä laittaa yksi Karlsson- sarjakuvaklippi jonka löysin Helsingin Sanomista taannoin - jaksaa naurattaa vieläkin :)
Nyt sataa taas vettä ja olen huomattavasti vähemmän innostunut tästä syksyn säästä..

3 kommenttia:

 1. Hahah, loistava sarjis ;) Ja voi, klaani <3

  VastaaPoista
 2. Hienoa että kirja pääsi luettavaksi! Minä olen muuten nyt lukenut ne jatko-osatkin, hirmu vaikea vaan yrittää kirjoittaa ilman spoilausta mitään yhden kirjan jatko-osista... Sanon tässä sen verran että juonenkäänteitä kyllä riittää ja kirjat tuli luettua aika vauhdilla, mutta silti lopuksi en ole ihan vakuuttunut niiden taituruudesta. Toisaalta, "vain" nuortenkirjojahan ne ovatkin. Mutta jos kaipaat lisää kevyttä lukemista, suosittelen lukemaan myös Matkijanärhen ja Vihan liekit :).

  VastaaPoista
 3. Anna, Klaani oli vaan niin paras! Ajattelisinkohan samoin kyllä enää..:D

  Tessa, joo olen kyllä ehdottomasti lukemassa jatko-osat! Sen verran jäi jo ihan "vaivaamaan" että mistä jatko-osat kertoo ja ehkä jäin hieman koukkuun :D Eli kiitos vaan hyvin kirjoitetusta arvostelusta!

  VastaaPoista

Kiva kun kommentoit!