keskiviikko 27. heinäkuuta 2011

Ensi vuoden suunnitelmat

Kun tänä aamuna huomasin offerini yliopistosta muuttuneen conditionalista unconditionaliin niin ajattelinpa tässä nyt hieman kirjoittaa sekavan kuvauksen miten tähän tilanteeseen päädyttiin ja missäs se ensi vuosi vietetäänkään.

Aloitetaapa alkuun vaikka sillä toteamuksella että olen aina opintojeni alusta saakka tiennyt että haluan suorittaa jatkotutkinnon Aberdeenissa tehdyn tutkinnon jälkeen. Epävarmaa oli se, että teenkö töitä vuoden (eli hankin harjoittelupaikan) vai haenko suoraan jatkotutkintoihin. Noh, tässä tapauksessa tein molemmat ja kohtalo päätti pienen harkinnan jälkeen että jatko-opintojen aika oli heti. Ja tästä olen erittäin tyytyväinen.




Hain jatko-opiskelupaikkoja viime marraskuussa. Joku saattaakin muistaa tuskailuni aiheesta. Se oli nimittäin aikamoista paperisotaa. Sen voin sanoa, että useammissa tapauksissa on parempi hakea aikaisemmin kuin myöhemmin. Esim. Helsingin ja Ruotsin haut meni umpeen tammikuussa, Briteissä osaan yliopistoista täytetään paikat hakujärjestyksessä (esim.juuri LSE).

Hain yhteensä 5 eri yliopistoon (Saksa, Itävalta, Britit). Jokaiseen niistä piti laittaa erilaisia papereita menemään, joihin enemmän joihinkin vähemmän. Briteissähän postgraduate ohjelmiin haku on hieman eri kuin undergraduate joihin haetaan UCAS:n kautta. Postgraduate ohjelmiin haettaessa haetaan jokaiseen yliopistoon erikseen heidän omien nettisivujen kautta. Kannattaa lukea tarkkaan mitkä kaikki dokumentit pitää lähettää ja sen takia on myös järkevää aloittaa hakuprosessi aikaisin koska niiden papereiden saamiseen menee aikaa. Esimerkiksi Brittiyliopistoihin täytyi lähettää 2 suosituskirjettä proffilta, transcriptit ja personal statement (ja joihinkin myös CV). Minun täytyi vielä erikseen tilata Kanadasta saakka transcripti viettämästäni vuodesta siellä. Yhteen yliopistoon tarvittiin ylioppilastodistus (käännettynä tietysti). Kaikki tämä vei aikaa.



Olin hakemassa Helsinkiin, Uppsalan ja Göteborgiin mutta siinä vaiheessa kun huomasin taas sen paperisodan sekä myöhäisen ajankohdan haku-ajan umpeutumisen suhteen, päätin jättää sen väliin. Ja oikeat intressini jatko-opiskeluiden suhteen eivät suinkaan sijainneet Pohjoismaissa, vaan kieltämättä siellä kirotulla saarella...

Minulla oli tietenkin oma rankkaus yliopistoihin hakiessa, eli tiesin mikä on ykkösvaihtoehto ja mitkä ovat siellä enemmänkin varalla. Onneksi kohtalo päätti puolestani ja päädyin sinne ykkösvaihtoehtoon vaikka Itävalta olisi ollut myös kova sana.

Sen voin myös sanoa, että jos joku miettii hakemista, tarkistakaa että se hakemus on varmasti lähtenyt! Brittiyliopistoihin kun on yleensä sähköinen hakujärjestelmä. Nimimerkillä kokemusta on, hain nimittäin Edinburghin yliopistoon ja mietin kun sieltä ei vastausta kuulunut. Noh, ei  mikään ihme kun se hakemus ei ollut ikinä lähtenyt (kun tarkistin asian sellaisen 1,5 kk jälkeen). Olin varma että olin painanut oikeata nappulaa, mutta en sitten näköjään kummiskaan.

Noh, lopputuloksena on nyt siis todella se, että syyskussa minut löytää sitten Lontoosta. Opinahjona on The London School of Economics and Political Science ja tutkinnon nimike on MSc in Comparative Politics (Conflict Studies). Tutkinto kestää sen tasan 12 kk, eli syyskuusta syyskuuhun. Kyseessä on myös Taught Masters eli opetus perustuu luentoihin ja seminaareihin.Tuo Comparative Politics ohjelma on sellainen jossa alkuun kaikilla on (kait) yksi tai pari samaa kurssia ja sen jälkeen jakaudutaan eri linjoihin. Muita linjoja on esim. Latinalaisen Amerikan linja, Demokratia sekä Politics and Markets. Sain heiltä conditional tarjouksen tammikuussa kun olin vielä Suomessa, ja tänään  se oli sitten muutettu unconditionaliksi kun lähetin heille tutkintotodistuksen (ja vaatimuksena oli siis 2:1 arvosanoilla suoritettu tutkinto). Olen ihan into piukassa uudesta elämästä Lontoossa ja nimenomaan tästä tutkinnosta. Lontoo ei ole kaupunkina ikinä ollut my cup of tea, mutta eiköhän sekin vuodessa muutu kun pääsen oikeasti elämään siellä. Heti kun vaan löytäis asunnon..Mutta siitä sitten jokus toinen kerta.

Tulevaisuudessa saattekin sitten lukea aika paljon höpinää (ja varmasti myös tuskailua) näistä maisteriopinnoista!
Aikas jännää..


P.S. Kuvituksena löytyy otoksia toukokuiselta Lontoon reissultani jolloin kävinkin tutustumassa uuteen yliopistooni!

11 kommenttia:

  1. Thanks :) Kiva että syksyksi on taas jotain mitä odottaa :)

    VastaaPoista
  2. Anna, kiitos :) Kohta nähdään!

    Tessa, jeps olen kyllä mielettömän innoissani vaikka samalla hieman pelottaa että miten mahdan pärjätä..mutta kovaa työtä se kai vaatii :)

    VastaaPoista
  3. hyvä postaus :) mullakin koko ajan ajatuksissa maisteri. Jos ei ole liian yksityinen kysymys, niin miten hoidit rahapolitiikan? onko maisteria varten mahdollisuus saada englantilaista opintotukilainaa?

    VastaaPoista
  4. Kiitos Sonja :) En viitsi hirveästi täällä blogissa raha-asioista puhua, mutta sen verran voin tietty sanoa et en itseasiassa selvittänyt mahdollisuutta englantilaiseen opintotukilainaan joten en osaa siitä kertoa sen kummemmin..

    VastaaPoista
  5. Onnittelut! Mullakin vahvistui nyt mun maisteripaikka King's Collegessa, oli aika helpottunut fiilis kun conditional offer vaihtui unconditional offeriks :D Mä oon ainakin ihan innoissani Lontoosta, ihan varmasti säkin tuut kaupungista tykkäämään!

    VastaaPoista
  6. Annika, hieno homma onnittelut myös sinne! Mihin ohjelmaan meet ja mitä opiskelee? Joo, mulla oli kans ihanan helpottunut fiilis kun se sit vihdoinkin vaihtu oikeeksi tarjoukseksi :D

    VastaaPoista
  7. Ohjelma on MSc International Management, en millään malttais odottaa että pääsis jo tekemään kurssivalintoja :P

    VastaaPoista
  8. Annika, kuulostaa kiinnostavalta ohjelmalta! Mulla on vähän sama juttu et en malttais oottaa et pääsen valitsee kursseja :)

    VastaaPoista

Kiva kun kommentoit!