lauantai 27. helmikuuta 2010

ScotMUN 2010 --> Day 1 & 2

Heipparallaa!

Päivitellääs vähän kuulumisia koska nyt on vähän vapaa-aikaa.

Palataan siis perjantaihan..

Perjantai aamuna työstettiin vähän noita komitea paperi juttuja, ja puolenpäivän jälkeen lähdin kaupungille vähän pyörimään, kun muut jäi vielä tekemään töitä :) Oli kurja keli koko päivän ja satoi tihutti - ällöttävää. Edinburgh on kuitenkin kiva kaupunki, joten mä nautin..tai no itseasiassa siirryin vaan kaupasta kauppaan :)

Konferessin ensimmäinen ohjelma oli Opening Seremony joka alkoi viideltä. Konferenssi avattiin virallisesti ja mukana oli Keynote Speaker, jolla oli valitettavan heikko englanti. Saatiin myös hienot ScotMUN 2010- kansiot joista olin ihan fiilareissa :)
Seremonian jälkeen mentiin läheiseen cocktail loungeen tervetuliais drinkeillä ja yritin bongailla mun komitean jäseniä, ja tutustuinkin yhteen tosi mukavaan italialaiseen kaveriin. Tarkotus oli lähteä hostellille katsomaan Suomen peliä mutta kun kaverilta tuli 15 min sisään kolme viestiä, ja vika ilmoitti surullisen 6-0 tuloksen, päätettiin lähtee katsomaan rugbya paikalliseen pubiin. Ihan kamalaa, mutta onneksi se on vain jääkiekkoa kuten isi aina sanoo :)

 Lauantaina konferenssi alkoi jo yhdeksältä Edinburghin yliopiston Old Collegessa, joka on tosi kaunis rakennus. Jo heti alkuun voin todeta, että turhaan pelkäsin (stressasin) mitään, koska kaikki meni hyvin :) Tosin samalla sain aika hyvän käsityksen miten YK käytännössä toimii, koska mun komiteassa oli minä, plus yksi tyttö (joka ei avannut suutaan ekaan 3 h) ja seitsemän jätkää. Noh, toisaalta sain puhua aina kun halusin, kun jätkät halusi olla kohteliata. Komitean kulkuhan meni siten että eka väiteltiin ja keskusteltiin aiheesta ja myöhemmin alettiin draftaamaan sitten resolutionia (en nyt keksi mitä se on suomeksi, sorry). Käytiin lounaalla yhdessä komitean kanssa ja aika kansainvälistä porukkaa oli mukana: Venäjä, 2 x Turkki, Suomi, Tanska, Unkari, Saksa, Italia ja UK. Ja sit tietty edustettiin eri maita.
Oli tosi mukava päivä, vaikka aika raskas. Vika tunti meni ihan vitsinheitoksi, ja jätkien vitsaillessa Suomen lätkämaajoukkueesta (mun huumori ei kyllä riittänyt siihen enää..) Mut kaiken kaikkiaan oli ihan mukava päivä ja ihan hyvin pärjäsin mukana onneksi :)
Kohta pitää rupee laittautumaan komitea-illalista varten jonka jälkeen lähdetään klubille. Ja huomenna taas ysiksi konferenssiin.
Kuulemisiin!

1 kommentti:

  1. "Resoluutio" on suomeks päätöslauselma, mut näin tuttavien kesken ihan vaan reso :)
    Tiesin, että sulla menee hyvin siellä, mut tärkeetä kuitenkin valmistautua ennakkoon mahd. perusteellisesti. MUNeissa on just iltaohjelmat ja "lobbaus" eli ne unmoderated caucuses parasta, eli pidä hauskaa!

    VastaaPoista

Kiva kun kommentoit!