perjantai 20. toukokuuta 2011

Kesälukemista?

Ihmisillä alkaa varmaan kesäloma lähestymään, tai kesäloma ainakin opiskeluista, ja koska lomaan kuuluu olennaisena osana lukeminen, ajattelin jakaa parit lukuvinkit. Tässä on tullut luettua jonkun verran kirjoja viime aikoina ja tässä olisi nyt niistä pari:

Magsie Hamilton-Little: Dancing with Darkness - Life, Death & Hope in Afghanistan


Kirja kertoo nuoren brittiläisen opiskelijannaisen matkasta Aghanistaniin, jonne hän päätti lähteä vuoden 2007 Lontoon terrosti-iskujen jälkeen. Hän halusi oppia ymmärtämään idän ja lännen välistä konfliktia ja mistä tämä nykymaailman meno johtuu. Kirja on tarina hänen matkastaan.

Voin lämpimästi suositella kirjaa, se on hyvin ja eläväisellä tavalla kirjoitettu, kirjaan uppoutumalla voit melkein kuvitella käveleväsi Kabulin kaduilla. Alku lähti ehkä hieman hitaasti käyntiin, mutta kirja ehdottomasti parani loppua kohden. Se ei  yritä olla poliittinen tai uskonnollinen kertomus, vaan kertoo tavallisista ihmisistä ja heidän elämästään. Ja siinä koko kirjan viehätys piileekin.


Miika Nousiainen: Vadelmavenepakolainen


Kirja kertoo suomalaisesta Mikko Virtasesta joka tuntee syntyneensä väärään kansalaisuuteen. Hän on pikkupojasta lähtien haaveillut Ruotsin kansalaisuudesta ja kirja kertookin hänen yrityksistään saada kansalaisuus Suomen rakkaaseen naapurimaahan.

Olen ehkä ainut joka tätä ei ollut vielä lukenut, mutta jos sieltä ruudun takaa löytyy toisia myöhäisherännäisiä, voin ehdottomasti suositella tätä. Nauroin vedet silmissä. Meno oli niin...ruotsalaista :) Kirja oli helppolukuista ja sen takia sopii mielestäni ehdottomasti kuumiin kesäpäiviin!

Tim Butcher: Blood River


Daily Telegraphin kirjeenvaihtaja Tim Butcher lähtee seuraamaan Morgan Stanleyn jalanjälkiä Kongo-jokea pitkin. Tuhansien kilometrien matkaa hän taittaa polkupyörällä, moottoripyörällä, lentokoneella ja veneellä.

Todella hienosti kirjoitettu matkakertomus sisällisodan raateleman Kongon läpi. Jos tykkää matkakertomuksista, tämä kirja kannattaa ehdottomasti pitää mielessä! Tuskinpa mitään muuta kuin hyvää kirjoitustyyliä voikaan odottaa toimittajalta! Häneltä on hiljaittain ilmestynyt uusi kirja, jossa kirjoittaja matkustaa Sierra Leonen ja Liberia läpi (Chasing the Devil) - se on myös kesäluku-listalla!

Ah, en malta odottaa että pääsen levittämään viltin nurmikolle aurinkoisena kesäpäivänä ja uppoutua hyvän kirjan pariin!6 kommenttia:

 1. Ihanan kuuloisia kirjavinkkejä! Mä en ole lukenut Vadelmavenepakolaista, mutta aion lukea heti kun ehdin, sillä se löytyy jo mun kirjahyllystäkin. :D (Tässä vois taas miettiäkin, miksi sitä hamstraa koko ajan lisää kirjoja, kun ei edellisiäkään ehdi lukemaan...)

  VastaaPoista
 2. Ihana kuulla että paikalla on joku muukin joka tuota kirjaa ei ole lukenut :) Mulla on vähän sama ongelma, Suomessa odottaa ainakin 5 kirjaa joita en ole vielä lukenut..mutta kesälomalla sit ;)

  VastaaPoista
 3. Mäkään en oo sitä lukenut, vaikka se meilläkin Tammisaaressa on kirjahyllyssä. Mun piti kerran se lukea, mut se sit jäi. En tiiä miks. Toi eka kirja kuulosti tosi kiinnostavalta. Onks sulla sitä? Saako lainata kesällä? Mulla on yks sun toinenki kirja kotona Tammisaaressa lainassa - saat sen kesällä heti ku tavataan (ollu mulla vaan vuoden... :/)

  VastaaPoista
 4. Anna, joo tottakai voit lainata, no problem! Ja enpä mä sitä kirjaa ole kaivannut, et ei hätää, se sai hyvän sijaiskodin sun luota :D

  VastaaPoista
 5. Oooh, kiitos kivoista vinkeistä! Vadelmavenepakolaisen olen lukenut ja tykkäsin, mutta kaksi muuta menee ehdottomasti (aika pitkälle ..) lukulistalle. Erityisesti tuo Dancing with Darkness kiehtoo.

  Toivottavasti pääset pian uppoutumaan hyvän kirjan pariin aurinkoisena kesäpäivänä. Sitä mäkin odotan!

  VastaaPoista
 6. Liisa, hyvä jos löytyi mielenkiintoisia kirjoja :) Mulla on tällä hetkellä kans aika pitkä lukulista, mutta toivottavasti se todella kesällä sit vähän lyhenee :)

  VastaaPoista

Kiva kun kommentoit!