tiistai 1. helmikuuta 2011

Mini- break

Viikonloppuna käväisin vähän ”lomalla” Glasgowssa. Disse oli kuitenkin hyvässä vaiheessa ja ajattelin että pieni tauko tekee siitä hyvää, jotta asiat näkisin sitten ehkä ns. uusin silmin. Lähdin vasta lauantaina ja saavuinkin sitten iltapäivällä aurinkoiseen Glasgowhon. Siellä on aina aurinkoista kun pääsen paikalle! Käytiin lauantai-iltana katsomassa todella hyvä elokuva nimeltä NEDS. Jos joku ei tiedä mitä tämä tarkoittaa niin wikipedia määrittelee sen näin: 
"Ned is a term applied to certain people in Scotland, akin to the term chav in England. The stereotypical view of a ned is a white adolescent male (although this term does not exclude females) of working class background. They engage in hooliganism, petty criminality, loutish behaviour, fighting, underage drinking and smoking or general anti-social behaviour." 


Elokuva kuitenkin sijoittuu 1970-luvun Glasgowhon ja kertoo todella hyvän tarinan näistä nedeistä. Suosittelen ehdottomasti katsomaan. Ainut minkä huomasin, oli että olisin kaivannut ensimmäistä kertaa elokuvaan tekstityksiä, sen verran vaikeata on ymmärtää tuota murretta.


Sunnuntaina lähdettiin käymään Glasgow Science Centerissä, joka on vähän kuin Vantaan Heureka mutta parempi! Siellä sai sitten väännellä ja käännellä ja testailla eri juttuja, ja hauskaa oli! Tuli ihanan lapsekas olo siellä puuhaillessa. Yhteensä Science centerissä oli kolme kerrosta, joten hyvin vietettiin semmoiset 3 h siellä puuhastellen ja ihmetellen. Samassa kompleksissa on myös IMAX-teatteri mutta valitettavasti päivän näytökset oli jo loppuneet siinä vaiheessa kun me ehdittiin paikalle. Itse en ole koskaan käynyt mitään katsomassa IMAX:ssa joten olisihan se ollut hauskaa. Ensi kerralla sitten!
Kaikki oli todellakin tyyppiä "hands-on" tehtävää, eli kaikkea pystyis kokeilla ja väännellä ja käännellä.


Clyde Arc bridge taustalla
Muutenkin alueella jossa Science Centre on paljon ns. kuuluisia Glasgow nähtävyyksiä esimerkiksi Clyde Arch bridge, ja mm. BBC:n päätoimisto, eli iltauutisissa näkyykin sitten juuri tuo Glasgown kuuluisa maamerkki.


Illalla käytiin vielä syömässä ehkä maailman parasta intialaista ruokaa, johon meikäläisellä on tullut totaalinen himo viime aikoina. Jos joku pyörii Glasgowssa päin ja tykkää intialaisesta niin kannattaa tsekata Ravintola  KoolBa Merchant Cityssä. Minä ainakin vyöryin kyseisestä paikasta ulos!

Pieni tauko dissestä ja kirjasto teki hyvää ja nyt arki onkin taas alkanut. Tänään myös alkoi tämän lukukauden uudet kurssit meikäläiselle Human rights-kurssin luennolla. Kurssi vaikuttaa todella mielenkiintoiselta ja käsittelee aihetta monesta eri perspektiivistä. Myös kurssin tutoriialit on rakennettu hyvin ja vaikuttaa todella interaktiivisilta mikä on tietysti hyvä juttu.
Ihanaa että uudet kurssit alkoivat, tulee vähän vaihtelua tähän arkeen.

2 kommenttia:

  1. En oo koskaan kuullu että chavit on Skotlannissa nedejä :D Joka päivä oppii jotain uusia mielenkiintosia pikkuasioita :)

    VastaaPoista
  2. Joo, itseasiassa en myöskään itse tiennyt tuota kunnes googletin tuon. Hyvä tietää tämäkin fakta :D

    VastaaPoista

Kiva kun kommentoit!