maanantai 7. marraskuuta 2011

Bloggailusta

Huomasin tuossa jokin aika sitten näitä tekstejäni lukiessa että olen kohta pitänyt tätä blogia 4 vuoden ajan. Tänne on taltioitunut vaikka mitä kertomuksia ja olen siitä todella iloinen. Voin aina palata blogini kertomuksiin ja tarkastella mitä on tullut tehtyä esimerkiksi Kanadan vaihtovuoden aikana. Olen siis hyvin iloinen blogin pidosta ihan itseni vuoksi. Toinen syy tietenkin blogin olemassaololle on ollut pitää perhe ja ystävät ajantasalle mitä elämääni kuuluu. Esimerkiksi mun omat isovanhemmat ovat blogin aktiivisia lukijoita! Olen kovin ylpeä heistä, se tekniikka ei ole aina helppoa meille parikymppisille, saatika sitten seitsemän- ja kahdeksankymppisille. Sen takia usein tuleekin kirjoiteltua juuri niistä arjen jutuista, koska sitä elämäni kuitenkin pääasiassa on ja siitä perhe haluaa lukea. Asuu sitä sitten missä, niin arki on aina arkea.
Nyt tässä viimeisen vuoden aikana on blogiini sitten eksynyt "ulkopuolisiakin" lukijoita ja siitä olen kovin iloinen. Kiva tietää että joku jaksaa lukea höpinöitäni. Ja kommentteja on aina mukava saada, arvostan niitä kovasti.Tämä "pitkä" neljän vuoden bloggailu on tietenkin herättynyt ajatuksia bloggailusta ja blogien lukemisesta yleensä.

Ensinnäkin olen huomannut että tykkään blogin pitämisestä siksi, koska oikeasti tykkään kirjoittaa. Siksi päivittelenkin melkein joka päivä koska tykkään siitä kirjoittamisesta itsestään. Ja samalla saan jotain vastapainoa yliopistohommille. Tämä toimii itseasiassa hengähdystaukona niistä "oikeista" hommista ja mielelläni tänne kirjoittelen vaikka olisi paljon muutakin hommaa. Tosin, tietysti pitää priorisoida yliopiston suhteen! Välillä vaan loppuu postausideat kun ei aina viitsi kirjoittaa "tänään olin yliopistolla". Eli hyviä ideoita otetaan vastaan :)

Tykkään itse lukea ja kirjoitella positiivisistä asioista. Tiedän että elämä ei ole aina sitä ruusuilla tanssimista mutta tykkään itse keskittyä blogissani juuri niihin arkipäivän iloihin ja löytää positiivisia juttuja - silloinkin kun tuntuu että heräsi ihan väärällä jalalla liikkeelle. Positiivisia juttuja on aina mukava lukea! Toisaalta, elämänmakuinen blogi syntyy myös siitä että osaa kirjoittaa välillä niistä inhottavimmistakin asioista - koska sitä se arki on!

Luen itse paljon blogeja. Ne on todella mun "pakopaikka" siitä arjesta näin ulkomailla ollessani. Vähän kuin lehdet ja kirjat (vain nopeampilukuisia). Luen myös aika erilaisia blogeja (ulkosuomalaisten,helsinkiläisten, opiskelijoiden, äitien, kavereiden etc.) ja mielestäni on mielenkiintoista huomata kuinka löytyy sellaisia keskittymiä kuten juuri suomalaisten opiskelijoiden elämää briteissä tai sitten suomalaisten blogeja jotka on keskittynyt Latinalaiseen-Amerikkaan. Luen kuitenkin pääasiallisesti vaan suomalaisten blogeja - kirjoittivat he sitten mistä tahansa. Itse tykkään lukea ihan arkipäivisistäkin asioista, siihen pystyy samaistumaan melko hyvin :) Ja jotkut kirjoittaa vaan niin mielettömän hyvin.

Luin paria isompaakin blogia ja minua on aina hämmästyttänyt ne kommentit tyyliin "sun naama ärsyttää". Ihanko tosi? Piti se vielä ihan julkisesti tulla toteamaan? Netin maailmassa ei voi negatiivisiltä kommenteiltä välttyä mutta mielestäni yleiset käytöstavat olisi joskus kiva muistaa - kirjoitteli sitten kommenttia blogiin, hevostalli.nettiin tai Hesarin keskustelupalstalle. Perusteltu kritiikki on aina ok, eihän me voida kaikki olla samaa mieltä asioista mutta en ihan tiedä mikä perusta tuollaisille "naama ärsyttää" kommenteille on? Ja kun tarjontaa löytyy netin syövereistä niin paljon, niin kukaan ei pakota sua tukasta repimällä lukemaan blogia joka ärsyttää/vihastuttaa? Toisaalta, eipä tuollaisille kommenteille paljon painoarvoa tarvitse antaa.. Yleinen peruste tuollaisille kommenteille tuntuu olevan että kun kirjottaa netissä blogia niin pitää hyväksyä tuollaisetkin kommentit. Okei, mutta minä haluasin silti uskoa hyviin käytöstapoihin :)

