keskiviikko 4. maaliskuuta 2015

Only in Britain!

Minun insta kuvavirtaan tallentuu aika vaihtelevia kuvia - välillä kauniita maisemia ja välillä hassuja juttuja joihin olen törmännyt täällä Briteissä asuessa. Koska tässä maassa, niinkuin kaikkialla muuallakin, tulee välillä sellainen "mitä ihmettä?" fiilis (ja todellisuudessa se fiilis tulee vieläkin aika usein vaikka maa onkin jo aika tuttu). Tämän vuoksi tai kunniaksi ajattelinkin jakaa kuvia hetkistä jotka otsikoin nyt nimellä "Only in Britain". Kuvakooste siis koostuu hassuista sattumuksista tai jutuista joita on tapahtunut tässä matkan varrella. Pieni disclaimer tähän alkuun tosin: ymmärrän kyllä että kuvien tapahtumat eivät ole täysin ominaisia juuri tälle maalle mutta en keksinyt nyt parempaakaan otsikkoa tälle postaukselle!

Pubeissa ei meno ole turhan tiukkaa

Olen monta kertaa täällä blogissakin maininnut siitä kuinka mielestäni pubikulttuuri on yksi parhaista jutuista Briteissä ja mielipide ei ole luonnollisestikaan muuttunut. Pubeihin toivotetaan tervetulleeksi niin lapset kuin koirat (tosin lapset kai enemmän päiväsaikaan ja alkuillasta). Niissä on sellaista mukavaa rentoa kylähenkeä usein. Tähän cornwallilaiseen pubiin toivotettiin tervetulleeksi niin mutaiset saappaat kuin märät koiratkin.


Liikennemerkitkin voi olla lasten piirtämiä

Tähän nassikan piirtämään liikennemerkkiin (tai ainakin oletan että se on lapsen piirtämä) törmättiin eräässä todella pienessä kylässä joka oli ilmeisesti tunnettu ankkapopulaatiostaan. Hyvä että kyläläiset varoittelee ohiajajia tästä tärkeästä ankasta lapsineen! Me naurettiin pitkään tälle kyltille...


Välillä Brittien kuiva huumori toimii

Allaoleva kuva jaksaa aina, ihan jokaikinen kerta naurattaa. Kyseessä on siis junan vessanpytyn kansi joka kehoittaa asiakkaita olemaan huuhtelematta vessasta alas mitään sinne kuulumatonta. Aikaisemmin junissa oli myös kuulutus vessassa joka sanoi samaa mutta sittemmin se on poistunut. Täytyy kyllä myöntää että muutaman kerran on tehnyt mieli huuhtoa laskut pytystä alas.


Alkoholilait täällä on aika rentoja

Muistan kun käytiin ekaa kertaa täällä lätkämatsissa ja minä kiirehdien yritin ryystää siiderin rippeeni ennenkuin piti mennä katsomoon. Suomen tyyliin oletin että alkoholijuomia ei saa tuoda katsomon puolelle. Mies ihmetteli hieman vieressä ja käveli sitten tyynesti olutpullo kädessä hallin puolella. Jeps, täällä nämä anniskelusäännökset ovat hieman rennompaa luokkaa kuin Suomessa. 


Britille on täysin normaalia kävellä +10 asteessa varvastossuissa

Tämä kuva on itseasiassa otettu Helsinki-Vantaalla, olimme juuri kävelemässä bussista koneeseen hyytävässä +10 asteen tuulessa ja huomasin viereisen mimmin ja hänen kengät. Tai lähinnä niiden puutteen. En tiedä miten Britit pystyy kävelemään niin vähissä vaatteissa ulkona mutta tämä ei ollut valitettavasti ensimmäinen kerta kun näin Britin kävelevän kylmissä olosuhteissa varvastossuilla....Viimeksi viikko sitten näin yhden miehen kävelen kadulla vastaan sortseissa ja släbäreissä. Helmikuussa!


Puistokahviloista voi löytää koiranameja ja tikkareita vierekkäin.

Tämä oli mun mielestä tosi söpö juttu. Oltiin sunnuntaikävelyllä läheisessä puistossa ja mentiin sitten puiston omaan kahvilaan iltapäiväteelle. Sieltä sitten bongasin tämän kipon täynnä koiralle tarkoitettuja luita lasten tikkareiden vieressä. Briteissä koirat on todella tärkeitä ja ne otetaan usein huomioon tälläisissä pienissäkin jutuissa.



