maanantai 10. lokakuuta 2011

"What would the Americans do?"

Jos olisi loputtomasti rahaa ja aikaa kävisin katsomassa musikaaleja ja teatteri-esityksiä koko ajan. Nimenomaan niitä kevyempiä esityksiä. Olen huomannut että ooppera ja hirmuisen "syvälliset" teatteri-esitykset eivät ole mun juttuni, mutta musikaaleja, balettia ja komedia-esityksiä rakastan!

Musikaalit on kuitenkin ehkä mun suosikkeja. Suomessa olen nähnyt mm. Catsin ja Kaunottaren ja Hirviön. Kaunotar ja Hirviö oli ihan mahtava, niin ihanasti toteutettu! Kanadassa vaihdossa ollessani tuli tehtyä halpoja bussimatkoja Nykkiin ja siellä piti sitten tietenkin nähdä oikea Broadway-show. Tuli nähtyä Chicago, Mamma Mia & Shrek the Musical. Kaikki showt olivat aivan mahtavia vaikkakin hyvin erityyppisiä. Mamma Mia oli ehkä suosikkini, käytiin katsomassa se ihanien kavereiden kanssa ja shown lopuksi koko yleisö nousi seisomaan ja laulamaan mukana. Ihan mahtava tunnelma!

Lontoossa asustellessa pitää tietenkin nähdä muutama West End show, vaikka liput ovatkin opiskelijakukkarolle harmittavan kalliita - onneksi hyviä diilejä saattaa saada päivänäytöksiin tai muuten vaan. Haluaisin ehdottomasti nähdä Leijonakuningas-musikaalin mutta viime viikonlopun lipunmetsästyksen perusteella se on todella suosittu ja sen takia liputkin myös haluttuja (eli kalliita).

Noh, lauantaina kuitenkin päätettiin että halutaan nähdä joku show (epätoivoisen lipunmetsästyksen jälkeen vaatimustaso ei ollut turhan korkealla), joten päädyttiin teatteriin katsomaan Yes, Prime Minister. 
Kyseessä on tuotanto joka perustuu samannimiseen britti tv-sarjaan jota näytettiin joskus 80-luvulla (?) ja tämä on nyt päivitetty versio. Mukana on niin rugbyn maailmanmestaruuskisat, talouskriisi kuin Euroopan Unioni.
Ja voi hyvää päivää että naurettiinkin. Ihan loistava esitys, hauskoine vitsineen ja brittihuumorineen. Juuri loistavaa viihdettä lauantai-illaksi todella kauniissa teatterissa.Ainut huono puoli onkin se, että kyseisen esityksen jälkeen olen katsonut youtubesta Yes, Prime Minister tv-sarjaa (ihan kuin ei olisi muuta tekemistä). Ja kyllä sillekin saa nauraa vaikkakin ne "ajankohtaiset aiheet silloin" tuppaa jo nyt olemaan historian havinaa. Oli vaikea valita sitä hauskinta pätkää tänne näytille (joka olisi samalla lyhyt), mutta tässä olisi nyt yksi. Minusta ihan huvittava sarja - varsinkin politiikan opiskelijalle.Toivottavasti pääsisi taas lähitulevaisuudessa katsomaan jotain muuta uutta, kyllä tälläinen "perinteinen" live-viihde aina elokuvan voittaa ;)

P.S. Ja muuten, nyt olisi kaikki vinkit tarpeen! Nimittäin torstaina meidän asuntolassa järjestetään International Food Festival joka tarkoittaa että mun täytyy kokata jotain suomalaista(keittiössä jota vihaan). Joten nyt ehdotuksia peliin suomalaisista ruuista joita on helppo tehdä ja saa vaivatta ison määrän aikaiseksi!

5 kommenttia:

 1. Heippa! Kommentoin ihan vaan sanoakseni, että mukava lukea tätä sun blogia. Kerrot arkipäivänasioista ja Lontoossa asumisesta/opiskelusta tosi kivalla tyylillä. :) Olen ite ollut Briteissä vain kielikurssilla ja Irlannissa vaihtarina ja nyt saarikuumepäissäni suunnittelen uutta vaihtoa Britteihin. Vaikket olekaan vaihtarina ni kiva kuitenkin tosiaan lukea siellä opiskelevan suomalaisen fiiliksistä. Keep up the good work!

  -Esteri

  VastaaPoista
 2. OOh musikaalit on aivan munkin lemppareita! Kävin Lontoossa katsomassa Greasen, oli mahtava.:) Mut hei sain lipun 20 punnalla - kun suostuin ensimmäiselle riville.:D ELi siellä tulee samana päivänä klo 12 aina siinä kyseisessä teatterissa (tosin en tiedä onko sama käytäntö kaikissa) myyntiin halvat liput eturiville. Yllättävän hyvin siitä näki, vaikka olikin välillä ehkä vähän liian lähellä kun näyttelijät polvistuivat suoraan sun eteen...:D mutta suosittelen silti!:)

  VastaaPoista
 3. Esteri, voi kiitos paljon ensinnäkin ihanasta kommentistasi! Todella kiva kuulla että näitä juttuja on mukava lukea! Ja vaihto on aina hyvä idea ja kokemus, joten tsemppiä siihen jos päätät hakea tänne Britteihin!

  Miina, joo me käytiin hakee liput itseasiassa Leicester Sq tkts joka on samantyyppinen kun se Nykin Times Square lippukauppa eli siel myydään halvemmalla lippuja..saatiin sit loppuenlopuks ne 30 punnalla ja tosi hyviltä paikoilta! Nyt tuli vaan musikaalikuume :)

  VastaaPoista
 4. Time Out Londonin nettisivuilla on viikottain vaihtuvia tarjouksia, matineanäytöksiin saa myös huokeampia tikettejä ja tietty opiskelijakortilla saa mukavia tarjouksia. Kävin viikon reissullani joka ilta kulttuuririennoissa, tarjontaa on todella laidasta laitaan.

  VastaaPoista
 5. Anne, tarjontaa kylla todellakin riittaa - ihanaa! Joo, taytyykin seuraavaksi katsoa josko johonkin matinee-naytokseen saisi vahan halvemmalla lippuja. Kiitos vinkeista!

  VastaaPoista

Kiva kun kommentoit!