maanantai 14. helmikuuta 2011

Tulevaisuuden diplomaatit

Viikonloppu meni siis todella LiMUN konferenssissa Lontoossa. Politiikan ja kv-suhteiden opiskelijoiden roolipelissä - kunnon nörtteilyä siis! Loppupuheessa meitä kutsuttiin mm. tulevaisuuden diplomaateiksi. Tiedä siitä, mutta hauskaa oli!
London by night

Otettiin siis National Express bussi, joka lähti torstai-iltana Aberdeenistä klo.19.10 ja saapui Lontooseen perjantai aamuna klo.7.30. Olen yleensä ottanut Megabussin Lontooseen (ne kaksi edellistä kertaa) ja jos uskoisin jotakuta kiinnostavan, voisin listata heti kylmiltään 5 syytä miksi Megabus on parempi kuin National Express. Sanotaanko että yleensä kun pystyn nukkumaan bussissa melko vaivattomasti, tällä kertaa nukuin 2 h aikavälillä 4 am - 6 am. Hauskaa.

Perjantain aamuna porukka oli todella hieman väsynyttä, mutta ensimmäinen ajatus kun bussista tulin ulos oli, että "onpa ihanaa olla taas suurkapungissa". Ihan erinlainen fiilis kuin piskuisessa Aberdeenissä.Konferenssi järjestettiin Imperial College Londonissa Kensingtonissa vaikka avajaissermonia pidettiinkin hieman eri paikassa. Perjantain ohjelmaan kuuluikin ensin rekisteröityminen, sen jälkeen avajaisseremonia jossa oli monta todella hyvää puhujaa. Tämän jälkeen siirryttiinkin Imperialiin ja meillä oli ensimmäinen komitea sessio jossa väiteltiin kummasta aiheesta aloitamme. Meillä oli iso komitea, periaatteessa 192 ihmistä vaikka kaikki eivät tietenkään paikalle tulleet. Lopulta pääsimme lopputulokseen että keskustelemme IDP:tä. Perjantai-illan ohjelmaan kuului vielä komitea illallinen, jossa pääsi tutustumaan oman komitean jäseniin hieman paremmin.

Avajaisseremonia


Komitea sessio

Aamupalalla
Lauantai-aamu alkoi herkullisella aamupalalla Paul -nimisessä paikassa, ja tietenkin piti vielä saada Starbucksit mukaan. Juuri tälläisiä ihania kahviloita kaipaan, vaikka toisaalta löytyyhän niitä Aberdeenistäkin. Ehkä se on vaan se koko kaupungin tunnelma joka tekee sen.

Lauantai meni tiiviistii komitea sessioiden parissa ja kuudelta oltiinkin kaikki ihan poikki. Oli tuottelias päivä, mutta kun aloittaa yhdeksältä aamulta ja lopetettaa kuudelta illalla, sillä on kyllä omat vaikutuksensa.


Päätettiin lähteä Covent Gardeniin illalliselle ja siellä riittikin vilskettä ja vipinää. Metrotunneli lauantai-iltana kahdeksan aikaa ei ollut hirveän miellyttävä kokemus, ihmisiä oli ihan liikaa, ja saatoin jopa hetkeksi kaivata Aberdeeniin rauhanomaista menoa..
Yksi seurueemme jäsenistä kuitenkin tiesi hyvän intialaisen ravintolan Covent Gardenissa, ja ai, että se oli muuten mahtava paikka. Hyvä hintataso, mahtava palvelu ja aivan ihanaa intialaista ruokaa. Se oli sisustettu myös todella hienosti, ja katosta roikkuikin tuollaisia "nukkeja" (kuulostaa näin sanottuna kammottavalta) ja se toikin ihanasti persoonallisuutta koko paikkaan.Sunnuntai menikin taas komitea sessioiden parissa, sekä sitten iltapäivällä päätös seremoniaan osallistuen. Bussi takaisin Aberdeeniin lähti illalla klo.22.30 ja saapui tänään Aberdeeniin klo.10.30. Ja tällä kertaa sain unta pipoon!

Reissun ehdottomat positiiviset kohokohdat olivat:

Mahtava porukka, suurkaupunkifiilis, kaunis Kensington, ballerinakeli (!!), ihanat leivokset Paulista, ihana Covent Garden ja intialainen ja hupaisat hetket niin komitea sessioiden aikana kuin oman porukankin kanssa. Ihanat macaroonit


Covent Garden Meidän delegaation edusti siis Espanjaa
P.S. Päätin muuten että seuraavalla kerralla kun menen Lontooseen, otan joko junan tai lennän.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiva kun kommentoit!