torstai 1. joulukuuta 2011

Yay, it's December!

Minä olen jouluihminen. Piste. Olen se ihminen joka hehkuttaa joka saakutin joululaulua,rättiä ja koristetta rasittavuuteen saakka. Olen se ihminen joka aina haluaa kaikille joulumarkkinoille jotta saa imeä sitä "joulutunnelmaa" itseensä. Ja koska se on niin ihanaa. Olen se joka 5-vuotiaan kypsyydellä iskee pahviset porokorvat päähän ja lähtee luistelemaan muiden samanikäisten kanssa. Ja toivotan iloinen hymy naamalla kaikille "hyvää joulua" jo joulukuun puolestavälin lähtien. Tiedän, se voi olla hieman ärsyttävää.

Btw, Michael Bublen uusi joululevy on ihana. Kiitti Äiti, kun koukutit mut siihen.En kuitenkaan ala hehkuttaa joulua lokakuussa (sentään). Mutta nyt on joulukuun ensimmäinen mikä tarkoittaa sitä että joulua saa nyt virallisesti kuumottaa! Tuntuu että meikäläisestä on tullut (ehkä) virallisesti aikuinen koska en malta odottaa että pääsen Suomeen ja auttamaan äitiä jouluvalmisteluissa ja koristelemaan taloa. Ja pitämään pikkujouluja (tai osallistumaan niihin)! Ihanaa! Voisinhan tietenkin koristella tän mun asuntolahuoneen, mutta nyt ei ole yksinkertaisesti aikaa lähtee metsästämään koristeita mistään.

Tänä vuonna sain peräti kaksi joulukalenteria! Perinteisesti yhden isovanhemmilta ja sitten ihana yllätyksenä tollaisen postikorttiversion super kivoilta kavereiltani!
Tälle vuodelle olen jo hankkinut joululahjat, tai ainakin tiedän mitä haluan antaa. Olen siinä mielessä vähän lahjaterroristi koska haluan antaa juuri ne oikeat lahjat läheisimmilleni ja sen takia ottaa päähän jos ei keksi mitään kivaa. Tänä vuonna mielestäni minulla on hyvät ideat lahjojen takana joten olen tyytyväinen. Oma perheeni on myös aina onnistunut hankkimaan minulle sen verran kivoja lahjoja että aina se on yllätys mitä paketista paljastuu. Ja eipä ne lahjat enää aikuisiällä niin tärkeitä ole, ehdottomasti ihaninta on päästä viettämään joulua yhdessä koko perheen kera.


Joulutunnelma Lontoossa on ollut jo viimeiset pari kuukautta hurjimmillaan mutta nyt siihen fiilikseen alkaa itsekin päästä. Jokapuolelta löytyy ihania jouluvaloja ja koristeita ja ilmassa on oikein kunnon joulutunnelmaa. En malta odottaa että pääsen ensi viikonloppuna käymään vielä ennen lähtöäni Hyde Parkin Winter Wonderlandissa! Täällä osataan myös kyllä joulukoristeiden ja erityisesti pakkausmateriaalien sekä korttien teon jalo taito. Ne ovat niin kauniita eikä myös ihan hinnalla pilattuja! Tosin yhtä asiaa mitä inhoan joulussa on noi jouluruuhkat, mun pääkoppa ei kestä niitä kauhean hyvin. Eilenkin Westfieldissä kierrellessäni melkein meni hermo. Ja lakon takia KAIKKI muutkin oli päättänyt lähteä ostoksille.


Rakastan joulussa:
piparkakkutaikinaa enemmän kuin pipareita, glögiä, kuusen tuoksua, joululauluja, rauhaisaa tunnelmaa, joulupukkia, joulun leipomuksia, joulukoristeita, joulumieltä, kanelin tuoksua ja joulupäivän tunnelmaa jolloin voi käpertyä viltin alle uuden kirjan kanssa.


Tänä vuonna sain mielenkiintoisen event-kutsun Facebookissa, liittyen joulun odotukseen. Nimittäin yksittäisen ihmisen tekemä aloite/idea joka on kerännyt jo yli 5000 osallistujaa - Erilainen joulukalenteri. Ideana on laittaa sivuun 1 euro joka päivältä, joulukalenterin tapaan, ja lahjoittaa lopussa 24 euroa johonkin itse valitsemaansa hyväntekeväisyyskohteeseen. Minusta vallan mainio idea, ja todella helposti toteuttavissa. Luulenkin että laitan omat keräysrahani johonkin kotimaiseen kohteeseen. Haastan kaikki kynnelle kykenevät mukaan (suomenkielessä on kyllä niin outoja sanontoja)!


Odottaako kukaan muu joulua yhtä paljon kuin minä? Vai onko koko juhla yhdentekevä?

4 kommenttia:

 1. Oot ihania joulukalentereita saanut, itse juuri päivittelin omassa blogissa kun täältä ei oikein tahdo löytyä kuvakalentereita. :/ Olen muuten itse ihan samanlainen! Hihkun onnesta jos vaikka kaupassa soitetaan joululauluja ja hypistelen aina kaikki joulukoristehyllyt läpi ja toivon että voisin ostaa ne kaikki :D

  VastaaPoista
 2. Nina, ihanaa tietää että joku muukin on yhtä innoissaan :) Rakastan varsinkin tavaratalojen jouluosastoja kun sinne on kaikki ihanuudet kerätty yhteen paikkaan. Tosin siinä tulee samalla ehkä hiukan hulluksi :D

  VastaaPoista
 3. Hyvä kun mainitsit tuosta Michael Bublen joululevystä. Aloin tänään kuunteleen ja tää on kyllä ihana. Tulee varmasti kuunneltua vielä paljon. :) Ja lisäksi on helpotus huomata, etten ookkaan ainut jouluintoilija, joka joskus alottaa vähän liiankin ajoissa joulufiilistelyn. :P

  VastaaPoista
 4. Joo, Michael Bublesta tykkaan muutenkin niin taa joululevy iski aika kovaa :) Hauskaa joulunodotusta sinne, hyva tietaa etta meita jouluintoilijoita loytyy!!

  VastaaPoista

Kiva kun kommentoit!