Joskus mietityttää yksityisyys. Varsinkin kun lukee jotain kauhutarinoita ja netissä voi niin helposti levitellä ja kertoa vaikka mitä juttuja. Toisaalta olen ajatellut sen niin että kirjoitan arkipäivisistä asioista joista voisin kertoa vaikka kelle vastaantulijalle. Opiskelija-elämä ei ole kauhean erikoista ja en usko että siitä kukaan saisi mitään "kammottavaa" irti. Turhat henkilökohtaisuudet haluan jättää tarkoitukselle blogin ulkopuolelle. Mistä muuten päästään aasinsiltana siihen että ihmiset helposti tuomitsevat blogin perusteella jonkun henkilön koko ajatusmaailman, vaikka blogeissa useimmiten kerrotaan vain osa siitä elämästä jota henkilö elää. Yleensähän blogeihin päätyy kuitenkin vain murto-osa siitä todellisuudesta..Mitä ajatuksia bloggailu herättää teissä? Minkälaisia blogeja te tykkäätte lukea? Mikä ärsyttää, mikä on mukavaa? Kaikki ajatukset saa heittää kommenttiboksiin, olisi mielenkiintoista lukea muiden mietteitä tästä asiasta!


Kuvat: weheartit.com

7 kommenttia:

 1. Hehhee, joo todellakin. Mun mielestä on loistavaa, että sun blogista löytyy tarinoita jopa meidän ekalta yliopistovuodelta lähtien.. välillä eksyn niitä lukemaan. Nyt juuri tossa alhaalla on linkki "ajattele että ne kysyy kahdelta blondilta neuvoa" ja tuli meidän viime syksyn Lontoon piristys mieleen. Ei tuollaisia letkautuksia muista enää, joten onneksi ne on tallennettu tänne.

  Olen huomannut, että en jaksa lukea blogeja, joissa ei ole mitään arkipäivän tarinoita. Enkä myöskään jaksa lukea sellaisia blogea, jotka on täynnä kirjoittajan pärstäkuvia. Sun blogia kuitenkin luen lähinnä sen takia, että muuten en aina pysyisi kärryillä, miten sulla menee siellä kaukana saarella..
  xxx

  VastaaPoista
 2. AH, toi kuva! HIMYM on vaan niin... <3 !

  Mä tykkään lukea ihan kaikenlaisia blogeja. Jotkut blogit jää luetteloon ihan oudoistakin syistä. Jotkut jopa siksi, että ne herättää jotain negatiivisia tunteita.
  Ikinä ei kuitenkaan tarvii kommentoida anonyymisti mitään idioottia, vaikka oli mitä mieltä. En toivois itellekään sellasta, joten miks muille.

  Omaa blogia en ees oikeestaan laske blogiks, koska ei se oo yhtään blogimainen vaan lähinnä oikee päiväkirja.
  Mä kirjotan itse tosi avoimesti (liiankin) kaikesta, mutta en halua kirjoittaa vaan jotain tylsää päivän kulusta, koska mulle ei oikeesti tapahdu mitään jännää, vaan elän ihan tavalista elämää tavallisten ongelmien kanssa (tosin tuntuu, että nyt ne ongelmat on totaalisesti kasautunu viimeseen pariin kuukauteen!).
  Jos mun blogia lukis ihmiset saman verran kun jonkun suositumman, en taatusti kirjoittais noista kaikista asioista mistä nyt :O Useinkaan ei edes tule harkittua, mitä sinne latelee. Pitäis varmaan oppia vähän suodattamaan :D

  VastaaPoista
 3. Mä oon huomannut, että kaikkein eniten tykkään lukea samanhenkisten ihmisten päiväkirjamaisia blogeja.

  Silloin, kun asuin Kreikassa, luin melkeen pelkästään ulkosuomalaisia blogeja, koska oli kiva samaistua. Moni niistä on kyllä jäänytkin vakkariluettavien joukkoon. :)

  Oma blogi oli mulle alun perin kanava, jossa pystyi kertomaan omia kuulumisia kaukana asuvalle perheelle ja kavereille. Tavallaan se on sitä vieläkin, sillä vieläkin näen perhettä harvoin, kun he asuvat ihan eri puolella Suomea.

  Omasta mielestäni mun blogi onkin melkoinen sekasikiö, johon kirjoittelen mitä sattuu ja milloin sattuu vähän rennommalla otteella. Hiottua tekstiä joudun kirjoittamaan nykyään kuitenkin päivittäin sekä duunin että opiskelujen puolesta. :)

  P.S. Sun blogi on tosi kiva!

