maanantai 9. toukokuuta 2011

10 k!

Sunnuntaina oli vuorossa Glasgowssa juostava Ignis Asset Management Women's 10 k.
Ilmoittauduin tähän "Naisten kymppiin" varmaan joskus tammikuussa ja silloin treenasinkin ahkerasti 5 kertaa viikossa. Sitten tuli pääsiäisloma ja mamman ruuat. Ajattelin jo että jätän koko kisan väliin, mutta sitten päätin että "lahjattomat harjoittelee". 10 km voi vaikka sit ryömiä. Ja hyvinhän se meni loppuenlopuksi.

Bussipysäkille kävellessä fiilis ei ollut oikeasti näin hyvä..


Sunnuntai aamu alkoi tietysti sillä että taivaalta satoi kissoja ja koiria. Melkein vedin peiton korviin ja jätin lähtemättä mutta kisapaikalle päästessä oli sade jo laantunut ja eikös se lakannut itse kisan ajaksi! Skotlannin säästä ei voi ikinä mennä varmuuteen.

Ystäväni Anna kuvaili hyvin juoksunaikaisia tunnelmia, vaikka hän vetikin hieman pidemmän juoksun kuin minä! Minun tavoitteena oli juosta koko 10 km ilman mitään kävelyjä väliin ja siinä onnistuinkin. Päätavoite siis täyttyi. Loppuaika oli 1 h 12 min, joka ei millään tavalla ole hyvä mutta itse olin tyytyväinen mikä on kai se tärkein juttu. Hauskinta oli, kun oma henk.koht. kannustajani oli tullut 4 km ja 9 km kohdalle kannustamaan mutta tietysti minun bongaaminen siitä juoksujoukosta oli hieman hankalaa - minä kun en ollut se ainut blondi pinkki toppi päällä..
Ensi kerralla sitten tavoitteena juosta 10 km alle tuntiin. Ja ensi kertaa varten treenaan enemmän. As if. Ja ehkä jossain vaiheessa voin juosta sen puolimaratoninkin. En ole ikinä ollut mitään juoksijatyyppiä joten tämä 10 km juoksu oli hyvä aloituskohta ja siitä on hyvä jatkaa eteenpäin.

Alkuverkkaa

Itse kisapaikalla oli ihan mahtava tunnelma..sateesta huolimatta! Alkuverkat vedettiin hyvän musiikin tahdissa läpi, ihmisiä oli kuin vilkkilässä kissoja ja kaikki hymyili. Olen tosi onnellinen että menin mukaan jo ihan sen itse tunnelmankin takia. Ja ei oltais Briteissä, jos ei myös juoksukisasta löytyisi ihmisiä fancy dress -puvuissa! Matkan varrella oli kokoontunut mieletön määrä ihmisiä, bändejä (!!) ja vaikka ketä. Reitin varrella oli todella säännöllisin väliajoin muusikoita soittamassa ja kannustamassa juoksijoita, yleisimmät taisi olla ehdottomasti säkkipillin soittajat. Ihan mieletöntä. Reitin varrella oli myös ihan tavallisiä ihmisiä jotka oli pistänyt pyödät talonsa eteen ja tarjosi vettä juoksijoille. Oli ihana fiilis juosta niin hyvässä tunnelmassa!

Starttipisteessä

Briteissä on hyvin yleistä kerätä rahaa hyväntekeväisyyteen juoksukilpailuihin osallistumalla. Suurimalla osalla paikalla olevista olikin jonkun tietyn organisaation paidat päällä ja osalla jopa ämpärit mukana joihin kerättiin rahaa matkan aikana. Itse päätin kerätä rahaa Breakthrough Breast Cancer organisaatiolle ja sain kokoon £ 100. Tosin tämä odottaa vielä niitä rahoja joita kannustajani lupasi tilittää minulle joka minuutista joka meni alle 1 h 15 min :) Ja taidan saada hieman ekstraakin hyvästä yrityksestä..

Maaliviiva häämöttää (tosin ei ole itse ottamani kuva)

Kaikenkaikkiaan olen superiloinen että menin juoksemaan kyseisen kisan, nyt on motivaatio korkealla jatkaa harjoitteluja (vaikka aika ei nyt ehkä salli aktiivista treenaamista) ja täytyykin miettiä että mihin seuraavaksi tähtää.

Onnellisena maalissa!
EDIT: Nyt vasta bongasin että Helsingissä järjestetään 3.syyskuuta Midnight Run joka on siis 10 km juoksu. Eli sinne vaan kaikki ilmoittautumaan, minä taidan ainakin lähteä sinne tavoittelemaan sitä alle tunnin juoksuaikaa!

8 kommenttia:

 1. Hieno saavutus! :) Mäkin haluan niin kuin Annalle jo kommentoin. Ehkä ens vuonna suuntaan sitten vaikka Naisten kympille. :)

  VastaaPoista
 2. Ionna: Kiitos, ehdottomasti kannattaa mennä mukaan, siitä tulee vaan niin loistofiilis! Ehkä me kaikki tavataan ensi vuonna siellä Naisten Kympin lähtöviivalla ;)

  VastaaPoista
 3. Hei, tosta Helsinki midnight runista puhuttiin varmaan jo viime kesänä. Sinne siis kaikki! :)

  VastaaPoista
 4. Annika: Jeps, sinne pitää ehdottomasti mennä porukalla! Kuulostaa kivalta! Ja vielä sopivaan aikaankin!

  VastaaPoista
 5. Onnea, hieno suoritus! Täällä ois ilmoittauduttu lauantaiksi puolikkalle, saa nähdä miten naisen käy.

  VastaaPoista
 6. Meinasin mennä jo viime vuonna sinne midnight runiin, mut sit tuli joku este enkä mennyt. Mutta sinne kaikki vetämään joku hyvä aika! Mullekin vois olla aika kova aika toi alle tunnin, joten tähtäämme siihen :D

  VastaaPoista
 7. Kiitos Tessa! Ja tsemppiä koitokseen, suomalaisella sisulla läpi ;)!
  Anna: Joo, täytyy ehdottomasti mennä porukalla sinne! 31.5 saakka ehtii ilmoittautua viel sil halvemmalla hinnalla ;)

  VastaaPoista

Kiva kun kommentoit!