Joskus voit löytää keskeltä peltoja englantilaisen pubin joka tarjoaa espanjalaisia tapas-lautasia.

True story. Oltiin eräänä sunnuntaina retkellä maaseudulla ja päätettiin kotimatkalla pysähtyä jossain pubissa syömään. Bongattiinkin sitten matkan varrelta kivalta näyttävä pubi ja pysähdyttiin. Täytyy myöntää että hämmästyksemme oli aika suuri kun pubille sisäänpäästessämme huomasimme että heidän menunsa oli täynnä tapas-lautasia. Keskellä Englannin maaseutua oli pubi jossa tunsi olevansa kuin Espanjassa. Tai ehkä nyt ei ihan, mutta silti! Meitä huvitti.


*********************
Tämä blogipostaus on osa Instagram Travel Thursday- tempausta jonka järjestäjinä toimivat Veera BiancaKaukokaipuu  ja Destination Unknown. Minut löytää Instagram nimimerkillä @laura.fin.

42 kommenttia:

  1. Hmm, mulla tuli nimimerkillä @lurabella ihan eri tyyppi vastaan... :D Onko näppäilyvirhe vai enkö mä vaan osaa?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kääk, hyvä huomio Sanna, vanha nimimerkkihän tohon oli jäänyt, oikea on laura.fin ja korjasin sen nyt tekstiinkin :D Kiitos!

      Poista
  2. Brittiläiset pubit ovat kyllä ihan parhaita!! Nuo sandaalit saivat nauramaan, mies tuli juuri kylmästä hytisten kotiin Norjaan Englannin reissulta, lämpöasteita siellä oli kyllä enemmän, mutta kosteus ja tuuli pistivät palelemaan. Ja silti, siellä näkee melkein aina kesäasuja! Hauska hyväntuulen postaus! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Satu! Ihan totta kyllä että täällä on usein lämpöasteita enemmän kun Pohjoismaissa mutta sitten täällä taas tuuli ja viima (sekä kosteus) on armottomia. Täällä kyllä välillä näkee jengiä mitä ihmeellisimmissä vaatteissa keskellä talvea :)

      Poista
  3. Tuntuu että nuo alkoholilait eivät ole missään niin tiukkoja kuin koti-Suomessa. Ihan sama kokemus on mullakin lätkämatsista, tosin NHL:stä.

    Brittien kylmän sään pukeutuminen on niin klassikko. Iiro kerran maaliskuussa treffatessamme Lontoossa oli pakannut Intiasta lähtiessään takin ruumalaukkuun - ja laukku oli kadonnut matkalla! Hän sitten oli tullut Heathrowlta keskustahotelliin pelkässä pikeepaidassa metrolla hieman kylmästä täristen. Minä kyselin periltä, että oliko saanut paljon kysyviä katseita osakseen, mutta ei tietenkään, koska ihan normaali asuhan hänellä sinänsä oli, noin niinkuin britiksi...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Haha, ihan loistava :) mutta joo, en yhtään ihmettele ettei häntä katsottu oudosti, pikeepaitoja ilman takkia näkee täällä aika usein keskellä talvea :)

      Ja jeps, olisikin mielenkiintoista tietää onko jossain päin maailmaa vielä tiukemmat anniskelu ja alkoholilait kun Suomessa - sitä on ainakin vaikea uskoa!

      Poista
    2. Arabiemiraatit? :D Mutta en tosiaan tiedä oisko jossain ei muslimimaassa...

      Poista
    3. Haha, joo ihan totta kyllä :D Mut mietin just sellaisia maita jossa uskonto ei määrittelisi sitä juomista....

      Poista
  4. Britit on kyllä hauskoja! Parasta mun mielestä niissä on kuitenkin se kuinka kohteliaita ne on. Ne on kaikkein mukavimpia turisteja... viimeksi tänään pääsin opastamaan useita brittejä Helsingin saloihin ja ne kohtaamiset jättää aina hymyn huulille. Ja pakko muuten sanoa, että Alaskassakin näkee noita sortseihin ja släbäreihin pukeutuneita tyyppejä ihan keskellä talvea. Mutta ei se sielläkään ihan normaalia ole! :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Britit on kyllä yleensä ihanan kohteliata ja se on kyllä ehdottomasti yksi paras piirre mielestäni tässä maassa ja heidän kansalaisissa :) Haha, voi apua, hyvä tietää että släbäreissä talvisin kulkijat heebot eivät rajoitu vaan tämän maan sisälle! Mutta joo, sen ei pitäisi olla mun mielestä normaalia missään maassa jossa on kunnon talvi että voi kulkea vaan sortseissa!?!

