tiistai 22. marraskuuta 2011

Harmaata

Viime päivät Lontoossa on ollut hyvin harmaata. Sumuista, harmaata ja kosteata. Juuri sellainen ilma kun kuvittelin Lontoossa olevan koko ajan. Tulee mieleen rikosromaanit ja salapoliisit jotka kävelevät hämyisillä kujilla.


Tänään on muutenkin mennyt tuntemukset laidasta laitaan. Harmaasta keltaiseen. Aamulla lähdin hyvin mielin kävelemään yliopistolle ja harmaudesta huolimatta mieli oli pirteä. Iltapäivällä olikin meidän ryhmäpresentaatio, ja tuntui että minä päästelin suusta mitä sattui oman osuuteni aikana. Yritin kuitenkin lohduttautua sillä ajatuksella että sitä ei arvostella, ja en voi koko elämääni murehtia jos tulee satuttua sanomaan tyhmiä juttuja - eiköhän niitä hetkiä tule vielä monta lisää.Sen jälkeen meninkin kirjastoon tekemään esseetäni Comparative Politics- kurssille. Ja voi hellurei ja hellät tunteet. Kirjoitan aiheesta "Is process-tracing a useful tool for the study of comparative politics?". Tämä siis EI ole lempikurssini. Hyvä puoli on kuitenkin se, että minulla on jo 1000 sanaa kasassa (tarvitaan vielä 500) ja deadline on ensi maanantaina. En muista koska olisin ollut näin aikaisessa! Hankalaa tuosta hommasta tekee sen, että siitä on aikaa kun olen viimeksi kirjoittanut noin lyhyitä esseitä. Tuntuu etten saa mitään sanottua noin lyhyessä sanamäärässä.

Päivän kolmannes (tai ties kuinka mones) ärsytyksenaihe on tuo kirjastokäyttäytyminen. Teki mieli heittää vesilinnulla 5 hengen porukkaa joka juoruili siinä venäjäksi vieressä hyvin kovaäänisesti. Tuo kirjastokäyttäytymiskoodi tuntuu olevan täysin tuntematon käsite näille meidän yliopiston opiskelijoille. Kuten kaverini totesi "It's a freakin library, not an amusement park". Kirjastossa opiskellaan, ei juoruilla pojista tai kuka teki mitäkin Facebookissa.


Onneksi tämän jälkeen päivä parani ja lähdin katsomaan yhtä kurssiin liittyvää leffaa muiden kavereiden kanssa, ja vaikka leffa itsessään oli melko tylsä, piristi kaverin seura minua suunnattomasti. Sen jälkeen vielä yksille drinkeillä kampuksen pubiin ja kotiin syömään Fazerin sinistä. Kyllä se siitä sitten taas lähtee!


Onneksi minulla on tunne että tämä viikko on muuttumassa vain parempaan päin - loppuviikko luentojen suhteen on aina helpompi, torstaina on Rähinän keikka ja viikonlopuksi saankin poikaystävän tänne ja päästään tekemään kaikkea kivaa.

8 kommenttia:

 1. Ihania kuvia..
  ja tuosta kirjastokäyttäytymisestä. Toisaalta on lohdullista kuulla, että LSE:n opiskelijat on samanlaisia kuin Aberdeeninkin.. tai Queen'sin. Ei missään osata käyttäytyä kirjastossa! :)

  VastaaPoista
 2. Annika, joo se on kyl ihan totta. Mutta meidän kirjastos on viel se ongelma et se on keskeltä "avoin" (vähän samal taval kun Queensissa) jolloin kaikki äänet kaikuu ihan järkyttävästi. Seuraavan kerran kyl sanon jos joku alkaa pulputtaa liikaa mun vieressä :)

  VastaaPoista
 3. Oliko toi Fasun sininen sun dinneri?

  VastaaPoista
 4. Ei Äiti, söin kyllä jotain oiketakin ruokaa mutta ne on aika tylsiä kuvattavia :)

  VastaaPoista
 5. Synkkiä kuvia, mutta hienoja. Tuu tänne ;) Täällä on aurinkoista ja lämmintä. Me gusta!

  VastaaPoista
 6. Anna, joo mun täytyy tulla sinne! Kuulostaa paljon paremmalta!

  VastaaPoista
 7. Hah joo tuttu tunne tuo kirjastossa kihiseminen :) Mun lemppari oli Birkbeckin lukusali, jossa porukka oikeasti oli hiljaa, eikä läppäreitäkään saa käyttää. Sieltä löytyi vieläpä lähes kaikki tarvittavat yleisoppikirjat kansantalouteen. British Library on kans aika hiljainen, ja sit Senate House Librarysta saa löydettyä paljon hiljaisia soppeja, eli jos LSE alkaa turhaan ärsyttämään johonkin noista sit!

  VastaaPoista
 8. Suklaasydän, hei kiitti vinkeistä! Täytyy painua sit tuonne kun alkaa liikaa ärsyttää :D

  VastaaPoista

Kiva kun kommentoit!