keskiviikko 4. toukokuuta 2011

Double chocolate frappucino

Jazau, palautin tänään viimeisen undergraduate- tutkinnon esseeni! Höpinöin 5000 sanan verran siitä, kuka äänestää ääri-oikeistoa Länsi-Euroopassa ja tuon 5000 sanan jälkeen en ollut kyllä yhtään viisaampi tästäkään asiasta.

Tämä tarkoittaa että mitään tähdellisempää tekemistä minulla ei enää ole, tietysti on vielä tentit jäljellä, mutta niihin ajattelin alkaa lukea vasta kertausviikolla. Tai ehkä vähän ennen. Minulla on vaan kaksi tenttia (Human rights & Extreme Right) ja ne on heti ensimmäisen tenttiviikon kahtena ensimmäisenä päivänä, joten olen valmis kouluhommien suhteen tosi nopeasti tänä vuonna. Ihan hyvä sinänsä, sillä itse huoneen pakkaaminen ja siivoaminenkin jo kestää pari päivää. Ja tenttien jälkeen ei ole kuin neljä päivää lähtöön. Hups.

Kesän ensimmäinen Double chocolate frappucino!


Päätin lähteä nauttimaan vapaudentunteesta kaupungille tänään, mutta koko ajan takaraivossa kolkutti ajatus että vielä olisi jotain murehdittavaa jäljellä. Yritin metsästää eräälle henkilölle syntymäpäivälahjaa mutta päädyinkin hypistelemään rinkkoja eräkauppaan. Eilen sentään tuli maili että interrail-liput ovat jo matkalla luokseni, joten olisi ehkä hyvä olla joku rinkka minne tunkea ne reissukamat.

Graduation-ilmoittautuminen on tehty, kaapu ja huppu tilattu, pöytä varattu illalliselle ja vanhemmatkin ovat jo varanneet matkansa tänne. Nyt vaan puuttuu enää minun lentoliput heinäkuulle. Mutta sen ehtii. Kaiken pitäisi siis olla melko valmista. Paitsi tietysti sen seikan että valmistunko..Olen skeptinen koska viime vuonna kämppikseni valmistuminen oli vaarassa jonkun administration errorin takia. Eli toivottavasti kaikki menee hyvin.

Luentoja on vajaa kaksi viikkoa jäljellä, yksi kertausviikko ja tenttiiviikko. Kolme viikkoa ja tutkinto olisi siinä. Tuntuu ihan super oudolta. Tässä olisi kaikenlisäksi vaikka vielä mitä tapahtumassa  näiden kolmen viikon sisään.

Aberdeen on joskus kauniskin..


Kuten mahdollinen reissu Lontooseen ensi viikolla, vuoden viimeinen society ball (jota olen mukana järkkäämässä), Naisten 10 km juoksu Glasgowssa tänä sunnuntaina (iik,apua,kääk) ja kaikkea muuta pientä.

Huomenna täällä järkätäänkin sitten Skotlannin Parlamenttivaalit, joka merkitsee minulle työntekoä aikavälillä klo. 06.15-22.30. Pitkä päivä siis tiedossa. Nyt alankin selaamaan tuota vaalimateriaalia läpi, näiden systeemi kun on hieman erinlainen verrattuna meidän vaaleihin. Hyvä kokemus se tulee kuitenkin varmasti olemaan!

Arjen iloja..
Ja kesänkin osalta on nyt kaikki suunnitelmat kasassa. En malta odottaa kesää Suomessa - viime kesä oli aivan mahtava joten toivottavasti kesästä 2011 tulee ainakin yhtä hieno!

Tälläinen juttu pyörii Facebookissa. Hirnuin hervottomasti 5 min ajan kun luin tätä :)

P.S. Miten noiden otsikoiden keksiminen voikin olla välillä niin vaikeaa? Huah.