  VastaaPoista
 4. Sun blogia on tosi kiva lukea! <3
  Rakastan lukea blogeja joissa suomalaiset (tytöt) kirjoittaa elämästään ja opiskelusta ulkomailla - ylläri ylläri. Sitä on hauska verrata omiin kokemuksiin, vaikka nykyään itse olenkin palannut tänne tylsään Pohjolaan... Tietenkin mua kiinnostaa myös blogit joissa seikkailee suomalais-ulkkari-pariskunnat. Toisin sanoen, haen kai vertaistukea blogeista. Rakastan lukea arkipäivän juttuja ja mitä enemmän kuvia, sen parempi. Ei tietenkään mitään pelkkiä päivän asuja - sooo boring! No, luenhan myös paria muotiblogia, mutta niissäkin pitää olla paljon henkilökohtaista, että ne jaksaa kiinnostaa.
  En silti toki itsekään kirjoita läheskään kaikesta mitä elämässäni tapahtuu, enkä myöskään oleta että muutkaan bloggarit niin tekisi. Yritän aina pitää mielessäni, että kirjoitan vain sellaisia juttuja mitä myös äitini ja kummisetäni voisivat lukea. Joskus se tosin saattaa unohtua...
  Kommentointi on tietenkin parasta. Ei kai sitä nyt hirveän kauaa jaksaisi kirjoittaa, jos kukaan ei ikinä kommentoisi mitään. Joskus silti itseltäkin jää kommentoimatta, kun ei vaan ehdi (toisin sanoen ei viitsi vaivautua esim. puhelimella näpyttelemään )tai jos kommentti olisi tyyliin "iih, uuh, ooh, jee jee".
  Asiattomat kommentit ovat valitettavaa jätettä blogimaailmassa, sellaisia ihmisiä en edes jaksa yrittää ymmärtää, mutta kuten jo itsekin vähän aikaa sitten bloggailin, jos kirjoittaa mielipidetekstejä tms. asiaa, niin pitää tietty osata ottaa vastaan myös kritiikkiä.

  VastaaPoista
 5. Annika: Joo, niitä ekan vuoden juttuja on kyllä hauska lukea! Vaikka olen kyllä kirjoittanut niin kamalalla tyylillä että ihan nolottaa :) Mun mielestä toi letkautus on vieläkin paras lause ikinä!

  Bonnie: Mulla on tapana aina tallentaa suosikkeihin uusia blogeja mutta sitten helposti unohdan ne, kun luen aina ne vakkarit. Olen samaa mieltä tosta anonyymisti kommentoimisesta, en haluaisi sellaista itse lukea joten siksi en myöskään nää syytä kommentoida kenellekään mitään ikävää.
  Mä tykkään lukea sun blogia, kirjotat niin ihanan rennosti! Ja toisaalta, vaikka itse välillä suodatan juttuja, olen sitä mieltä että kyllä blogista pitää jotain henkilökohtaista löytyä, se tekee usein blogin paljon mielenkiintoisemmaksi!

  Ionna: Mä itseasiassa luen kanssa paljon blogeja joihin voin samaistua, että se on kyllä varmaan yksi kriteeri kanssa! Ja mun mielestä sekäsikiö blogit on niitä kaikkein parhaimpia :) Ja kiitos takaisin, sun blogi on kanssa tosi kiva!  Eveliina: Sunkin blogia on aina hauska lukea, saan yleensä päivän naurut kun kirjoitat niin hyvin :) Minäkin kyllä luen paljon blogeja joihin on helppo samaistua, kirjoittajiin jotka on samanlaisissa elämäntilanteissa, eli vertaistukea haen minäkin!
  Olen samaa mieltä kommentoinnista, niitä on aina kiva lukea ja samalla saa vuorovaikutusta koko hommaan! Ja tietysti asiallinen kritiikki on aina ok, varsinkin kun se on hyvin perusteltua! Politiikkaa opiskelleena osaan aina arvostaa sitä että ihmiset voivat olla perustellusti eri mieltä asioista, se on kun sellainen aihe että kukaan ei ole ikinä samaa mieltä :D

  VastaaPoista
 6. Mäkin luen ainoastaan sellaisia blogeja, joissa kerrotaan arkielämästä - itseäni ei jaksa kiinnostaa kaikenmaailman muotiblogit, joissa pohditaan, minkävärisiä sukkia tulisi käyttää ensi keväänä.:P

  Mutta siis - blogiasi on aina mielenkiintoista seurata!:)

  VastaaPoista
 7. Miina, joo arkielämän juttuja on kiva lukea :) Ei muakaan kiinnosta mitkä sukat on muotia tai ei :D

  VastaaPoista

Kiva kun kommentoit!