torstai 22. joulukuuta 2011

Londoner

Löysin tälläisen hauskan jutun linkitettynä Facebookiin. Osa kohdista oli aika täsmällisiä ainakin omalla kohdallani. Nimittäin The 10 signs that you've become a Londoner.

Älkää nyt pelästykö, en missään tapauksessa kuvittele olevani "lontoolainen" olenhan vasta kunnolla kaupungissa asunut sen reilu 2 kk. Mutta väitän että sitä sopeutuu aina hyvin nopeasti uuden kaupungin kuvioihin ja omaksuu tapoja jotka voi olla hyvinkin stereotyyppisesti juuri niitä "lontoolaisen tapoja".

 Juttuun perustuen nyt siis, tässä 10 merkkiä josta tunnistat lontoolaisen:

1. You no longer look up

Tällä ilmauksella viitattiin nähtävyyksien katseluun..
 
Hyvin totta. En muutenkaan kiinnitä paljon huomiota ympäristööni, bussiin mennessäni etsin vain paikan ja suljen kaiken muun. Nykyinen hyvä ystäväni luuli alkuaikoina että olen kamala snobi koska en sanonut hänelle mitään kun istuin samaan bussiin hänen kanssaan. Ei, en ole snobi ja välinpitämätön, mutta en vain kiinnitä huomiota mihinkään muuhun kuin Kindleeni bussissa ollessani. Kaduilla kävellessäni katson suoraan eteenpäin ja yritän vaan päästä nopeasti paikasta A paikkaan B.2. Waiting more than three minutes for a tube is absolutely preposterous

Aikaisemmin nauratti kun ihmisten piti väkisin juosta siihen metroon vaikka sieltä oli toinen tulossa tuota pikaa. Nykyään ärsyttää ihan suunnattomasti jos en ehdi juosta laiturilla olevaan metroon ja täytyy odottaa seuraavaa. Ja jestas jos täytyy odottaa enemmän kuin minuutti..

3. Everyone walks too damn slow

NIIN TOTTA. Mikään ei ole ärsyttävämpää kuin hitaasti kävelevät ihmiset ja ahdas katu. Varsinkin jos on ihan oikeasti kiire, ja eteen sattuu hitaasti käveleviä ihmisiä niin kärsivällisyys on koetuksella. Pitäisi taas hakea sitä zen-asennetta kehiin..

4. The Underground is a battleground

 Metrokäyttäytymisessä on niin monta asiaa jotka mua ärsyttää ja jotka nimenomaan tekee siitä taistelukentän. Ihmiset jotka eivät seiso liukuportaiden oikealla puolella, hitaasti kävelevät ihmiset (taas!!), ihmiset jotka jää juuri metroporttien eteen kaivamaan sitä korttia, ihmiset jotka tukkii kaikki sisään-ja ulostuloaukot koska päättävät jäädä juuri siihen odottamaan sitä metroa, ihmiset jotka seisovat suoraan niiden metrokylttien edessä, jolloin kukaan muu ei näe heidän takaa niitä pysäkkien nimiä...5. You think anywhere outside Zone 2 is too far to travel

Joskus jo pelkästään Zone 1 matkustaminen tuntuu ylivoimaiselta. Mutta jos on jotain kivaa, niin tottakai matkustan sinne vaikka se olisi missä Zonella..

6. It surprises you to meet people who have English as a first language

 Tätä en tunnista kyllä itsessäni muuten kuin että alkuun olin hämmästynyt kuinka vähän brittejä meillä on omassa ohjelmassani.

7. Purple hair and ballet tutus are acceptable attire

Olen nähnyt vaikka minkänäköisiä ihmisiä, mutta vaikka kuinka siihen näkyyn tottuisi, silti tuijotan aina :)

9. Fresh air smells funny

Tähän en ole ikinä kiinnittänyt huomiota..Onko Lontoossa oikeesti niin huono ilma? Varmasti kyllä, en vaan kiinnitä huomiota..

10. You find the sound of sirens comforting     

En kyllä kiinnitä niihin mitään huomiota. Ne tulee ja ne menee ja yleensä se on ärsyttävää jos ne osuu kohdalle juuri kun yrität puhua puhelimessa.


Ylipäätänsä huomaan että mulla on muka kiire koko ajan. Yliopistolle mennessäni onkin yleensä kiire koska ekan parin viikon jälkeen, olin koko ajan luennoilta myöhässä. Ihan koko ajan. Sen takia on kiire. Muuten ei yleensä ole kiire, mutta kävelen kyllä sillä vauhdilla että olisi.

Tunnistaako kukaan muu Lontoon suomalainen itsessään näitä merkkejä?


Kuvat: weheartit.com

5 kommenttia:

 1. Kaikki paitsi 9 ja 10 pätee minuun :) Ja 8 taisi sulta jäädä pois kokonaan. Ja 7 joo, mut noita erikoisesti pukeutuvia ihmisiä ei nyt ihan oikeasti ole niin paljoa. Tai sit oon tottunut etten enää pidä paljoa mitään erikoisena? Heh, vaikea sanoa.

  Kiireinen kävely ja ainainen kiire, ulkopuolisen maailman ulossulkeminen, ja tyhjä tuijotus on nykyään niin peruskauraa. Mut sitä on pakko tehdä, tai joku voi tulla häiritsemään, eikä sitä jaksa kun on kiire(!) ;)

  VastaaPoista
 2. ne siireenit pitäisi kieltää tyysti, haluisin tehdä longitudinal studyn siitä miten se pirun sireeni heikentään ihmisten kuuloa pitkällä tähtäimellä. Totta, zone 2 ulkopuolella kaikki on liian kaukana terv. zone 3:lta :P

  VastaaPoista
 3. Suklaasydän, oho niinpä jäikin..Mua välillä ärsyttää itseänkin kun on muka niin KIIRE, mutta oikeesti on aina kiire :D Ja toi on totta siitä että sulkee ulkopuolisen maailman pois, mä teen sen myös ihan siitä syystä että en halua et kukaan rupee avautumaan mulle kesken bussimatkan esimerkiksi :D

  Evelyn, mun alue on suht rauhallista joten sireenejä ei liikaa kuulu, mut kaveri joka asuu viereisessä boroughssa kuulee niitä sitäkin enemmän :)

  VastaaPoista
 4. Kaikki metroon liittyvät on niin totta. Ja 10 ehdottomasti, varsinkin kun asuu täällä Stockwellissa :) En sais varmaan illalla kunnolla unta jos ei kuulu hälytysajoneuvoja :D (Huomaa etten oo pitkään aikaan lukenu blogeja kun kommentoin tekstiin joka on kirjotettu melkein kuukaus sitten hahah...)

  VastaaPoista
 5. Britannika, kun palasin lomalta taas tanne niin heti ensimmaisena rupesin taas paivittelemaan tota metrokulttuuria :D

  VastaaPoista

Kiva kun kommentoit!