10 kommenttia:

 1. Oih. Hauska huomata, että Starbucks todellakin on muuttanut logoaan. :D
  Ja ihanaa, että te ootte noin "lähellä" valmistumista. Mäkin pelkään jotain administration erroria. Se vielä puuttuis tästä! Ja muuten, mä olen miettinyt, aiotko sä tänäkin vuonna järkätä grillijuhlat? ;)

  VastaaPoista
 2. Joo, mun mielestä toi uusi logo on ihan outo, mut ehkä pystyn elää tän asian kanssa :) Ja todellakin olen järkkäämäs grillijuhlia, oli niin hauskaa jo viime vuonna!! Olin aatellut heinäkuun puoliväliä, se vois olla aika hyvä paikka niille. Täytyy ehkä jo kohta miettiä kutsua et kaikki kiireiset ihmiset voi järkätä tilaa kalenterista :)

  VastaaPoista
 3. Olen tosta frapuccinosta NIIIN kateellinen... Maistuis kyllä mullekin!

  Linkki oli kyllä tosi hyvä, kitos :)

  VastaaPoista
 4. Haha, kieltämättä nuo frappucinot on NIIN hyviä :)

  VastaaPoista
 5. Heii, eksyin blogiisi pänttäämisen oheistoimintana ja olipa kerrankin kiva lukea blogia, jonka kirjoittaja ensinnäkin opiskelee samaa alaa, eikä ole 18-vuotias ;).

  Ensinnäkin onnittelut tulevasta valmistumisesta!
  Itse teen tutkintoa Suomessa, mutta ajatus kaksoismaisterista (vuoden maisterin tekemisestä jossain muualla) kiinnostaisi. Olen täysin rakastunut Lontooseen ja haluaisin sinne tekemään maisteria, mutta Lontoon hinnat asumisessa ja tutkinnoissa ovat aika mahdottomia itselleni.

  Haluaisinkin kysyä, että oletko pitänyt Aberdeenin yliopistoa laadukkaana opetuksessa ja millainen paikka Skotlanti on ollut asua? Ilmeisesti olet itse ainakin tainnut viihtyä :) Skotlanti ei ole ollut ensimmäisenä listallani, mutta lukukausimaksuttomuus voisi houkutella kovastikin, vaikka rauhan- ja konfliktintutkimus Uppsalassa onkin ollut myös mielessä, mutta Ruotsi tuntuu niin tylsältä kun se on ihan tossa vieressä. ;) Ja tammikuussa alkavia opinto-ohjelmiakin kun Aberdeenissa ainakin on, mikä olisi ihan loistava ajoitus itselleni.

  VastaaPoista
 6. Hei Laura,

  Kiitoksia kommentista ja onnitteluista - valmistumista odotan kyllä kuin kuuta nousevaa :) Missäpäin Suomea opiskelet itse opiskelet?

  Teen tällä hetkellä tutkintoa josta valmistun nimikkeellä Master of Arts, mutta nimestä huolimatta tutkinto on undergraduate, eli alempi korkeakoulututkinto. Undergraduate-tutkinnosta EU-maiden opiskelijoiden ei tarvitse maksaa lukukausimaksuja täällä Skotlannista. Jos haluat tehdä vuoden maisterin (postgraduate), se ikävä kyllä maksaa myös täällä Skoteissa :( Tietenkin lukukausimaksuissa on eroja, riippuen yliopistosta. Ja rahoitusmahiksia kannattaa selvittaa jos kiinnostaa postgraduate-tutkinnon teko taalla.

