tiistai 18. lokakuuta 2011

It's here!!!

En olisi ikinä uskonut että minä kaikista ihmisistä olisi ostanut tätä vempainta. Lähinnä koska en ole koskaan tajunnut mitään teknisistä vempaimista ja hienoista uutuuksista joita jokainen ihminen tarvitsee (kuten iphone, ipad sun muut). Noh, olen altis vaikutuksille ja mainonnalle.

Lontoossa melkein jokaisella metronkulkijalla on joko Kindle tai Ipad. Ipad olisi kovasti himoittanut mutta hinta tuli vastaan. Joten kotiin tuli Kindle. Ja se vastaakin enemmän niitä tarkoituksia joihin tätä laitetta tarvitsin! Ja kun uuden Kindlen hinta ei ollut edes paha (89 puntaa).Eli kyseessä on siis lukulaite, tai siis en tiedä miksi sitä kutsua, mutta sillä voi lukea e-kirjoja. Olen aina ollut vannoutunut oikeiden kirjojen ostaja, rakastan sitä fiilistä kun voi mennä kirjakauppaan ja kotiin palaa uuden ihanan pokkarin kanssa. Kesäkuussa tuhahtelin poikaystävän Kindlelle reilireissullamme ja minä urhoollisesti kannoin pokkareita rinkassani. Kyllä ne oikeat kirjat on kivempiä. Joo, joo, nyt meikäläiselle kyllä nauraa naurismaan kakaratkin.

Noh, jo silloin kesäkuussa varastin häneltä Kindlen ja luin Jane Austenin Pride & Prejudicen. Oli aika kätevä lukukokemus.Nyt sitten viikonloppuna kun paljastui että siihen saa ladattua pdf-dokumenttejä, sinetöityi päätös ostaa tuo kyseinen laite. Meillähän on joka kurssille luettavana semmoinen 6 artikkelia ja koska inhoan lukea niitä koneelta (ja printtaaminen on kallista eikä hirveän ympäristöystävällistä) voin nyt lukea ne artikkelit näppärästi Kindleltä. Plus ei tarvitse murehtia esim. reissussa (junassa, bussissa, koneessa) että läppärin akku loppuu. Lainasin todella poikaystävän omaa Kindleä junamatkaksi takaisin Lontooseen ja luin pari artikkelia siltä sitten matkan aikana. Super kätevää!

Sen lisäksi etuja on tietysti miljoona muutakin jotka vain vahvisti ostospäätöstäni.
Ensinnäkin viime keväänä kun muutin Aberdeenistä, vain kirjat yksinään jo painoi varmaan 6 kg. Vaikka tulen jatkossakin varmasti ostamaan ihan "oikeita" kirjoja niin Kindle helpottaa ainakin tuota osan "kirjavaraston" mukana kantamista. E-kirjat ovat halvempia. Amazonilta suurimman osan e-kirjoista saa sen normaalin 7 punnan sijaan sellaisella 3-4 punnalla (joka on tosin myös yleensä käytettyjen kirjojen hinta). Kivempi tuollaista ohutta 170 g painoista lituskaa läppää on kantaa mukanaan kuin pokkaria. Ja tämä on todella kätevä ottaa mukaan matkustaessa!

Unohdin varmaan nyt mainita edes puolet ominaisuuksista mutta kaiken  kaikkiaan olen jo ihan hurmaantunut Kindleeni. Eilen sen Amazonilta tilasin ja tänään se minulle saapui! Ja salille menemisen sijaan olen leikkinyt sillä ;) Kätevä laite, latasin jo sinne niitä ilmaiskirjoja joista on mennyt tekijänoikeudet umpeen. Jossain hetkellisessä mielihäiriössä latasin myös Marxin & Engelin Kommunistisen manifeston, saa nähdä pysyykö se ikuisesti lukemattomana Kindlessäni, vaikka proffa suositteli että meidän kannattaisi lukea se. Onneksi sieltä löytyy muutamia kivempiakin kirjoja jo..

Kaiken kaikkiaan siis aivan ihana laite ja piristys päivään (ja ei, tämä ei ole millään tavalla maksettu mainos vaikka kovasti sitä kehunkin).


Muilla asuntolan asukkailla saattoi olla hieman hauskaa tänään kun hain postia. Olin nimittäin hieman innoissani kun kurkistin postiluukusta sisään ja näin siellä Amazonin paketin. Puhuin samalla puhelimessa poikaystäväni kanssa ja hihkuin niin että kaikki varmasti kuulivat: "Se on siellä! Nään sen! Voi hitto, en saa postiluukkua auki! Mun Kiiiindlee!!".  En todella saanut postiluukkuani auki (se on aina jumissa) ja näin luukusta sisään, että siellä se odottaa. Yritin avata sitä luukkua varmaan 5 min kunnes se taipui tahtooni. Osaan joskus olla hieman malttamaton.

Nyt tämä tyttö jatkaa lukemista uudelle Kindlellä!

Ja anteeksi jokseenkin epäselvästä tekstistä, kirjoittaminen on vaikeata kun on niin tohkeissaan!

7 kommenttia:

 1. Tätä lukiessa "Tilasin yhden kivan jutun itselleni Amazonilta poikaystävän innoittamana ja nyt odottelen sen saapumista malttamattomana!" mietin, että olet varmasti mennyt tilaamaan Kindlen! Niinhän se oli. :D Lukuintoa! ;)

  VastaaPoista
 2. oon aina ollu oikeitten kirjojen ystävä, mutta mäkin oon lämmenny noille lukulaitteille kun pääsin sellasella leikkimään. voi olla että kohta lähtee tilaus, mahtava laite!

  VastaaPoista
 3. Annika, no joo sun oli varmaan helppo arvata se :) On se kylla kiva, Amazonin 1-click order on vaan petollinen..

  Irina, joo kylla tama hirmu kateva on vaikka kylla oikeat kirjat on vaan niin ihania. Mikaan ei ole ihanampaa kun lukea jo hiirenkorville luettua kirjaa! Mutta suosittelen ehdottomasti hankkimaan Kindlen jos tarvetta on!

  VastaaPoista
 4. Noi lukulaitteet on ihan parhaita, varsinkin piristämään tylsiä junamatkoja... Itse hommasin itselleni Galaxy Tabin taannoin, ja täytyy näi jälkikäteen sanoa että se olisi ollut aivan ykkönen maisterin aikana kun olisi just päässyt lueskelemaan noita artikkeleita matkoilla.

  VastaaPoista
 5. Suklaasydän, joo itseasiassa muistan kuinka luin sun postauksen tuosta Galaxysta ja se lisäsi vaan vettä myllyyn vaikkei ihan samanlainen laite olekaan :) Ja on kyllä ollut jo mielettömän kätevä vaikka olen vain päivän käyttänyt!

  VastaaPoista
 6. Nice. Olen itsekin miettinyt vastaavan hankkimista, ja postauksesi luettuani lähti tilaus :D Toivottavasti tulee pian..

  VastaaPoista
 7. Marika, haha loistavaa! Tulet kyllä varmasti tykkäämään!

  VastaaPoista

Kiva kun kommentoit!