tiistai 8. marraskuuta 2011

Se tavallinen tiistai

Olen ollut tällä ja edellisviikolla joka aamu myöhässä. Ärsyttävää, varsinkin kun aloitin lukukauden niin hyvin, eli kävelemällä yliopistolle ja olemassa ajoissa. Myöhässä oleminen tarkoittaa tietysti sitä, että olen periaatteessa jo myöhässä lähtiessäni kotoa, mikä merkkaa että pitää ottaa metro. Jos käy hyvä tuuri ja metrojumalat ovat suotuisia, ehdin yliopistolle n.20 minuutissa. Huonolla tuurilla tulee joku tukos ja en ehdi luennoille ollenkaan.

Tästä päästääkin siihen, että ihan oikeasti miten metrossa voi olla niin julmettoman kuuma? Nyt kuitenkin kaipaisi jo takkia päälle ulkona mutta metrolla kulkiessa mulle tulee aina niin kuuma etten itseasiassa kaipaa takkia sitten koko päivänä. Ja saavun hikisenä luennolle, joka on muuten äärimmäisen inhottavaa. Alastomanako siellä metrossa pitäisi kulkea? Mua ärsyttää tää kauheasti ja siksi yritän vältellä metrolla kulkemista (siis aamuisin kun on ruuhkaa).

Kurjina päivinä comfort ruokana toimii sushipaketti. Itseasiassa muuten ei ollut kurja päivä tänään, mutta keli oli todella nihevä ja sateinen, oikein sellainen kunnon "Lontoo-keli" mitä luulin että täällä olisi joka päivä. Kampuksen läheltä löytyy sushi-ketju Wasabi josta saa todella maukkaita lounas- paketteja mukaan. Välillä pitää hemmotella itseään (eli ainakin kerran viikossa tulee ostettua sushia sieltä).Olen nyt maistanut Starbucksin uutukaisia joulukahveja, Praline Mocha ja Gingerbread Latte. Molemmat olivat oikeastaan aika kammottavia. Ensimmäisenä mainittu oli niin makea että hyvä ettei suklaa pursunut korvista ulos ja toinen oli taas niin kummallisen makuinen etten tiennyt mitä mieltä siitä olin. Mutta mukit on sentään söpöjä.

Kuva täältä
Erkki Tuomioja tuli tänään pitämään luennon yliopistolle (aiheesta More cooperation is more security) ja en ole aikaisemmilla yleisillä luennoilla kuullut luennoitsijalle taputettavan niin ahkerasti. Toisaalta, ehkä ymmärrettävää kun koko sali oli maanmiehiä täynnä. Hyvän puheen hän kuitenkin piti. Luennon jälkeen oli pieni "vastaanotto" jonne oli kutsuttu yliopiston suomalaisia opiskelijoita, joiden kanssa olikin sitten mukava jutella ja myös Ulkoministeri vaihtoi muutaman sanasen meidän opiskelijoiden kanssa.
Suurinosahan noista luennoista videoidaan ja niitä voi kuunnella myöhemmin netistä. Jos kiinnostaa, kävin tuossa tovi sitten kuuntelemassa Prof. Fawaz Gergesin luennon aiheesta "Life After Death: Al-Qaeda", joka oli ihan supermielenkiintoinen. Hän mm.argumentoi ettei Al-Qaedaa enää ole olemassa. Sen pystyy kuuntelemaan täältä.


Päivän paras juttu taisi kuitenkin olla yhden pakollisen kurssini (Introduction to Comparative Politics) seminaari joka on aina tiistaisin klo.16-18 kun aivot ovat jo muutenkin väsyneet. Kurssi on kammottava, käsittelee metodologiaa, statistiikkaa ja teorioita.Minulla on ollut suuria vaikeuksia ymmärtää kurssin sisältöä ja olenkin aina tuskastunut luentojen jälkeen, koska on tuntunut että olen ihan idiootti ja ainut joka ei ymmärrä kurssista mitään. Tänään aloitettiin seminaari kuitenkin keskustelemalla kurssin sisällöstä tähän saakka ja kanssaopiskelijat tunnustivat kamppailevansa samojen ongelmien kanssa kuin minä. Halleluja! Proffa kuunteli meitä ja lupasi jatkossa yrittää selittää asiat selkeämmällä tavalla. Halleluja vuorovaikutus!
Luulin ensin että minulla olisi vapaa-ilta pitkästä aikaa näin viikolla, kunnes tajusin että onhan mulla sittenkin lukemisia jotka pitää tehdä. Eli takaisin tuon yllämainitun kurssin tylsään materiaaliin.


En voi uskoa että olen saanut yhdestä päivästä näin paljon tekstiä aikaseksi, mutta tänään on selvästi ollut puheripuli-päivä. Viimeisenä vielä linkki hauskaan Facebookista bongaamani juttuun joka kertoo keskusteluista lentäjien ja lennonjohdon välillä. Tiedä sitten onko nämä totta mutta hyvät naurut ainakin sain!

10 kommenttia:

 1. Ihanaa sushia! Minä olin vuosi sitten Lontoossa juuri kun nuo joulukahvit tulivat myyntiin, ja ai nam, tykkäsin... Kokeile vielä sitä Peppermintiä ja raportoi! Maut tosiaan kyllä taisivat olla ihan erilaiset kuin nuo nyt olevat.

