torstai 20. lokakuuta 2011

Borough Market

Asun melkoisen lähellä ihanaa Borough Marketin aluetta. Toria joka on melkoisen iso, muttei mahdottoman. Melkoisen sopivan kokoinen. Siellä myydään kaikkea ihanaa ruokaa. Ja kukkia.
Borough Market sijaitsee ihan London Bridge metroaseman vieressä, joten sinne pääsee todella kätevästi ja (yleensä) suhteellisen nopeasti sieltä Lontoon keskustan "ytimestä".


Marketti alueena on mielestäni ihanaa. Sieltä löytyy ihania pubeja, pari söpöä kahvilaa, ravintoloita. Menoa riittää koko ajan ja rakastankin että se on niin ihanan eläväinen paikka. Ja mitä syvemmälle marketin syvyyksiin menee, sen parempi.


Sieltä löytyy ruokia ja aineita monista eri kulttuureista, ja kojuja on ainakin miljoona. Olen kuullut että torstai on paras päivä mennä koska silloin se ei ole niin täynnä turisteja. Ja mielestäni se ei ole ihan superpaha turistimekka. Tietysti niitä löytyy, mutta niin löytyy paljon paikallisiakin. Tosin sain eräältä lukijalta vinkin lähellä sijaitsevasta Farmer's Marketista joka on kuulemma tosi kiva ja ei-turisti paikka, mutta enpä ole ehtinyt vielä käymään..
Mysteerinä kuitenkin pysyy se koska koko Borough market on auki. Olen käynyt siellä eri aikoina eri päivinä ja varmimmat päivät taitaa olla to,pe ja la.


Perjantai alkuillasta siellä on hyvä fiilis koska työviikkonsa lopettavat kokoontuvat sinne drinkeille rentoutumaan ja vaihtamaan kuulumiset. Sieltä löytyy ihanan näköinen tapas-paikka jota en ole vielä ehtinyt testaamaan ja monia muita ihania ravintoloita ja kuppiloita. Sieltä saa hyviä smoothieita ja vastapuristettua appelsiini-mehua. Ja jos oikeasti kokkaisin joskus jotain kunnon ruokaa, kävisin ehdottomasti sieltä hakemasta sieniä mukaan, viime kerralla bongasin sieltä ihanat kantterellit ja suppilovahverot.

Rakastan marketteja ja toreja. Erityisesti ruokatoreja koska ne on vaan niin huokuttelevan näköisiä! Ja ajatella kuinka ihanaa olisi ostaa raaka-aineet suoraan torilta eikä jostain persoonattoman ruokakaupan hyllyiltä? Noh, ehkä ensi kerralla ostan jotain pientä marketilta mukaan ruokakaupan sijaan..Vaikkapa pari omenaa?


Seuraavaksi pitääkin päästä käymään Spitalfieldsin marketilla ja Notting Hillissä. Muita ehdotuksia?

2 kommenttia:

  1. Oih, Lontoossa on vaikka mitä ihanaa!

    VastaaPoista
  2. Pauliina, joo täytyy kyllä sanoa että koko ajan täältä löytää uusia ihania juttuja :) Mutta onneksi Glasgowstakin löytyy ihania paikkoja!!

    VastaaPoista

Kiva kun kommentoit!