      Poista
  5. Huippuja kuvia! Oispa muuten terapeuttista huuhtoa pytysta alas juttu jos toinenkin, aineettomiakin :) Mutta ainoastaan, jos se ei menis tukkoon ja tulis enemman harmia takaisin. Menee aiheesta ohi, mutta annan ravintoloillekin lisapisteita siita, jos niissa on ihan oikeasti toimivat ja kunnolliset vessat :D Junan vessa on taalla viela nakematta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Irina! No äläpä - mun on tehnyt mieli kerran jos toisenkin huuhtoa vessasta alas ties mitä :D Ja muuten tosta vessa-asiasta tuli mieleen että mä annan nykyään kanssa pisteitä siitä jos vessat on toimivia, Briteissä taitaa nimittäin olla harvinaisen huonosti toimivat putket koska yleiset vessat saattaa olla yleensä aika siivottomassa kunnossa....

      Poista
  6. Heh, mahtavat kuvat! Täälläkin tulee jatkuvasti porukkaa vastaan släpäreissä ilman sukkia jopa pakkasella! Tyyliin "äkkiä vaan tosta kulmakaupasta haen maitoa, niin en viitti kenkiä laittaa", vaikka samaan aikaan mulla on sekä normisukat, villasukat että vielä talvikengätkin jalassa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No joo, nään kyllä ton pointin että "haen äkkiä vaan kulmakaupasta jotain" mutta talvisin mulla on sitä varten UGG-tyyppiset bootsit jotka vedän jalkaan. Et en mä oikein nollakeleissä viittisi släbäreissä lähteä minnekään kodin ulkopuolelle :D Mistä näitä ihmisiä tulee joiden mielestä toi on normaalia (saatika mukavaa)?

      Poista
  7. Ihania brittijuttuja :) Mulle tuli mieleen, että onkohan se tapas-pubin omistaja joku kriisiä paennut espanjalainen, joka on päätynyt Englannin maaseudulle :P

    Tästä tuli mieleen, että viime viikolla oli YLEn uutisissa juttuja, kuinka suomalaiset liukastelee ja katkoo luitaan omilla pihoillaan, koska ihmiset lähtee Reinot jalassa hakemaan postia ja koiraa ulkoiluttamaan. Niitä ei tietenkään ole tehty ulkoilua varten, joten sitten on suomalaiset mukkelismakkelis ja päätyy sairaalaan. Ei ne nyt ihan släbäreille vertoja vedä, mutta silti..

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Totta muuten, mulla ei tullut edes mieleen että omistaja voisi olla espanjalainen, paikka oli niin keskellä ei mitään (en osaisi suunnistaa enää takas sinne) että aika hyvin jos sinne erämään keskelle joka espanjalainen on eksynyt :D

      Ja haha, voi ei, tosta Reino-jutusta sai kyllä hyvät aamunaurut, voin niin kuvitella ton mielessäni :D

      Poista
  8. Koiranomistajana lämmittää kyllä sydäntä tuo koirien huomiointi - kelpais tuolla kulkea sesset kainalossa! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Täällä kyllä otetaan mun mielestä ihanasti koirat huomioon monessa asiassa! Toivottavasti pääsen tulevaisuudessa testaa näitä juttuja myös oman koiran kanssa!

      Poista
  9. Ah, brittihuumori! Tuommoiset hauskuudet (piirustuksia ankoista, huumorilla kirjoitetut kyltit oikeista asioista) on aina yhtä piristäviä ja ihania :). Oon aina siellä suunnilla ollessani ihmetellyt myös tuota pukeutumista, tosin tuleehan noita vähissä pukeissa olevia muuallakin vastaan, mutta Briteistä muistan sen erityisesti. Miten ihmeessä kykenevät..

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mä veikkaan että Briteillä on jo lapsuudesta asti iskostunut mieleen tää pukeutumiskulttuuri...kun nassikat näkyy käyttävän talvella koulupukunsa kanssa sortseja. Joten ehkä ne on todella karastuneita?

