maanantai 12. joulukuuta 2011

Christmas in London

Jos saarivaltion pääkaupungissa jotain osataan tehdä, niin se on kyllä joulukoristeiden/valojen laittojen jalo taito.
Osahan menee kyllä hieman överiksi, ja esimerkiksi Regent St. valoja inhoan koska niissä on jotain piirettykuvia mukana ja jotain muuta outoa. En muutenkaan pidä värikkäistä jouluvaloista.

Oxford St. valot on mielestäni sitäkin kauniimmat ja siellä tuleekin oikein ihana joulufiilis. Paitsi jos on kiire ja ihmisiä liikaa (siitä lisää toisessa postauksessa). Mutta pääasiallisesti siellä on kaunista.
Oxford St. todella käppäilin perjantaina metsästämässä joululahjoja ja vietin ihanaa kahvitaukoa kaverin kanssa kun väsyin kauppojen kiertelyyn.
Lauantaina aloitettiin aamupalalla Borough Marketissa jossa oli ihanan jouluinen tunnelma. Ihmiset kantelivat kuusia olalla ja tilailivat kinkkuja. Rakastan kyllä sen paikan tunnelmaa, ja muuten perjantai-iltana vietettiin siellä myös ulkoilu-iltaa (lue: istuttiin pubeissa), joten käy sekä päivä-että iltamenoon!Siitä jatkettiin Harrodsille ja ihmettelemään jouluvaloja ja koristeita vielä entisestään. Meidän piti käydä myös Hyde Parkin Winter Wonderlandissa mutta sinne oli aivan järkyttävät jonot. Täytyy sanoa että hetken harmitti ihan vietävästi, mutta sitten todettiin että se näytti ainakin ulospäin enemmän isolta karnevaalilta kuin perinteisiltä joulumarkkinoilta. Tällä ajatustavalla selvisin harmituksestani.Sunnuntaina lähdettiin kokeilemaan luistelua Tower of Londonin luisteluradalle. Se oli...mielenkiintoinen kokemus. Keli sunnuntaina oli kauniin harmaa,luisteluradan ulkopuolella näkyi kaunis kirkkaanvihreä nurmikko ja kajareista kuului jotain ihan muuta musiikkia kuin jouluista sellaista. Mutta ihan mukavaa oli silti! Mutta vähän pisti ärsyttämään kun näin Somerset Housen luisteluringin ja se oli vaan niin paljon jouluisampi!Jouluinen Lontoo on kyllä aivan ihana! Vaikkei sana "jouluinen" ihan tuon viimeisen kuvan tunnelmaan sovi..

4 kommenttia:

 1. hyde parkin winter wonderland tosiaan on joulunen tivoli/huvipuisto, siellä on muutamat vuoristoradat ja muut laitteet ja sitten ruokakojuja mutta se on aika kaukana joulumarkkinoista. että ehkä hyvä ettette turhaan jonottanu :-)

  VastaaPoista
 2. Irina, okei kiva kuulla, ei harmita sit niin paljon :)

  VastaaPoista
 3. Somerset House on kyl tosi kiva paikka luistella, mut todella täynnä aina... Aika hissuksiin siellä pitää päästellä ettei telo ketään :) Itse olen Towerin ja Natural History museumin kentillä halunnut käydä jo pitkän aikaa, mut jostain syystä ei ole tullut vielä tutustuttua niihin paikkoihin. Kivalta näyttää kyllä toi Towerin paikka kuvissa :)

  VastaaPoista
 4. Suklaasydän, mä luulen et toi keli vaikutti hieman, oikeastihan olisin halunnut sellasen ihanan kuulaan ja aurinkoisen pakkassään(josta voi siis vaan unelmoida). Ja me mentiin aamusta mikä oli ihan loistavaa koska ei ollut turhan paljon ihmisiä!

  VastaaPoista

Kiva kun kommentoit!