  Ihan mieletöntä kun luennot on suunnileen tollasia spektaakkeleita, heh, siitä voi kyllä Suomessa vaan haaveilla :).

  VastaaPoista
 2. Tessa, tää on itseasiassa hämmentävää kun yritin nimenomaan googletella tän vuoden kahveista kuvan ja sit sain ton joista osa on kyllä tän vuoden,mutta tuota Peppermint Mochaa en ole nähnyt myynnissä - se oli nimittäin mun suosikki viime vuonna! Olin vähän pettynyt kun sitä ei ollut tänä vuonna :(
  Ja valitettavasti ei kaikki luennot spektaakkeleja ole, osa niistä on kyllä just niin tavallisia että yhdeksän aikaa aamulla nukuttaa :D

  VastaaPoista
 3. Voi kun mä ehdin kans jo innostua, että saisin pian Peppermint mochaa.. toivottavasti epskuissa olisi.
  Löysin eilen ton Tuomiojan puheen UM:n sivuilta, mutta en ehtinyt sitä vielä lukea.. pitänee ehkä lukea se kuitenkin.

  VastaaPoista
 4. Ja tuo tekstin pätkä näyttää aika hirveeltä.. :S

  VastaaPoista
 5. Annika, se teksti on kauheeta :) Mutta hei, huomasin tänään Starbucksissa että onhan niillä sittenkin Peppermint Mochaa! Olin vaan kulkenut laput silmillä as usual :)

  VastaaPoista
 6. Hei kun hankit joku aikaa sitten Amazon Kindlen, niin mua kiinnostais tietää millaset on kokemukset siitä nyt kun oot sitä jo ehkä vähän aikaa ehtinyt käyttämään? Mun kämppis puhui että ehkä hankkii sellasen jouluksi, ja sitten mua itteänikin alkoi ehkä vähän kiinnostamaan :)

  VastaaPoista
 7. Pauliina, voi kuule, olen ihan rakastunut siihen :D Mulla on ollut nyt se n.3 viikkoa ja en ole vielä kertaakaan ladannut. Ja akkua on vielä ihan kunnolla jäljellä, eli se fakta jota Amazonilla jaetaan että akku kestää kuukauden näyttää pitävän paikkansa.
  Mulla on siis se 89 puntaa maksava Kindle joka on ns. se uusi versio. Eroaa vanhasta siten että siinä ei ole "näppistä". Poikaystävältä löytyy se näppiksellinen versio ja kun ollaan verrattu niin tultiin siihen lopputulokseen että ei sitä erillistä näppistä oikeen tarvitse. Tosta mun versiosta se näppis löytyy silleen integroituna, mutta en ole käyttänyt sitä kuin silloin kun on pitänyt yhdistää nettiin ja kirjoittaa salasana.

  Mä olen ollut todella tyytyväinen. Kannan sitä kokoajan mukanani ja koska se on niin kevyt niin se menee laukussa helposti mukana. Se on kätevä junamatkoilla/lentokoneessa kun ei tarvitse murehtia että kestääkö akku ja pystyy lukemaan esim.koulujuttuja sillä.

  Mä olen ladannut paljon pdf-dokkareita sille joka on ollut tosi kätevää. Silloin pystyn tekee yliopistohommia myös junassa ja silmät eri rasitu.
  Ainoa negatiivinen asia jonka voin sanoa on se että jos pdf-dokkarissa on ns. kaksi palstaa samalla sivulla on sitä todella hankalaa lukea, vaikka suurentaisi koska palstat menee silloin hassusti. Mutta jos on normaali dokkari yhdellä "palstalla" niin toimii passelisti.

  Öh, mitä muuta voisin vielä kehua :) Periaatteessa muuta negatiivista ei ole käytössä ilmaantunut kuin tuo kaksipalstainen pdf-ongelma, jos sait selityksestäni selvää :)

  Mulle se on toiminut hyvin koska reissaan paljon junalla vkl vasten jolloin ei tartte kantaa läppäriä mukana, mutta silti voi lukea artikkeleita yliopistoja varten.

  Koska kannan sitä koko ajan mukana, tulee luettua koko ajan metrossa ja bussissa.

  Uutiset voi myös tilata siihen ja mulla olikin 14 pvä.kokeilujakso, joka toimi hyvin. Uutiset saat joka aamu kun vaan yhdistät langattomaan, joka ei mun mielestä ole vaivalloista. Teen sen kun pääsen yliopistolle.

  Tästä tuli kauhean pitkä ylistys-sepustus nytten, mutta en keksi oikein mitään negatiivistä :) Eli voisin siis lämpimästi suositella!

  Kysy ihmeessä jos haluat jotain spessumpaa vielä tietää!

  VastaaPoista
 8. Ok kiitti paljon!! Hyvältä kuulostaa, pistetään mietintään :)

  VastaaPoista
 9. Mäkin kävin kuuntelemassa Tuomiojaa, kiitti vinkistä!

  VastaaPoista
 10. Annika, eipä mitään! Ja näinkin sut siellä mut oli sit vähän hankala ruveta tulla juttellee kun istuin jo paikalla :) Se oli kyllä ihan mielenkiintoinen puhe!

  VastaaPoista

Kiva kun kommentoit!