      Brittihuumori kyllä toimii välillä ihan hyvin :D

      Poista
  10. Hauska postaus! Nää jutut sai hyvälle mielelle! Oli itsekin joskus kymmenen vuotta sitten Briteissä muutaman kuukauden. Pidän briteistä tosi paljon. Oi hitsi mikä kuume tulikin just nyt sinne! :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Maarit! Sit vaan lentoja tänne ostamaan ;) Briteissä matkustaminen on kivaa :)

      Poista
  11. Mää vähän rakastuin näihin juttuihin! Ihan rento ja letkeä meininki briteissä. Miksei Suomessaki joskus vois? Aina kaikki on niin vakavaa. Erityisen söde on tuo ankkapiirustusliikennemerkki <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Haha, tietyissä asioissa täällä on kyllä kivan rento meininki täytyy myöntää :) jotkut muut jutut menee sitten enemmän kulmat rutussa malliin :)

      Poista
  12. Tuo varvastossujuttu oli minusta paras. Aina välillä suunnilleen keskitalvella tuolla suunnalla olen ihmetellyt naisia, jotka kulkevat hameessa, mutta paljain säärin! Mutta miten se nyt menikään, maassa maan tavalla :-)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo, sukkahousut on kyllä ihan yliarvostettu juttu myös täällä - eihän niitä voi tarvita talviaikaan ;)

      Poista
  13. Hopes, dreams and goldfish. Holy Trinity 2.0

    VastaaPoista
  14. Vastaukset
    1. Niinpä ;) näille spekseillä ei ole ihmekään että välillä tulee sellaisia "mitä ihmettä?" Hetkiä :)

      Poista
  15. Varvastossuja ja muuta vähäistä pukeutumista ihmettelin aina itsekin, asuessani siinä yhtä kylmänkalseassa naapurimaassa Irlannissa. Ja sitten kun nollakeleillä tytöt lähti kotelomekoissa baariin ilman takkia kun narikka maksaa...huh :) Kiva postaus!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Arja! Ja muistan kun sillon ekan kerran muutin tänne opiskelijana ja ihmettelin juuri tota kun tytöt lähtee talvella baariin ilman takkia - sit kädet ja jalat on ihan sinisinä kun on niin kylmä. Ihan älytöntä!

      Poista
  16. Hih, hauska tuo junan vessassa oleva kieltotarra! Ja noi släbärit... Ei pysty tajuamaan.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo, ei pysty :D Mutta toi kieltotarra saa kyllä aina nauramaan :)

      Poista
  17. Mun on myös yhdyttävä tuohon pukeutumiseen Briteissä. Lontoossa keskellä talvea (vaikka asteita ehkä olisikin se +2) porukka painaa balleriinoissa ilman sukkia. Onko sielläkin sitten ajatuksena, että "tästä nopsaa metroon ja sieltä sitten töihn tms" niin ei tarvita lämpimämpää päälle?

    Itellä tuntuu, että se kosteus ja tuuli oikein menee luihin ja ytimiin ja palelen vielä Suomessakin pari päivää matkan jälkeen :P

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. En mä oikein tiedä mikä siinä on ajatuksena....Voisin kyllä kuvitella että toi olisi yksi syy, kun kuitenkin suurimman osan ajasta viettää joko töissä tai metrossa, mutta silti....?

      Täällä kylmä on muutenkin mun mielestä erilaista kun Suomessa kun se on just sellaista kosteaa kylmää mikä on mun mielestä paljon pahempi!

      Poista
  18. Ihana hyvän mielen postaus! :D Oltiin just kaverin kanssa Lontoossa ja ihmeteltiin tota kenkämeininkiä. Tosi monella oli balleriinat jalassa/varpaat paljaana ja me kuljettiin talvisaappaissa tottakai...Ja brittiläinen pubikulttuuri ah ihanaa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo, mä olen aina ihan ylipukeutunut paikallisiin verrattuna kun päällä on kunnon talvikengät-ja takki. Näillä on kyllä jotenkin ihan oma juttu mitä tulee talvipukeutumiseen :D Mutta brittiläinen pubikulttuuri saa paljon pisteitä!

      Poista
  19. Haha aivan mahtavia, erityisesti toi mitä wc:stä ei saa huuhdella alas :D

    VastaaPoista

Kiva kun kommentoit!