torstai 1. joulukuuta 2016

2 kuukautta New YorkissaReilu kahden kuukauden vierailuni New Yorkiin on tullut nyt päätökseen. Istun tällä hetkellä Dublinin kentällä odottamassa vikaa lentoa kotiin (joka tosin lähtee vasta 7 tunnin kuluttua, mitäköhän ajattelin kun tälläiset lennot varasin?) Ihana päästä omaan kotiin, miehen kainaloon ja nauttimaan joulun valmisteluista Briteissä.  

Tämä kaksi kuukautta New Yorkissa oli yhden unelman toteutus. Muistan kun vierailin New Yorkissa ensimmäisen kerran vanhempieni kanssa kun olin teini-ikäinen. Ilmoitin jo silloin että vielä joku päivä haluan asua tuossa upeassa ja kaaottisessa kaupungissa. Unelma jatkoi elämäänsä läpi opiskeluiden ja töiden. Takaraivossa kolkutti aina ajatus että jossain vaiheessa se on pakko toteuttaa jollain tavalla. Ja sitten yhtäkkiä, hieman puun takaa, tuli mahdollisuus omien töideni puolesta lähteä kahdeksi kuukaudeksi Nykkiin. Sitä päätöstä ei tarvinnut kovin kauan miettiä. 

Dreams do come true.

Sain toteuttaa upealla tavalla yhden isoimmista unelmistani, mistä tulen olemaan ikuisesti kiitollinen. Tuo unelma näytti myös minulle sen, että en pystyisi Nykissä asua pidempää aikaa. Vaikka niin paljon tulen aina rakastamaan tuota kaupunkia, niin 2 kk oli minulle tarpeeksi. Voin hyvin myöntää sen, että nykyään nautin enemmän elämisestä maaseudun rauhassa. Ajattelin ehkä kirjoittaa postauksen myös niistä kaupungin negatiivisemmista puolista heti kun ehdin.

Olen myös niin kiitollinen siitä, että jälleen kerran tämänkertainen ulkomaan "komennus" toi upeita ihmisiä elämääni. Toivottavasti pysyvästi. Olen asunut sen verran monta kertaa ulkomailla - eri kaupungeissa ja maissa - elämäni aikana ja aina sieltä on muutama ihana tyyppi jäänyt elämääni pysyvästi. Niin myös tällä kertaa. Välillä yhteydenpito jää tänä aikoina, mutta olen varma että näiden henkilöiden kanssa tulee pidettyä yhtä.

Tiedän että se on klisee, mutta ihan oikeasti kyllä se vaan antaa niin paljon. Siis reissaaminen ylipäätänsä ja ulkomailla asuminen. Se ottaa mutta yleensä se kyllä antaa enemmän. Ja vaikka nyt oli kyseessä niinkin lyhyestä ajasta kuin 2 kuukaudesta, niin opin taas uutta. Nyt lähden kuitenkin innoissani kotia kohti.

Kiitos New York, olit ihana!New York jutut eivät tule kuitenkaan ihan heti loppumaan, nimittäin tarkoitus olisi kirjoitella jotain koottuja vinkkipostauksia vielä!

8 kommenttia:

 1. Ihania New York -kuvia, tulee kyllä oma lokakuinen reissu mieleen :) Ja monet muut edelliset matkat lempikaupunkiini. Mulla olisi kans haaveissa, että voisin joskus asua tuolla pienen hetken, mutta mulle varmaan riittäisi vaikkapa yksi kuukausi. Kirjoitin postauksen kaikista negatiivisista fiiliksistä, mitä Nykissä tuli viime reissulla eteen, ja vaikka rakastankin sitä paikkaa kovasti, niin mun mielestä on ihan hyvä tuoda esille myös sitä ei niin ruusuista puolta. Sen varmasti huomaa vielä paremmin, kun asuu kaupungissa. Siispä odotan innolla sitä sun postausta, ja toki vinkkipostausta kans, kun aina voi tulla jotain uuttakin vastaan :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, mun mielestä on kanssa ihan hyvä tiedostaa ne negatiivisemmatkin aspektit ja tällä kertaa ne jotenkin löi päin naamaa aika kovasti, mm. se nykkiläisten töykeys alkoi raastaa ainakin omia hermoja tuon 2 kuukauden aikana :D

   Kuukausi riittäisi varmasti jo aivan hyvin, sen voisi ottaa sellaisena pidennetynä lomareissunakin!

   Mutta kaikenkaikkiaan on se New York kyllä ihana!

   Poista
 2. Oli kyllä tosi upeaa, että pääsit toteuttamaan unelmasi ja asumaan Nykissä! Varmasti hieno kokemus ja onhan se nyt parempi niin, että tulit myös huomanneeksi sen, ettei se kuitenkaan pidemmässä juoksussa olisi sinun paikkasi. On paljon kivempi palata kotiin, kun se on kerran juuri se paikka, jossa haluaa asua pysyvästi, eikä niin, että jäisit ikävöimään Nykiä. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo on kyllä muuten ihan totta! Vaikka vähän arvelinkin jo etukäteen että varmasti kiva tulee olla asumaan hetken Nykissä mutta epäilin kyllä että en siellä pidemmän aikaa haluaisi asua. Mutta ihan kiva että nämä luulot osottautui todeksi koska kuten sanoit, ihana palata kotiin kun tietää että se on juuri se paikka jossa haluaa asua pysyvästi!

   Poista
 3. On niin mahtavaa, että pääsit vihdoin asumaan sinne ja toteuttamaan unelmaa. Muistan, kun puhuttiin asiasta joulukuussa 2008 NYCin katuja talsiessa :) Ihanaa kuitenkin saada sut takaisin Eurooppaan ja tavata pian! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No niinpä! Oli kyllä ihan huippua! Mutta oli ihana tunne palata takaisin Eurooppaan :) Kohta nähdään <3!!!

   Poista
 4. Mikä siinä onkin, että tappaessaan aikaa ylipitkällä vaihdolla loputtoman väsyneenä jollain lentokentällä, päättää aina pyhästi, että seuraavaksi varaa suor(emm)at lennot maksoi mitä maksoi. Ja sitten taas seuraavia lippuja varatessa se kummasti unohtuu :D T anonyymi L

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Haha, tuo on kyllä niin totta! Koska aina yleensä se halvempi hinta voittaa :D

   Poista

Kiva kun kommentoit!