  Olen itse viihtynyt Skotlannissa todella hyvin, tottakai jokapaikassa on niitä huonoja puolia, mutta missä ei olisi :) Ainut mitä voisin tähän yliopiston tasoon sanoa, ja mitä olen huomannut näiden neljän vuoden aikana on, että esim. Aberdeen on hyvä keskitason yliopisto jossa juuri undergraduate-tutkinnon suorittaminen on vallan mainoita. Yleensä kuitenkin jos ihmiset jatkavat postgraduate-opintoihin, on tapana valita hieman nimekkäämpää ja korkeatasoisempaa yliopistoa (missaan tapauksessa vaheksymatta kumminkaan niita, jotka paattaa maisterin tehda esim. juuri Aberdeenissa). Eli vaikka olen pitänyt Aberdeeniä hyvänä yliopistona näihin opintoihin, itse en kuitenkaan välttämättä tekisi maisteriani täällä vaan valitsisin jonkun vähän "paremman yliopiston", kuten esim. Skotlannista St. Andrews. Tämä pohjautuu ihan siihen mitä olen kuullut puhuttavan muiden kanssaopiskeleijoiden kanssa, kavereiden kans jutellessa asiasta ja miten esim. Brittien työmarkkinoilla katsotaan enemmän jatkotutkinnon paikkaa (jos on suorittanut), kuin undergraduate-tutkintoa.

  Olin itsekin muuten hakemassa tuohon samaiseen ohjelmaan Uppsalassa mutta sitten hakuaika umpeutui ennen kuin sain lähetettyä hakemuksen :)

  Toivottavasti sait jotain selvää sekavasti selityksestäni ja kysy ihmeessä lisää jos tulee jotain muuta mieleen :) Ja onnea tietysti panttaykseen, kohta se alkaa taallakin!

  VastaaPoista
 7. Hei, kiitos vastauksesta :)

  Juuri tämän kaltaisia inside-vinkkejä kaipailinkin! Valitettavasti joo itsekin tajusin, että postgraduate-tutkinnoistahan pitääkin jo maksaa, mutta jos vuodessa on mahdollista suorittaa maisterin tutkinto, niin ei ne vielä kovin pahoihin hintoihin ehdi nousta (120ects:n suorittaminen vuodessa tosin tuntuu aivan käsittämättömältä musta..)

  Ehdin jo vähän katsellakin St.Andrewsin sivuja ja siellä olisi kyllä aika mielenkiintoisia ohjelmia just rauhan- ja konfliktintukimusen ja terrorismin aloilta. Pitää mietiskellä, tän vuoden hauista kun taidan olla jo auttamattomasti liian myöhässä.

  Itse opiskelen Turussa ja olen kyllä viihtynyt erittäin hyvin, siksi haluaisinkin tehdä vuoden maisterin suomalaisen maisterin lisäksi jossain ulkomailla, enkä ainoastaan ulkomaista maisteria. Tällä hetkellä olen vaihdossa Sveitsissä ja olisi kiva saada vielä jotain muutakin ulkomaan kokemusta, onhan toinen vaihtokin tietysti vielä yksi mahdollisuus ;)

  VastaaPoista
 8. On varmaan ihanaa olla vaihdossa Sveitsissä :) Vuoden maisteri on kieltämättä aika kätevä (olen itse luultavasti menossa tekemään sen Lontooseen). Mitä olen kuullut tutuilta postgraduate opiskeluista on se että niitä hommia tehdään hiki hatussa. Eli ehkä se on salaisuus vuoden opiskeluissa ja 120 ects:n suorituksessa :)

  VastaaPoista
 9. Sveitsissä on kyllä varsin mukavaa, kaikki tosin on ihan järkyttävän kallista, tämän maan hintataso on tosi korkea jopa suomalaisellekin! ;)

  Oi Lontoo olisi niin ihana. Valitettavasti vain luulen, ettei mulla ole varaa moiseen, vaikka Lontooseen kovasti haluaisinkin. En tiedä mikä siinä opintolainan suruttomassa ottamisessa kauhistuttaa niin kovasti. Toivottavasti pääset tekemään postgraduatea toivomaasi yliopistoon! Kivaa kesää :)

  VastaaPoista
 10. Kivaa kesaa myos sinne, siella kun on toivon mukaan jo lampimpaa :)

  VastaaPoista

Kiva kun kommentoit!