perjantai 30. syyskuuta 2011

Pienoinen paniikki

Puhutaanpas nyt tästä opiskelusta hieman. Ettei kukaan luule että täällä ei ole muuta tehty kuin katseltu nähtävyyksiä ja käyty ulkona. Toisaalta, tämähän on ollut tämmöinen pehmoinen alku kun saavuin sen verran aikaisemmin ennen tositoimien aloituista.

Kuitenkin. Eilen oli siis minuuttiaikataulu-päivä kampuksella. Aloitettiin yhdeksältä oman laitokseni introlla, sitten jatkettiin oman yleisen ohjelmani introlla (eli Comparative politics) ja sitten vielä jokaisen eri haaran introlla (Conflict Studies). Näiden kaikkien introjen jälkeen pää surisi kaikesta informaatiosta ja taisi tulla pieni paniikki. Sen jälkeen menin kuuntelemaan vielä yhtä työpaikka-infoa ja sen jälkeen tulikin semmoinen oli, että tässä pitäisi hoitaa miljoona asiaa samaan aikaan. Onneksi vastapainoksi oma laitokseni oli järjestänyt illaksi pienen vastaanoton jossa päästiin tutustumaan sitten opiskelutovereihin.

Hieman "kevyempää" lukemista

Edellinen tutkinto kun hoitui vielä melkoisen pienellä työmäärällä, niin nyt täytyy kyllä ihan tosissaan panostaa yliopistohommiin. Toisaalta siihen olin tietysti asennoitunutkin, en minä tänne huvikseni tullut hengailemaan. Toivottavasti vaan pärjään. Kurssivalintoja tein eilen ja vielä odottelen vastausta parilta kurssiltä että pääsenkö niihin. Tällä hetkellä näyttää siltä että syksylle tulee enemmän kursseja kuin keväälle, joka on sinänsä ikävää koska olisi tietenkin kiva että ne olisi tasapainoissa. Mutta kursseista sitten lisää kun saan varmistukset niille.

Olen myös oppinut mielenkiintoisia lukuja yliopistostamme viime päivien aikana. Koko yliopistossa on 9000 opiskelijaa. Minun ohjelmassani opiskelijoita on jotain 40-60 välillä (tarkkaa lukua en saanut vielä selville).
70 % postgraduate opiskelijoista on ulkomaalaisia. Mielestäni suuri luku mutta se on kyllä tullut huomattua jo - olen ehkä tavannut kaksi brittiä koko aikanani täällä. 20 % postgrad-opiskelijoista on amerikkalaisia. Sekin on tullut huomattua. Minun aksentillahan on aina ollut taipumus kääntyä enemmän sinne jenkkien puolelle kun Britteihin ja nyt kun on tullut hengailtua amerikkalaisten kanssa, se aksentti on vaan vahvistunut entisestään. Skotti tuhahteli eilen, ja totesi että hänkin kuulee sen puheestani. Bye Bye haaveille ihanasta brittiaksentista.
Yhteensä opiskelijoita on 140 eri maasta. Sukupuolijakauma on suurinpiirtein 50:50. Eli kaikenkirjavaa joukkoa löytyy yliopistolta - hyvä niin, se mahdollistaa mielenkiintoiset keskustelut.Kaikenkaikkiian odotan tätä vuotta ihan innolla. Vuosi on loppuenlopuksi lyhyt aika ja siitä pitää ottaa kaikki irti. Yliopisto tarjoaa paljon mahdollisuuksia ja niihin pitäisi melkein kaikkiin tarttua jotta saa maksimaalisen hyödyn. Maanantaina se sitten alkaa!

Nyt ajattelin nauttia viikon ainoasta "vapaapäivästä" ja kirjoitella hakemuksia. Ja iltapäivällä pitäisi lähteä katsastelemaan lähialueen saleja. Ja viikonlopuksi saankin sitten vieraan. Ihanaa jos nämä kelit vielä pysyvät tämmöisinä!

Aurinkoista viikonloppua kaikille!

6 kommenttia:

 1. Wow... nää sun tekstit saa melkein haaveilemaan maisterista LSE:ssä..:P Kuulostaa todella mielenkiintoiselta! Mutta työtä on varmasti paljon, sen uskon. Itselläni on vaikeuksia selvitä tästä syksystä kandin kanssa.:P Tsemppiä ja ihanaa viikonloppua!:)

  VastaaPoista
 2. Haha, kyllä tää oikeesti vaikuttaa ihan todella hyvältä toistaiseksi! Tsemppiä kandin tekoon, kyllä se siitä lähtee!

  VastaaPoista
 3. Oon muutaman vuoden sua jäljessä opiskeluissa mutta oli pakko kommentoida, koska itseä kiinnostaisi mahdollisesti juuri sama reitti, vaihtarivuosi ja myöhemmin maisteri Lontoossa. Miten vaikee Aberdeenista oli päästä vaihtoon, oliko kova kilpailu Montrealin päässä ja silleen vai tarviko sun vaan ilmoittaa että lähdet Kanadaan ja se oli sillä selvä? :D postgradina työmäärä on varmasti ihan jäätävän paljon suurempi, varsinki ku oot LSE:ssä. Mutta vastineeksi saaki aika rautaisen annoksen ammattitaitoa ja huippuluokan tutkinnon. Onnee opintoihin! :) ps. Lontoo on ihana kaupunki.

  VastaaPoista
 4. Uula, kiva kun kommentoit! Hmm..vaihtohaku oli helppo ja ei helppo :) Eli kyllä täytyi ihan hakea ja meillä oli haastikset Aberdeenin päässä. Periaatteessa se pääsy vaihtoon ei ollut mikään itsestäänselvä juttu, piti löytyä ok arvosanat, ja sit riippu tietysti kuinka paljon haki ja kuinka paljon oli paikkoja (ja se riippu aina vuodesta). Tosin muistaakseni, kaikki pääsi meidän vuonna vaihtoon. Olin itseasiassa Ontarion provinssissa vaihdossa ja tietääkseni he oli ilmoittanut meidän yliopistolle monta paikkaa on, ja meidän yliopisto teki sitten valinnat. Olipa vaikeasti selitetty, toivottavasti sai jotain selvää!
  Onnea sullekin opintoihin, Edinburgh on kaunis kaupunki!

  VastaaPoista
 5. Okei, kiitti infosta! vähän on hakusessa tosiaan asioiden kanssa, mutta kyllä tämä onneksi tosiaan tästä jo alkaa helpottaa. :)

  VastaaPoista
 6. Uula, joo kyllä se siitä lähtee! Toivottavasti pääset vaihtoon!

  VastaaPoista

Kiva kun kommentoit!