maanantai 7. marraskuuta 2011

Tuli sitten nukuttua..

Jeps, jeps, tämä viikonloppu menikin sitten hyvin rennoissa tunnelmissa. Varmaan vastapainoa edellis viikolle joilloin nukkumaan meni mentyä siinä 1-2 aikaan yöllä ja herätyskello soi seitsemältä. Viikonloppuna tuli sitten nukuttua semmoiset 12 h putkeen/per yö. Meikäläisellä joka on tottunut aina herämään viimeistään yhdeksältä, oli tämä luku aika saavutus. Saattoi hieman olla siis univelkaa.
Viikonloppu tuli vietettyä "maalla", poissa Lontoon vilskeestä, nukkuen, syöden ja katsoen miljoona eri leffaa. Täydellistä.

Mutta koska lauantaina oli 5th November, oli pakko tietenkin liikkua ja mennä viettämään lauantai-iltaa ulkosalle. Kuinka sää voi olla niin erilainen jos mennään vain pari tuntia pohjoiseen Lontoosta? Oikeesti, töppöset oli ihan kohmeessa sen parin tunnin ulkona värjöttelisen tuloksena.

Eli, siis juhlan aihe oli todella 5th November, Bonfire Night/ Guy Fawkes night.
Nappasin tämän selostuksen Wikipediasta niille, jotka kaipaavat selvennystä tähän hienoon juhlapäivään. Pahoittelen että se on enkuksi, nyt eivät riitä rahkeet kääntämiseen.

"Guy Fawkes Night, also known as Guy Fawkes DayBonfire Night and Firework Night, is an annual commemoration observed on 5 November, primarily in England. Its history begins with the events of 5 November 1605, when Guy Fawkes , a member of the Gunpower plot, was arrested while guarding explosives the plotters had placed beneath the House of Lords. Celebrating the fact that King James I had survived the attempt on his life, people lit bonfires around London, and months later the introduction of the Observance of 5th November Act enforced an annual public day of thanksgiving for the plot's failure."
Juttuhan on niin, että Skotlannissa asuessani sain aina sen käsityksen (tai minut aivopestiin) että Guy Fawkes on vähintäänkin joku kansallinen sankari. Selittyneekö tämä sitten sillä skotlantilaisten "vihanpidolla" englantilaisia kohtaan vai millä, ei voi tietää.

Lähdettiin kuitenkin katsomaan "kokkoa" ja ilotulituksia suuren puistoon ja siellähän oli kunnon meno ja meinkinki päällä. Iso kokko, hienot ilotulitukset, hyvä seura, karnevaalit ja mahtavaa ruokaa (mm. mansikka-vaahtokarkki varras dipattuna suklaaseen). Ilotulitusten alkaessa kajareista kajahti juuri sopivasti ilmoille Katy Perryn Fireworks! Kiva ilta!

Bonfire..Fireworks..


Carnival..


Täällähän on jo kaikkiin kauppoihin tullut joulu sisään ja jouluvaloja sytytetty. Täytyy sanoa että mulle on tosi vaikea virittäytyä joulutunnelmaan kun täällä on vielä niin kaunis syksyinen ruska meneillään. Käytiin läheisessä puistossa kävelylle ja siellä oli vielä niin kauniit keltaiset lehdet että tuntui hassulta ajatella että kohta onkin joulu täällä.


Tästä onkin taas hyvä aloittaa uusi viikko joka tuo monia kivoja asioita tullessaan!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiva kun kommentoit!